Løftene som holder

Noen dager er det godt å hente fram noen av Guds løfter til oss. Lese dem ett par ganger og gå å grunne på dem videre utover dagen. Her er noen få av dem jeg vender tilbake til. Gud er trofast og vil oppfylle alle sine løfter- tror vi det?

«Vær ikke redd, for jeg er med deg. Se deg ikke rådvill omkring, for jeg er din Gud!
Jeg gjør deg sterk og hjelper deg, ja, holder deg oppe med min frelserhånd.» (Jes.41:10)

1 «Og nå, så sier Herren, han som skapte deg, Jakob, og formet deg, Israel:
Frykt ikke, jeg har løst deg ut; jeg har kalt deg ved navn, du er min.
2 Går du gjennom vann, er jeg med deg, gjennom elver, skal de ikke rive deg bort.
Går du gjennom ild, skal den ikke svi deg, og flammen skal ikke brenne deg.
3 For jeg er Herren din Gud, Israels Hellige, din frelser…» (Jes.43:1-3a)

«Vær modige og sterke! Vær ikke redde, og la dere ikke skremme av dem! For Herren din Gud går med deg. Han slipper deg ikke og svikter deg ikke. Herren vil selv gå foran deg. Han vil være med deg. Han slipper deg ikke og svikter deg ikke. Vær ikke redd, og mist ikke motet!» (5.Mos.31:6,8)

«Ja, dem som holder ut, priser vi salige! Dere har hørt hvordan Job holdt ut, og har sett hvordan Herren lot det ende. For Herren er rik på medlidenhet og barmhjertighet.» (Jak.5:11)

4 kommentarer om “Løftene som holder

Legg til din

 1. Hvordan er det: Godtar WordPress bilder i kommentarer? Jeg frykter for at WordPress ikke gjør det. Blogger gjør jo ikke det. Men la meg prøve: Dette er en søt liten snømann:

 2. Det tror vi på: Gud vil oppfylle sine løfter. Men Gud er ikke Mammon. Gud er ikke Mamma gud. Gud unnskylder ikke og leder ikke som en mamma gjør. Faderen rår ikke for oss som en mamma gjør men Faderen råder over oss. Gud vil at vi skal opptre i Guds navn, ikke være motsatt Gud. Det betyr vi er i det rette lynne når vi er forbannede. Forbannede er det Gud vil ha oss, ikke stakkarslige som skrikende etter mammas, etter Mammons, trøst. Det igjen betyr at Herren vår Gud til syvende og sist er Sønnen av oss, er vår tanke og hensikt når vi vil ha noe oppnådd.

  I våre dager er det populært å stå med hendene i været og nyte ”Ånden” med halvlukkede øyne og åpen munn. Eller vi mener oss å tjene Gud ved å sitte og lytte til mer eller mindre fantasifulle forklaringer fra en prest i Kirken og mener oss rettferdiggjort der ved. Det er helt, fullstendig, vanvittig galt. Kûn som forbannede er vi til Guds behag.

  Er vi forbannede gir det mening når Gud sier: Jeg har kalt deg ved navn. Som forbannede er vi noe. Da vil vi ikke frykte eller se oss rådville omkring, fordi vi har noe å konsentrere oss om, nemlig Sønnen, og dette som Sønnen er vil frelse oss.

  Men som noen stakkarer av vesen motsatt Gud, tilbedende Gud som Mammon, som en mamma, unnskyldende oss og ledende oss, vekker vi bare Guds avsky.

  Dagens kristendom er på ville veier.

  🙂

  1. Hodet mitt virker ikke nå, klarer ikke tenke helt rett! Tror jeg tar meg en hvil i stede for å prøve meg på gjensvar! Gleder meg til å lese igjen når jeg kan tenke uten at det føles som ei steikepanne dundres gjentatte ganger i hodet mitt!

   PS! Nå vet vi bilder ikke godtas 😉

   Velsigna god dag! Guds fred! 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: