hva er i hjertet bak bønnen?

«Hadde jeg hatt urett i sinne, (annen oversettelse: for øye) ville Herren ikke ha hørt meg.» (Sal.66.18)

Det er ett alvor i dette verset vi mange ganger overser, hva er motivet for min bønn? Det sies klart og tydelig her at har jeg urett for øye vil ikke Gud høre meg…  Det vil være noe som stenger mellom meg og Gud slik at min bønn ikke når fram til Ham. Vi vet alle at feilen ikke ligger hos Gud, men alltid hos oss. Hva er det i våre hjerter som kan stenge bønnekanalen, stenge slik at det ikke er åpning for oss hos Gud.

Hjertet vårt kan være fyllt av mangt, også ting som reiser seg mot Gud, ting som strider mot hva Gud sier er rett, disse tingene må vi ta tak i, vi må omvende oss fra dem. Når vi ønsker å gå inn i dypere bønn vil mange oppleve at det fort stopper opp, fordi det føles stengt og veldig tungt ut. Mange kommer aldri så langt at de roper ut til Gud hjelp meg å be, de kommer aldri så langt at Gud får begynne å lyse opp deres hjerter… Søker vi å komme dypere inn i bønnen, kan vi ikke hoppe over dette punktet, vi må gjennom det. Gud må få renset opp i våre hjerter før vi er klare til å gå videre. Vi må begynne med å be Gud vise oss de skjulte motiv i hjertet, vise de skjulte synder som preger oss, vise hva Han ikke har behag i… Vi må dermed ta ett oppgjør med det, innrømme at det er slik, men at vi vil ikke ha det slik- omvende oss og begynne å følge Guds ledelse og Ord på disse områdene.

Gud må fikse mitt hjerte før jeg er klar for å be for andre… Jeg trenger Gud, jeg må vende meg om fra min gale ferd… og det trenger ikke være de store synlige syndene, de vet vi om, og oftest kjemper vi mot dem allerede… men de som føles uskyldige og ufarlige ut (selv om synd aldri er det). Som litt stolthet som reiser seg fordi vi skal be så og så mye og få det til, som litt stolthet over hvor flinke og dyktige vi er på ulike områder eller i tjenester, litt hovmod om at vi aldri ville feilet slik det mennesket gjorde, som litt overåndelighet om at Gud taler mer til meg enn dem, som litt bitterhet fordi noen bevisst gikk mot oss, som det lille begjæret etter nytt utbygg fordi naboen bygget ut i fjor… Dette er ting Gud sier ikke skal være i våre liv… men de kan ha en tendens til å snike seg inn, fordi det er så lett å rettferdiggjøre dem, men det gjør dem ikke mindre gale.

Hvis vi ærlig og med åpne hjerter ber Gud om å lyse opp krinkelkrokene i vårt hjerte, vil det komme frem litt av hvert… men vi trenger dette, vi må rense våre hjerter- og vi vet hva det står i 1.Joh.9: «Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett.»

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: