Holder vi fred med Gud?

De siste ukene har vært ekstra tunge da allergien var virkelig ille i år. Det har vært flere dager der det var vanskelig bare å være på beina, men heldigvis begynner det å gi seg og jeg kan begynne å hente meg litt inn igjen (både ved å snart få svart på flere mailer og også forhåpentligvis litt kreftemessig).

En av tingene jeg har tenkt på oppi det tunge er om vi bevarer freden med Gud. Vi har fred med Gud i frelsen, det tilveiebragte Jesus for oss, og det mister vi ikke. Er vi i Kristus har vi fred med Gud. Men, holder vi fred med Gud på andre områder? Her nevnes bare et område.

Godtar vi den vei Gud har for oss og de prøvelser og belastninger Han tillater, eller protesterer vi vilt? For hvis vi ikke godtar Guds vei, men anklager Ham for å ikke bry seg, for ikke å gripe inn, for ikke å fri oss, da har vi satt oss selv opp mot Gud, og å stå Gud imot betyr at vi mister noe av Hans hjelp, velsignelse og fred.

Min fred gir jeg dere, sa Jesus, og den fred som overgår forstand er basert på Jesu person og verk, ikke på det skapte. Det er en fred som verden aldri kan bringe oss fordi den er fra Gud og av Guds nåde. Den overgår alle gode stunder, gleder og opplevelser som verden og det skapte kan gi, og den er mektig nok til å stille hjertet i den sterkeste storm, til å trøste i den dypeste smerte og til å gi mot til å fortsette i tillit til Gud selv om man ikke ser neste steg.

Vi søker ofte frihet fra prøvelser og smerter i stede for å søke den fred og nåde Gud vil gi inn i prøvelser og smerte. Vi nekter å godta at vondt kan være Guds vilje og frarøver oss selv den nåde og hjelp Gud vil gi inn i hjertet og situasjonen. Vi vet Gud virker tålmodighet, ydmykhet og annet gjennom slikt, men når det treffer vil mange bare slippe å føle på det vonde i stedet for å spørre Gud hva Han vil lære oss eller rense oss fra. Troen både renses, styrkes og prøves i ilden, akkurat som gull, men hvor ofte blir det ikke bedt ‘fri meg fra det Gud’ i stede for ‘din vilje skje Gud!’. Hvor ofte motsetter vi oss ikke Gud og Hans vei og vilje i stede for å ydmyke oss under Hans mektige hånd?

Gud tillater ikke ting for å plage oss. Og intet av hva som skjer oss er meningsløst. Gud har alltid sin ære og vårt beste i tankene, og tillater Han noe inn i våre liv, vil det alltid være nok nåde, hjelp, styrke og visdom hos Gud til å ta oss igjennom slik at vi kommer ut med renere og sterkere tro. Kanskje føles det ikke slik ut, men Gud er den som virker i oss og Han makter, kan og vil rense og styrke oss så vi blir mer lik Jesus og klare for en evighet med Ham.

Å ha fred med Gud er ikke bare at vi med frimodighet kan komme fram for tronen som Guds elskede barn i Kristus, det innebærer også å godta at Gud er den som bestemmer over våre liv, som styrer hva vi møter og som har både første og siste ord i saken.

Ufrelste står Gud imot når det gjelder frelsen, og har dermed ikke fred med Gud. Men; mange kristne står Gud imot når det gjelder Hans vei og vilje med deres liv. Og hva som forundrer meg til stadighet er at likevel; selv om de vet de står Gud imot eller velger synd, så forventer de Guds fred, velsignelse og hjelp…

*****

Jeg har kjøpt 10 bøker som jeg hadde tenkt å dele ut i anledning bursdagen min i morgen, men etter jeg bestilte dem- og har tenkte litt mer over det- er jeg kommet fram til noe annet. I stede for å gjøre det i anledning min dag, vil jeg heller gjøre det i anledning din dag. Så vil du motta en bok i posten til bursdagen din (og dere fyller jo alle forhåpentligvis år innen min neste bursdag) fyll inn skjemaet under og send inn innen 2.juni (så vet jeg hvor mange flere bøker jeg må skaffe). Boka jeg kjøpte er på engelsk og heter «God’s Way, Not Ours» og er en prekensamling over Jes.1.1-18 av Martyn Lloyd-Jones. Utrolig bra! Jeg hadde en allerede, så jeg leste den mens jeg venter på forsendelsen fra England. Jeg vet enkelte av dere ikke leser engelsk, men vil du fortsatt motta bok er det bare å skrive norsk i aktuell rubrikk og jeg skal saumfare bruktbutikker etter skatter på norsk. PS! Denne gangen holder jeg meg til å sende kun i Norge. PS2: Alle som vil får bok, men garanterer ikke at jeg kan skaffe nok av nevnte tittel til alle, men bok skal alle som vil få.

2 kommentarer om “Holder vi fred med Gud?

Legg til din

 1. Passer med dagens bibelord fra https://bibel.no/
  02. juni 2023
  Apostelgjerningene 1,6–8

  Han svarte:
  «Det er ikke dere gitt å kjenne tider og stunder som Far har fastsatt av sin egen makt.
  Men dere skal få kraft
  når Den hellige ånd kommer over dere,
  og dere skal være mine vitner … helt til jordens ende.»

 2. Takk Cecilie for det du har skrevet. Fint å bli minnet om å leve i Guds fred uavhengig av omstendighetene. Samtidig undres jeg over – når skal vi ha tro til hva Gud ønsker å gjøre? I Din situasjon, i min situasjon – Der hvor hver enkelt av oss ER? Husker enken som ba, Husker henne som rørte ved kappen til Jesus, og ble frisk, Husker om det å tro uten å tvile (Jak.1) – I disse tankene er det fint og viktig, det du skriver.
  PLUTSELIG MERKES GUD. –
  «Min fred gir jeg dere,» sier Jesus til oss.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: