tro og bønn

«Uten tro er det umulig å være til glede for Gud. For den som trer fram for Gud, må tro at han er til, og at han lønner dem som søker ham.» (Heb.11.6)

Det er lett å si vi tror på Gud, mange gjør så, dilemmaet kommer vel heller når det gjelder punktet at vi må tro at Gud lønner dem som søker Ham. Kanskje ligger problemet i at vi mange ganger ikke har erfart Guds nåde og kjærlighet i stor nok grad i livene våre? At vi ikke har erfart at Gud er god og at Hans miskunnhet varer evig? Det er dermed ikke sagt at Guds velsignelse og beskyttelse ikke har vært til stede i våre liv, men det er heller vi som ikke har hatt åpne øyner og ører nok til å merke hvordan Gud overøser oss med velsignelser og hvordan Han beskytter oss og styrer vår fot. For noen gjelder nok også at Gud ikke handler med dem og i deres liv slik de mener og føler at Gud burde, og dermed har de låst seg og ser ikke Guds nåde og omsorg i sitt liv og hverdag.

For noen er dette eneste type bønn de ber: De søker Gud i bønn fordi de har ett problem  de ikke mestrer og prøver Gud som en siste utvei… ikke mye tro i det hvis vi er ærlige… mer vantro og tvil og kanskje mest ett fortvilett forsøk av nummer ett eller annet på listen over mulige løsninger… kanskje Gud vil høre og svare?

Vi trenger tro på Gud og på at Han faktisk vil lønne dem som svarer Ham, men hvordan kan vi oppbygge vår tro? Hvorfor er mange mer fylt med vantro og tvil enn tro, for de er jo kristne…  Den enkle forklaringen er at de ikke kjenner Gud godt nok og ei heller Hans Ord, de vet ikke hvem Gud er og hvordan Han handler, ei heller vet de om de løfter Han har gitt til dem som elsker  Ham og følger Ham. Veien å gå? Søk inn i Bibelen, bli kjent med den Gud du ber til. Rom.10.17.sier: «Så kommer da troen av det budskapet en hører, og budskapet kommer av Kristi ord.»

Skal vår bønn bli ekte og virkningsfull må vi mer enn vite om den Gud vi ber til, vi må kjenne Ham og vi må vite hva Han har sagt.  Beste måte å bli kjent med Gud på er gjennom å daglig ta til seg av Ordet og stadig la det jobbe i vårt indre. Troen vil litt om litt vokse seg sterkere og vi vil bli mer grunnfestet. Samtidig vil en forventning komme inn i hjertet, en lengsel etter å se hvordan Gud vil la seg herliggjøre i ens eget og andres liv gjennom at Han oppfylle sitt ord og sine løfter.

Når du kommer framfor Guds trone i bønn, tror du Gud er til og at Han vil lønne deg?

Kjenner du Gud slik Han beskrives i dette verset?

«Mange, Herre min Gud, er Dine underfulle gjerninger, de som Du har gjort. Og i Dine planer til beste for oss kan ingen måle seg med Deg. Hvis jeg skulle forkynne dem, er de for mange til å telles.» (Sal.40.6)

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: