Jeg en kverulant? Jeg svarte da bare på spørsmålene jeg…

hvilken vei?Jeg liker ord og jeg liker å inni mellom svare bokstavelig på hva mennesker spør meg om.

Har du tenkt over at det er mange spørsmål vi stiller som egentlig betyr noe annet? Vi vet godt hva den andre spør om fordi det er slik vi formulerer oss. Normenn flest skjønner det, men ikke alle som skal lære seg norsk forstår hva vi egentlig spør om…

Og så er det slike som meg som oppleves som svært kverulerende inni mellom da 😉 Som denne er ett lite eksempel på!

Hvordan står det til?

– Nei, jeg sitter jeg!

Jamen, hvordan går det da?

– Vel, det går vel egentlig ikke, for som jeg sa, jeg sitter.

Åhh, du vet hva jeg mener!

– 😉 Joda, det går ett skritt om gangen, men slik er det jo for oss alle, eller?

Må du, du vet jeg mener «Hvordan har du det?»

– Ja jeg vet, men mener du hvordan jeg har det som i «jeg er høflig, så jeg spør», eller mener du hvordan har jeg det egentlig?


(og her er vi med noe typisk, vi spør hvordan andre har det, men egentlig vil vi ikke helt vite… Vi vil  helst ha det vanlige «Jo det går bra!» og vi får litt hakeslepp når noen sier «Nei, vet du hva- det er skikkelig ille for tiden, det har vært så tøft i det siste og… «Hei, hei HEI! Stopp en halv» tenker vi, det var ikke det jeg spurte om, jeg spurte bare hvordan det gikk… ehh, ja akkurat!)

Er vi bare høflige eller spør vi fordi vi virkelig bryr oss? Tåler vi svarene som kommer? Og lytter vi egentlig til svaret vi får?

Jeg, jo jeg har det bra! Jeg er ved godt mot og er glad, jeg kjenner livet er godt! Samtidig kjenner jeg godt at jeg lever, i forstand at kroppen sier tydelig fra. Men hva gjør vel det? For så lenge jeg ikke må røre meg, konsentrere meg, snakke, høre på noe/-n, svelge av noe slag, tenke eller puste dypt- så merker ikke jeg noe til at kroppen ikke er helt på plass 🙂

TA GODT VARE PÅ DEG SELV OG DINE, OG HUSK Å BRY DEG PÅ SKIKKELIG!!!

9 kommentarer om “Jeg en kverulant? Jeg svarte da bare på spørsmålene jeg…

Legg til din

 1. Jeg blir også kalt for kverulant. Men det er jo på sett og vis min egen feil da, he he. For jeg elsker å kverulere, men som oftest desverre blir til irritasjon og ergrelse for den personen som blir kverulert. Mvh Monica.

  1. En av brødrene mine har alltid vært litt «klovn», og det er tider der fleipinga dras litt for langt, du å irriterendes! Tenk om han kunne stoppet mens leken var god?
   Og det er vel det samme med oss kverulanter, vi må lære å stoppe mens leken er god! Men ikke alltid like lett å se og lese signalene omnår det er nok eller for mye…

   Ønsker deg ei god ny uke! 🙂

   1. Det er sant Cecilie. Når folk ber meg om å stoppe med å kverulere fortsetter jeg like herlig helt til personene blir oppgitte og går til annet rom 😀

    Ønsker deg en god sommer 😀

    1. Ikke alltid like lett å stoppe i rette tid, det er jo rett og slett ganske så moro inni mellom! Men skjønner jo at jeg irriterer vettet av andre innimellom (selv om det var oftere tidligere enn nå!)

     Takk for kommentar og må du også ha en riktig god sommer! 🙂 Må du oppleve sol i både liv og hjerte og stunder der alt er bare godt!

     1. Det er ikke det 😀 Vi hadde en vikar på jobben min som ikke liker å bli kverulert, det var tungt til tider, og jeg måtte prøve å skjerpe meg på det groveste når jeg var i nærheten av henne, hehe 😀

      Bare hyggelig og takk det samme 🙂

  1. Takk skal du ha!
   Du skulle bare visst hvor godt denne kommentaren gjorde,
   den kom inn mens jeg hadde en litt tung stund, og du bragte smil og lys!
   God helg og ny uke til deg!

 2. Hei Tone. Jeg håper kreftene fort vender tilbake og at smertene går over. Må du finne glede i noe som gjør at naturen får nytt liv.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: