God (mor)morsdag ❤

Jeg hadde en god del planer for denne dagen, men etter som dagen nærmet seg ble flere og flere planer skrinlagt og i dag stod vi igjen med at min kjære mamma var invitert på middag. Mer var det ikke krefter til, og bare det virket en smule i overkant etter som dagen skred fram… så planene ble justert og endret etter som timene gikk og overskuddet gikk mer og mer i minus. Kanskje er det godt at jeg har lært å ikke være for høytidelig? Selv om jeg hadde lyst å stelle til for mamma, visste jeg at hun ville forstå. Hun vet jeg ikke er i slaget, og for henne er det fellesskapet og det å komme til ferdig mat som var viktigst- ikke borddekking og pen pynt.

Rådyr-kjøttet var tatt opp i går og menyen var satt. Vi skulle ha god middag og kake, is og jordbær til dessert. Jeg hadde tenkt å hente fram de fine hverdagstallerknene som er til spesielt, og jeg skulle pynte kake med hjerte og stæsj. For det er jo morsdag og snart Valentine, så hvorfor ikke litt begge deler i samme slengen- spesielt siden gutta synes det er stas med litt ekstra.

Meen, det var den formen… jeg forstod tidlig på formiddagen at middag i forstand hele poteter, grønnsaker og kjøtt pent plassert på tallerkner var utelukket, så det ble viltgryte som fikk klare seg selv på komfyren den tiden det tok. De utvalgte tallerknene ble stående der de stod, for hvis jeg brukte dem måtte de jo vaskes opp… så fram kom de fineste papptallerknene og «mosaikkstein»-paljetteska mi 😉 Tallerknene ble pynta i toppen med turkise stjernesteiner og rosa hjerte i mellom. Ganske stilig egentlig, og det frisket opp noe kjedelig noe. Servietter i turkis, og glass og bestikk i samme farge ble satt ut. Alt tilpasset min form, dvs- alt kunne i søpla etterpå! Jeg smiler av meg selv, man lærer seg å godta ganske mye rart med årene når formen ikke tillater annet. Ja, og så var det ekstrapynten da. Dobbel-hjerte-forma blyantspissere med rosa hjerte-viskelær inni- en midt på hver tallerken. Guttene fornøyde siden vi alle fikk favorittfargene våres (rød, blå og grønn) og mormor fikk rosa siden det var henne vi hadde på middag (jeg har gutter med viskelær, fargeblyant og spisserdilla :)) Og så fikk vi en herlig prat sammen om at vi tok litt morsdag og litt Valentine i samme slengen. For Valentine er ikke bare kjærestedag, men også en dag for å gjøre noe for dem som er spesielle for hverandre. Og når minsten sier at «vi er alle fire spesielle for hverandre» smelter de voksnes hjerter! Desserten (kake i lita skyvepanne) ble uten pynt, men hva så? Nystekt brownies-kake med smelta sjokoladebiter inni, vaniljeis på sida og en stor bolle jordbær trenger ikke mer pynt enn store barnesmil og fornøyde stemmer! Og vi snakket litt på tøys om at vi feiret mormorsdag siden vi hadde invitert mamma/mormor på middag 😉 derfor den tittelen!

Jeg har som sagt skrinlagt det meste etter som det nærmet seg, og en av de tingene jeg hadde virkelig lyst å gjøre var å lage noen spesielle kort til noen nydelige damer. Venninner og kjenninger som er mødre de også. Jeg vet at de som meg synes det til tider er ganske så tøft og at de (som meg) ikke strekker til. Jeg ville lage kort med litt pynt og pene bokstaver. På utsiden skrive noe i duren at selv om dagene fort kan overmanne oss med alle sine krav, utfordringer og oppgaver- og etterlate oss slitne og med følelsen av å ikke strekke til- så vil jeg du skal vite at for meg er du virkelig spesiell, til oppmuntring og velsignelse og at jeg er takknemlig for å ha deg i mitt liv. Og deretter inni kortet skulle det i midten være limt inn ett lite speil i en hjerteformet ramme der det over stod du er: med noen viktige sannheter pent plassert rundt. Men jeg orket ikke… så jeg har løftet en bønn for alle de flotte, vakre, kvinnene jeg har tenkt på.

Til mødre av alle slag, i alle former og fasonger, i alle livets omstendigheter og faser:
DU er verdifull, DU er elsket og DU er noens mest viktige person.
Jeg håper dere alle er blitt omsluttet med godhet, omsorg og anerkjennelse,
at dere har fått en dose fortjent oppmerksomhet og takknemlighet denne dagen.
Og fra meg: Du er viktig og verdifull, takk for alt det gode du bringer mennesker i denne verden.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: