øyeblikk for øyeblikk, dag for dag

Hvorfor fortsette å alltid gjøre godt, hvorfor ikke gi opp, hvorfor la øyblikkene telle og huske å bruke alle muligheter… dette er noen av spørsmålene som har vært oppe denne uken- mange hvorfor? Noen av svarene har kommet etter som spørsmålene har blitt stilt- vi sår hva vi høster, vi er utrustet for å møte dagens utfordringer, Gud vil gi hjelp, vi har en himmel i vente. Dette sier Jesus (Joh.14.15-21)

15 Dersom dere elsker meg, holder dere mine bud. 16 Og jeg vil be Far, og han skal gi dere en annen talsmann, som skal være hos dere for alltid: 17 sannhetens Ånd, som verden ikke kan ta imot. For verden ser ham ikke og kjenner ham ikke. Men dere kjenner ham, for han blir hos dere og skal være i dere. 18 Jeg lar dere ikke bli igjen som foreldreløse barn. Jeg kommer til dere. 19 Snart ser ikke verden meg lenger. Men dere skal se meg, for jeg lever, og dere skal også leve. 20 Den dagen skal dere skjønne at jeg er i min Far, og at dere er i meg og jeg i dere.
21 Den som kjenner mine bud og holder dem, han er det som elsker meg. Og den som elsker meg, skal min Far elske. Ja, også jeg skal elske ham og åpenbare meg for ham.»»

Trofasthet mot Gud og Hans Ord! Fordi vi har blitt møtt med så stor nåde, velger vi å leve etter Guds Ord og uansett hva som møter oss handle riktig. Vi klarer det ikke alltid, men vi prøver, vi strekker oss etter det og det er hva vi lengter etter å klare. Jesus sa at elsker vi Ham holder vi Hans bud. Sann frelse innebærer at vi vender om i hele vært liv, at vår ferd er preget av lydighet mot Guds Ord. Jesus sier noe annet superviktig i disse versene,vi må ikke klare det alene- Han vil sende Sin Ånd. Noe som skjedde etter at Jesus ble tatt opp til himmelen og disipene på pinsedag ble fylt med Den Hellige Ånd, de ble ikledd kraft fra det høye. Noe vi også kan og skal være i våre liv, vi trenger ikke klare utfordringene alene, Gud har gitt oss Sin Ånd, og vi vil bli ikledd kraft fra det høye, vi vil få ord i rette tid, visdom og innsikt, kraft og styrke, legedom og fornyelse, fred og glede, all Åndens velsignelse er vår i Kristus. Vi må likedannes Guds Sønns bilde mer og mer, gå fra herlighet tilherlighet, la Gud vokse og vi avta- i denne prosessen vi vil også oppleve at jo mer vi lar Gud få være Herre i hjerte og liv, jo dypere fellesskap får vi med Ham og jo mer virker Han gjennom våre liv. Gud har behag i barn som velger å leve overgitt og trofast og som i alle ting vil gjøre hva som er rett i Guds øyne. Vi skal først og fremst leve for å være Gud til behag, ikke mennesker.

«Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som i Kristus har velsignet oss med all Åndens velsignelse i himmelen.» (Ef.1.3)

«Da sa Samuel: «Bryr Herren seg om brennoffer og slaktoffer som han bryr seg om lydighet mot Herrens ord? Nei, lydighet er bedre enn slaktoffer og villighet bedre enn fett av værer.» (1.Sam.15.22)

«Den som kjenner mine bud og holder dem, han er det som elsker meg. Og den som elsker meg, skal min Far elske. Ja, også jeg skal elske ham og åpenbare meg for ham.» (Joh.14.21)

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: