Det er deg jeg vil ha Gud!

Det er deg jeg vil ha Gud! er del 5 i serien «Hvor var du da jeg døde Gud?» med undertittelen om drømmene dør så holder løftene. Innledning og 4 deler er postet tidligere. Smertefulle tider, når drømmer dør, kan døde drømmer vekkes til live igjen? og det uforståelige.

~   *   ~          ~   *   ~           ~   *   ~

Vi har snakket om tider der ting ikke er så lett. Smerte og fortvilelse fyller hjertet og hver dag er en kamp å komme seg igjennom. Tider der det ikke ser ut til å være noe lysning i vente, men der alt blir tyngre og vanskeligere. Vi klarer bare ikke finne en utvei, vi får ikke hva vi ønsker til å skje, vi er ikke herre over ‘de gode tider’, over egen lykke og suksess. Drømmer, håp og forventninger dør…

Vi har vært innom flere områder, at det er tider Gud renser oss og vi får ett nytt perspektiv på ting og tang. Kanskje holdt jeg drømmene fanget i egne ønsker om hvordan de skulle oppfylles? Kanskje slapp jeg ikke Gud til fordi jeg hadde mine meninger om hvordan den drøm Gud plantet i hjertet mitt skulle oppfylles? Kanskje er det Gud som har andre planer og tanker enn jeg kan se og forstå? Kanskje er det ett større mirakel, en mektigere utfrielse i vente? Som da Guds plan var å vekke Lasarus opp fra de døde, ikke å helbrede en syk mann…

Og så er det en ting vi ikke har vært innom… kanskje vil Gud prøve hjertet mitt? Hva er det jeg helst vil ha? Er det alt det gode som kommer fra Guds hånd, eller er det ett personlig forhold til giveren av de gode gaver? Er det lykke jeg vil ha eller Gud? Er det suksess eller Gud? Er det status og posisjon eller Gud? Noen ganger lar Gud drømmer dø for å teste oss, hva vil du helst ha? Dette eller meg? Klarer vi å gi slipp på våre drømmer og virkelig mene; «det er deg jeg vil ha Gud!»? Når kroppen og helsa svikter, klarer vi å ‘glemme helbredelsen’ og heller ønske oss Gud? Det er mer av deg jeg trenger Gud. Når pengestrømmen blir svakere, klarer vi å legge ferieplaner og det lille ekstra på hyllen og tenke at det er deg jeg trenger Gud? Er Gud nok? Er Gud virkelig hva jeg ønsker meg mest? David sier det fint; Hvem har jeg ellers i himmelen? Når jeg bare har deg,  ønsker jeg ikke noe på jorden. (Sal.73:25) Om jeg bare har deg Gud, er det ingenting på jord jeg ønsker meg. Det er ikke en naiv forbigåelse av behovet for mat, husly, klær og annet, men en dyp forståelse av virkeligheten og Guds allmakt; Gud er over alt og alle og det er i Hans vingers skjul jeg vil være. Har jeg deg på min side Gud, har jeg hva jeg trenger. Bare jeg har deg Gud, er jeg fornøyd!

Vi kjenner historien der Gud ber Abraham ofre Isak, Gud setter Abraham på prøve. Hvor er ditt hjerte? Vil du gi opp dette for å ha meg? Vi vet hva Abraham valgte og han fikk en fantastisk utfrielse for Isak, og jeg lurer på om Gud kanskje tenkte; Bra, nå kan jeg bruke deg. Vi leser om den sjunamittiske kvinnen som ikke kunne få barn, men som etter å ha tjent Elisja trofast får. Så skjer det utenkelige, sønnen dør… Hva gjør kvinnen? Synker hun ned i fortvilelse og avmakt? Nei, hun reiser til Elisja. Elisja var profet og Guds representant på jord, det var der nærværet av Gud var. Til det søker kvinnen, og hun holder seg nær Elisja selv om hun ikke vet hva han skal gjøre. Hun søker Gud i sitt mørke, i sin smerte. Bønnesvaret får hun ved at gutten hennes vekkes til live igjen. Vi leser ett annet sted om kong Hiskia som ble prøvd av Gud. Gud trakk seg bort for en tid for å teste ham, for å se hva som var i hans hjerte. Bibelen forteller om mange slike hendelser. Menneskers hjerte ble prøvd, Gud testet dem for å se hva som bodde i hjertene deres, for å se hva de ønsket seg mest…

Vi opplever dette på mange områder i livet også. Gud tillater ting inn i våre liv for å teste oss, for å se hvor vårt hjerte er vendt. Vil vi bare ha hva Gud kan gi og gjøre, eller er det Gud selv vi vil ha? Søker vi gavene eller giveren? Søker vi forsørgelsen eller forsørgeren? Søker vi helbredelse og gjenopprettelse eller legenes lege? Prøver vi å «utnytte» Gud til egen personlig vinning og velbehag eller søker vi Gud for den Han er?

Noen ganger må ting i våre liv dø fordi vi lever etter dem og ikke for Gud, vi trenger å få blikket rettet på Jesus igjen. Andre ganger er det ting som dør fordi Gud har en vei og plan som ikke samstemmer med vår oppfatning og våre ønsker. Atter andre ganger er det ting som ‘dør’ fordi Gud tester oss… Uansett hva grunnen er, kan vi helhjerta si: «Det er deg jeg vil ha Gud!»?

alle innlegg er samlet HER

2 kommentarer om “Det er deg jeg vil ha Gud!

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: