daglig brød

«I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.» (Joh.1.1)

«Jesus sa til dem: «Jeg er livets brød. Den som kommer til Meg , skal aldri sulte. Og den som tror på Meg, skal aldri noensinne tørste.» (Joh.6.35)

Kjenner du Guds løfter til deg? Vet du hva Guds Ord sier om hvordan du kan leve ett liv som behager Gud? Vet du hvem Gud er og  hvordan handler Han med sitt folk, mot sine?

Det er du som må søke inn i ordet og ta det til deg, du kan ikke leve på hva andre mennesker fórer deg med, du må selv ta til deg næring fra Ordet på daglig basis, du vil se at ditt indre menneske styrkes og troen blir sterkere grunnfestes etter som du lærer ordet bedre å kjenne

Det nye liv på innsiden beskrives også som «den indre mennesket». Denne delen av oss trenger også daglig tilgang på mat og drikke akkurat slik vårt fysiske legeme trenger det. Vi vet at spiser vi ikke jevnt og trutt, vil kroppen bli svakere, immunforsvar svekkes og vi fungerer ikke som vi skal. Ett usunt kosthold vil også forringe kroppen, slik mangel på mosjon også gjør. Mange er mye flinkere til å passe på sitt fysiske legeme som er forgjengelig og en gang vil dø, enn sitt udødelige, evige indre menneske- ånden og sjelen

Guds rikes kosthold er trefoldig, både melk, fast føde og margfulle retter. Vi trenger å ta til oss av alt. Vi kan ikke bare ta til oss godbitene, men må gjennom daglig lesing av Ordet- og bønn- bygge opp det indre menneske til å bli sterkere og sunnere. Ja, vi trenger å minne oss selv på løftene og Guds trofasthet, men vi må også ta til oss hele ordet, vi trenger å stadig bli bedre kjent med Gud og å bruke tid sammen med Ham, det vi ikke skjønner lar vi ligge og stoler på at Ånden vil lære oss og åpenbare for oss etterhvert, vi må også tåle de ord som stikker og svir litt når vi møter egen ufullkommenhet i døre… hele Guds ord. Som jeg startet med denne uken:

«Hele Skriften er innåndet av Gud, og den er nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning og til opplæring i rettferdighet, for at Guds menneske skal bli satt i stand og godt utrustet til all god gjerning.» (2.Tim.3.16-17)

En kommentar om “daglig brød

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: