Hvor var du da jeg døde Gud? -innledning

Det kommer flere innlegg i tiden fremover som vil ha hovedtittel «Hvor var du da jeg døde Gud?». (14.05.11. Serien har underveis fått undertittelen om drømmene dør så holder løftene) Jeg følte behovet for å gi en liten forklaring før jeg begynner å publisere de enkelte postene. Det vil komme ett eller to innlegg som kan virke som om de ender med lysten til å gi opp og at alt håp er ute. Det er for å sette fokus på at det er ikke alltid lett, det er dager da vi virkelig føler det slik…

Det vil komme «lysere» innlegg etter dem, og kanskje vil de inneholde noen tanker som gjør det enklere for enkelte å se at Gud faktisk er med og at Han har en vei gjennom og ut av vanskelige tider. Kanskje vil det gi håp om en bedre morgendag for noen- for det vil gry av morgen og en dag vil håp og glede vende tilbake.

Vil også minne om noe jeg sier ofte; Prøv alt og hold fast ved det gode, spør Gud om å vise deg om dette gjelder deg. Dette er ikke gyldig som hovedregel i alle ting og tider, men det er en del av livet for enkelte nå. Skulle du gå gjennom tøffe tider akkurat nå, betyr ikke det at de tanker jeg deler her nødvendigvis gjelder deg og ditt liv – det gjelder noen men ikke alle.

Det er flere ting som jeg har gått og tenkt på de siste par månedene, jeg har ønsket å skrive lenge- men ikke hatt mulighet pga kroppen og harde tider. Jeg håper at jeg vil kunne poste innleggene med jamne mellomrom, men tar høyde for at jeg ikke kjenner morgendagen. Derfor er denne forklaringen grei å komme med sånn i tilfelle jeg må trykke på pauseknappen etter ett av de ‘håpløse’ innleggene! 🙂

Det er spesielt to passasjer i Bibelen jeg vil bruke, når Jesus vekker opp Lasarus og fra Jesaja om at Herrens veier og tanker er ikke som våres, de er mye høyere enn våre. Og vi kan vel også huske ord som at «den som sår med tårer, skal høste med glede», at «alt virker sammen til det gode for dem som elsker Herren», at selv når vi går gjennom dødsskyggens dal er vi trygg for Gud er med.

«For mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke mine veier,  lyder ordet fra Herren. Som himmelen er høyere enn jorden, er mine veier høyere enn deres veier og mine tanker høyere enn deres tanker.» (Jes.55:8-9)

Alle innleggene i serien kan leses samlet HER

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: