å heie hverandre fram

I går var jeg på konferanse ift minstemann, og selvsagt er mor fornøyd med å sitte å bare høre skryt av gutten sin! Det er godt å se at de ting vi jobber med hjemme, fungerer ute- for ikke alt er like rosenrødt i eget hus som det tydeligvis var med sjarmtrollet på skolen. Gutten har funnet roen, læreren og han har en veldig god tone, han jobber konsentrert og er dyktig og han hadde alltid noen å leke med i friminutter og på tur. I samtalen han og læreren hadde før konferansetimen hadde han bl.a. blitt spurt om hva han syntes om klassen sin, svaret var at de er snille.

De er snille.. det er en utrolig skjønn beskrivelse av en klasse og klassekameratene sine da. Jeg vet at det er utfordringer og jeg vet at det er en klasse som trenger strenge rammer, men de er snille mot hverandre. Læreren bekreftet hva minsten sa ved å si at det er en klasse som er gode mot hverandre. Jeg må si meg enig, for det er ikke få ganger jeg har hørt dem skryte av hverandre og jammen med har jeg ikke fått meg noen komplimenter selv også. Det er en gjeng barn som er flinke til å heie hverandre fram. Når de spiller fotball er det vanlig å høre BRA GJORT! og liknende, når de mestrer en fysisk utfordring er det bra! kult! og annet. De er gode, de er snille, de er oppmuntrende og de heier hverandre fram til å bli flinkere, sterkere og mer trygge.

Jeg har sittet og tenkt på oss voksne… tenk om vi var like flinke til å heie på hverandre? Til å gi positiv oppmerksomhet og oppmuntringer, velplassert skryt og oppriktige komplimenter… Ville ikke også vi blitt tryggere? Ville ikke også vi blitt sikrere på oss selv og mer modige i å prøve? Det er ikke like farlig å feile når du er trygg og sikker, det er ikke like vanskelig å bomme når noen støtter deg og liker deg for den du er.

Tenk om vi var like flinke til å heie hverandre fram slik elevene i klassen til førsteklassingen min er… Vi har jammen med endel vi kan lære av de yngste.

drypp fra kilden

Derfor må dere oppmuntre og oppbygge hverandre, som dere også gjør. (1.Tess.5:11)

Hver enkelt av oss skal tenke på det som er godt for vår neste, det som bygger opp.(Rom.15:2)

Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem. For dette er loven og profetene (Matt.7:12)

Gjør ikke noe av selvhevdelse og tom ærgjerrighet, men vær ydmyke og sett de andre høyere enn dere selv. Tenk ikke bare på deres eget beste, men også på de andres. (Fil.2:3-4)

La kjærligheten være oppriktig. Avsky det onde, hold dere til det gode. Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyere enn dere selv… Vær glade i håpet, tålmodige i motgangen, utholdende i bønnen. Vær med og hjelp de hellige som lider nød, og legg vinn på gjestfrihet. Velsign dem som forfølger dere, velsign, og forbann ikke. Gled dere med de glade og gråt med dem som gråter… Gjengjeld ikke ondt med ondt, ha tanke for det som er godt for alle mennesker. Hold fred med alle, om det er mulig, så langt det står til dere. (Rom.12 og versene 9-10, 12-15,17-18)

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: