Hva er betydningsfulle gaver? ~om gylne øyeblikk

At det er lagt mye penger i en gave, gjør det den betydningsfull?

At det er lagt tid og omtanke i en gave, gjør det den betydningsfull?

At det er en uventet gave, gjør det den betydningsfull?

At det er akkurat en-hva-jeg-føler-jeg-fortjente-eller-trengte-gave, gjør det den betydningsfull?

Hva gjør en gave betydningsfull?

Svarene vil være mange og varierte, fordi vi mennesker er mange og varierte! Hva som er betydningsfullt for meg, er ikke nødvendigvis det for andre. Men hvordan finner vi ut hva andre vil like å få når det ikke samstemmer med egne preferanser? Det er ikke alltid lett å skulle finne en gave som gleder mottakeren…Bare i min lille familie på tre er det tre forskjellige måter å skulle gi den rette gave på… det er ikke alltid så enkelt dette med gaver…

Kanskje trenger vi på forhånd å følge litt med på hva personen sier og gjør, kanskje kan vi spørre i skjul om drømmer og ønsker, kanskje kan vi observere hva som fanger interesse og gir glede eller kanskje det i bunn og grunn dreier seg om å kjenne hverandre på godt og vondt og ønske det beste for den andre?

Det enkle er ofte det beste sier reklamen, og det stemmer enkelte ganger det- HVIS det er gjort utfra ett hjerte fylt med omtanke. Hvis enkelhet er å bare raske med seg noe i farten eller betale seg unna med flott gave, er det ikke bra. Er det sant kjennskap og ekte dyptfølt ønske om å glede den andre som er hemmeligheten til å finne den perfekte gave, en gave som er betydningsfull for mottakeren?

Da jeg sjekket mail i morges lå det ett nydelig Valentine-kort og ventet på meg fra en skjønn søster i USA, DET gledet mitt hjerte! Jeg blir glad når noen tenker på meg og tar seg tid til å fortelle meg det, DET er betydningsfullt for meg!

Jeg har sms’et med ett par mødre i eldsteguttens klasse i kveld om kjøring til fotball-trening i morgen, det skulle jeg ikke tenke på siden jeg hadde ett tilbakefall med ME’n nå, og de ønsket god bedring- en enkel handling og noen få ord som for meg er betydningsfulle

Å se minstegutt vinke med stor iver bak bilvinduet når de kjører ut av gården, det er betydningsfullt

At bror min som skulle hjelpe med kjøring av guttene i morges, begynner å skuffe vekk snøen som falt i natt før han er på døra, det er betydningsfullt…

For meg er ikke gaver det store og viktige, men at noen tar seg tid til meg og mine, at noen husker på oss og er villig til å rekke ut ei hjelpende hand- DET er betydningsfullt for meg. Fordi da føler jeg meg sett og kjent, da føler jeg meg verdsatt og elsket

Tenk hvis jeg hver dag kunne gi de jeg møter slike ‘gylne øyeblikk’, øyeblikk der de føler de er viktige og verdsatte… Der nettopp de blir både sett og hørt. Tenk om…

Jeg tenker endel ganger på ett spørsmål Jesus stilte noen som kom til ham, syke var de, men Jesus spør: Hva vil du jeg skal gjøre for deg?

Kanskje er vi for raske til å mene noe om hva andre ønsker seg? Vi tror vi vet fordi vi kjenner litt til personen og det virker jo naturlig… men selv Jesus tok seg tid til å spørre: Hva ønsker du jeg skal gjøre?

3 kommentarer om “Hva er betydningsfulle gaver? ~om gylne øyeblikk

Legg til din

 1. Når vi spurte mor om hva hun ønsket seg svarte hun alltid «snille barn». Tihi! 🙂

  For, som du sier, det er altså bare gaver som har betydning som egentlig er noe. Så når Jesus spurte «hva kan jeg gjøre for deg» så spurte han egentlig «hva har betydning for deg».

  Da trenger ikke gaven å koste så mye. Hvis den har betydning. Da kan en liten rød bil av gele være en alle tiders gave. Og da er gaven artig å gi. Da blir julaften hyggelig. Hvis gaven har betydning.

  Den største gleda ein kann ha,
  det er aa gjera andra gla;
  og vil du gjerne lukka naa,
  daa fyrst deg sjølv du gløyma maa.

  (Mikael Aksnes: «Lukka», 1. vers, i «Smaadikt» (1904))

  Gaven har betydning hvis den gjør glad.

  Arnulf Øverland skrev det slik:

  EN HUSTAVLE

  Det er en lykke i livet
  som ikke vendes til lede:
  Det at du gleder en annen,
  det er den eneste glede.

  Det er en sorg i verden
  som ingen tårer kan lette:
  Den at det var for sent
  da du skjønte dette.

  Ingen kan resten av tiden
  stå ved en grav og klage.
  Døgnet har mange timer.
  Året har mange dager.

  1. GLEDEN

   Den største glede en kan ha
   det er å gjøre nesten glad.
   Det er å gjøre nesten stor:
   Ens unnskyldning i nesten bor.

   (\ _ /)
   (=’.’=)
   (»)_(») | Sønnen være tro og ære |
   ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

   1. THE HAPPINESS

    The biggest happiness of all
    must be to make your neighbour tall,
    must be to make your neighbour true
    as next of kind explaining you.

    (\ _ /)
    (=’.’=)
    (»)_(») | Means are not significant |
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: