Kan vi ikke få ett bibelvers i alle fall?

Dette var spørsmålet jeg fikk fra eldstegutten min for 2 kvelder siden.
De søte små har vært skikkelig vrange rundt leggetid etter ferie og ny oppstart i barnehagen.
Mor har satt foten ned og skal ha rutinene på plass igjen,noe som inkluderer
tannpuss, litt vann og i seng! Der har vi våre faste ting; de velger en sang hver (fritt ønske, vi har laget mange rare noen gitt!), vi leser dagens andakt, de velger en bibelhistorie hver, de kan velge 5 stk hver som de vil vi skal be for, (og vi ber alltid for familie og at natta skal bli god og at Gud sørger for oss til ånd, sjel og legemet i morgen også, og blodets beskyttelse for hele mennesket) og avslutter med den faste sangen  "Jeg har en engel som følger meg"

Innkjøring av rutiner kan koste gitt, både for store og små!!! Og her om kvelden kostet det alle de faste tingene ved senga, fordi begge var skikkelig vrange og ikke gjorde som avtalt eller etter beskjeder. Etter litt hyl og vræl, går det over til sirkus der inne, men når mor er i døra er det krig og hyl og vræl igjen, noen turer med dette så roper plutselig gutten halvgråtende; Mamma?? Jeg kommer inn og får spørsmålet "Kan vi ikke få ett bibelvers i alle fall?"

Må smile og henter fram andaktsboka så de får verset sitt, og leser også de to korte minnelinjene som andakten alltid avsluttes med. Så er det igjen å si natta og gå ut. Ikke det at bibelverset gjorde at de roet seg øyeblikkelig, for det gjorde de ikke!!! Men det som ble så spesielt for meg, var at gutten min, som nærmer seg 6, er så vant med å bli lest for og har slikt ett personlg forhold til Gud at han sier "Kan vi ikke få ett bibelvers i alle fall?"

Dagen før var det en annen som gikk til mors hjerte, vi har da som dere skjønner ikke fått kjørt inn rutinene helt, og det betyr også at guttene har fått lest litt mindre i Biblene sine enn vanlig. Denne kvelden står minsten som nærmerseg 4 og kikker på bildene i en ramme på veggen, det er bilder hentet fra barnebiblene deres og fra 4 ulike historier. Han utbryter plutselig; "Å mamma!!! Den MÅ vi lese" og som Speedy Gonzales er han i stua og henter fram biblene, og eldsten etter. To solstråler kommer inn med hver sin Bibel, og leter fram favoritthistoriene sine. Minsten når Jesus blir tatt til fange og eldstemann når Jesus blir korsfestet. Jeg husker hvor jeg smilte og hvordan det varmet hjertet, gutten savner å lese Guds Ord når det går for mange dager!!! Hvilke flotte gutter jeg er velsignet med!!!

Kan vi ikke få ett bibelvers i alle fall?  Ååååhhh!!! Den MÅ jeg bare lese!!!
Tenk om vi hadde den innstillingen og iveren etter Guds Ord vi også, som mine to små…

                                                                               

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: