«Den forsømte part»

Alarmen ringer som vanlig tidlig om morgenen, han står opp og kler på seg. På vei ut til badet sier han "god morgen!" men hører ikke den varme stemmen som sier tilbake "god morgen, jeg elsker deg!" Når han er ferdig badet går han nedenom og ut på kjøkkenet. Setter på kaffetrakteren som står klar og lager en rask frokost, når alt er ferdig tar han det med til bordet og mumler "Er det noe spesielt på planen for i dag" , før han dukker bak avisen der han raskt er så oppslukt at han ikke hører "Jeg håpte vi to kunne få litt tid sammen i dag…" Når frokosten er inntatt legger han avisen ved siden av tallerkenen og går ut i stuen hvor han stående foran tv’n blar fort gjennom overskriftene på tekst-tv… Han sukker, for han vet det blir en travel dag, og mens han går for å hente kofferten med papirer og pc sier han "Jeg skulle ønske at det ikke var så mye å gjøre alltid…" Men med hodet langt inni skapet på jakt etter den riktige jakken, hører han ikke svaret "men du trenger ikke gjøre alt, prioriter de viktige tingene, prioriter fellesskapet…".

I bilen setter han på radioen og nynner til musikken mens han kjører inn til kontoret. Der går dagen med på å gjøre det nødvendige og å være fokusert på den enkelte arbeidsoppgave. Med unntak av pausen da, der det snakkes iherdig om helgens kamp og den udugelige dommeren som ikke så DET tydelige straffesparket.
Det viser seg at det blir nødvendig med noe overtid og han sukker mens han sier "enda mindre tid til å slappe av", den rolige "jeg venter på deg" får han ikke med seg, fordi tankene er allerede opptatt med å finne løsning på det oppståtte problemet.

Han springer fra kontoret for å rekke møtet i mannsgruppen i kirken, er noen minutter for sen, så han får ikke deltatt i lovsangen de alltid starter med. Sier hei til de som ser bort på ham, og ellers kverner tankene mest om jobben. "Vi trenger bruke tid med de vi elsker…" trenger svakt gjennom, men han er så fort borte i tankene igjen at han ikke hører den mye roligere "…venter alltid på deg og ønsker å dele hjertet med deg, omslutte deg med kjærlighet…"

Senere på kvelden svinger han inn i gården hvor han parkerer bilen og går inn. Tar med seg inn posen med det han handlet på butikken. Kler av seg i ganga og går utpå kjøkkenet hvor han setter den litt hardt ned på kjøkkenbordet siden han er litt irritert over å måtte ta det ærendet på vei hjem siden han var sliten etter en lang dag. Han går inn i stua og slenger seg i godstolen hvor han lukker øynene litt for å slappe av. Det er så stille, det er litt tomt, men han tenker ikke mer over det, for nå er han sliten… Han dupper nok av litt for lenge, for når han åpner øynene igjen ser han at klokken alt er over 11. Haler seg ut av stolen og går ut på kjøkkenet hvor ett par skiver lages og spises fort. "For en  dag" sier han høyt når han etter å ha læst døra går opp på badet. Kanskje er det fordi han er så trøtt han ikke hører den milde "jeg har ventet på deg, jeg har savnet å være med deg". Etter en rask dusj slukker han de siste lysene og går til sengs. Mens han ligger der merker han plutselig den mer og mer kjente ensomheten trenge litt inn på han… Han savner nærheten, det dype fellesskapet de hadde tidligere… Hva har skjedd? Hvorfor er det ikke som det var? og etter noen minutter visker han nesten litt fortvilet
"hvor er du når jeg trenger deg…  jeg trenger å være nær deg, kjenne armene dine omslutte meg, kjenne kjærligheten og nærværet ditt, jeg trenger deg…. hvor er du Jesus?"
Han sovner og får ikke med seg den stille stemmen si
"Jeg har vært ved din side hele dagen, Jeg elsker deg, Jeg har lengtet etter å være sammen med deg…"

GUD ØNSKER ETT NÆRT, INTIMT OG PERSONLIG FORHOLD MED DEN ENKELTE AV OSS,
OG HAN STREKKER SEG ALTTID UT MOT OSS- HØRER VI HAM?
ELLER ER VI FOR OPPTATTE OG HAR "ØRER SOM IKKE HØRER"…
Det tar tid å bygge ett nært forhold til Jesus, akkurat som det gjør mennesker i mellom- men Han venter på deg,
Han lengter etter å være med deg, få omslutte deg med Sin kjærlighet,
til å dele sitt hjerte med deg og bære deg, dine tanker, byrder og ta dine bekymringer bort. Han elsker deg!

   

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: