Å gå en ekstra mil…

Her for ett par måneder siden tok jeg meg selv hardt i nakken og marsjerte i bestemt takt ut på kjøkkenet. Med målbevisst innstilling hentet jeg fram alle nødvendighetene og satte i gang. En times tid senere stod en 6-tall formet 4-etasjes sjokoladekake klar og ventet på at bursdagsbarnet litt senere skulle komme hjem.

Jeg var dønn sliten den dagen og halvveis uti pyntingen kom tanken: ”Hvorfor gidder jeg? Guttungen ville vært fornøyd med en vanlig kake…” Da visket Gud stille i mitt hjerte: ”Fordi du går en ekstra mil, jenta mi…” Jeg ble så paff at jeg stoppet opp og sa: ”Du tuller Gud… dette er da ikke å gå en ekstra mil? Er det…”

Jeg- og det er sikkert bare meg som gjør dette- tenker mange ganger litt for vanskelig om de bibelske sannheter og prinsipper. Jeg gjør dem nesten uoppnåelige å leve etter i hverdagen, fordi jeg kompliserer det hele så mye. Men Gud er praktisk. Bibelen er FULL av praktiske tips om hvordan vi bør leve våre liv, og om de planer Gud har for våre liv. Og denne gangen ville Gud lære meg noe om ”å gå en ekstra mil”.

Tidligere har jeg tenkt at det å gå en ekstra mil er noe vi gjør de ganger mennesker feilbehandler oss, eller når vi blir satt til å gjøre noe vi egentlig ikke har lyst til. Som at når noen snakker vondt om oss så svarer vi ikke tilbake, men bestemmer oss for å glemme det og fortsette å forholde oss til det mennesket i kjærlighet. Eller at man blir satt til en arbeidsoppgave man ikke kan fordra, men man gjør det man er satt til og så legger man litt ekstra inn i det. Dette var min ”ekstra mil”, men det var før Gud kom og sa at jeg gikk en ekstra mil med å lage en mer spesiell kake i stede for en helt enkel, vanlig en…

Jeg kunne ikke forstå med mine egne tanker hva Gud mente, som så mange ganger tidligere. Men i stede for å prøve å finne ut av det selv, bestemte jeg meg også denne gangen for i mitt hjerte at: ”Når Du sier det Gud, da er det sånn, men vis meg mer”. Jeg valgte å tro Hans Ord til meg, men ba Han om å lære meg mer.

Å gå en mil ekstra kan være noe så enkelt som å lage en kake slik den jeg gjorde. Fordi det kom fra hjertet mitt og jeg måtte strekke meg forbi hva som var naturlig for meg den dagen. Guds kjærlighet positivt tvinger oss til å handle godt mot andre, til å strekke oss lenger enn hva som er naturlig for oss, til å gjøre mer enn det som er forventet av oss, til å gå utover hva omstendighetene tilsier at vi skal gjøre… til å gå en ekstra mil. Ikke fordi vi må, men fordi vi vil.

2 kommentarer om “Å gå en ekstra mil…

Legg til din

  1. Hei!
    Jeg jobber på en kristen skole, og hver morgen før elevene kommer, har vi andakt oppe på lærerværelset. Det går på omgang blant lærerne, vi har andakt hver vår gang. Her inne på bloggen din finner jeg mange fine betraktninger og tanker som jeg veldig godt kan bruke til andakt når det er min tur igjen. Og dette som jeg leste her var superfint. Håper det er ok at jeg bruker det som en andakt på lærerværelset?
    Hilsen fra Irene

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: