Når vi ikke kan se Guds hånd

Det er dager i livet der vi føler Gud er langt borte, ja ikke bare dager, noen ganger virker det som evigheter. Vi kan be over ting vi virkelig ønsker oss, men vi ser aldri ut til å få det. Hører ikke Gud? Er det noe galt med meg? Vi kan begynne å tvile på både Gud og oss selv, kanskje mest oss selv.

Det er mange ting jeg virkelig har ønsket meg i livet, som jeg også har bedd over mang en gang, men jeg sitter her fortsatt uten mange av dem. Jeg har ønsket meg flere barn, gjerne ett par til. Men jeg sitter her med mine to skjønninger. Det er litt sårt når andre får nummer tre og fire, men jeg er utrolig takknemlig for de to herlige jeg har. Men hvorfor bare to, jeg har jo så lyst på flere? Det er ingen hemmelighet at jeg ønsket livslangt ekteskap, at jeg ønsker den ene spesielle og også få være den ene. Den drømmen knuste for noen år siden. Men hvorfor grep ikke Gud inn og endret ting? Hvorfor er det ikke kommet en ny herlighet på døra? Jeg er ikke karvet ut for ett liv alene, likevel er jeg enslig år ut og inn. Det er vel heller ikke den store overraskelse for mange å høre at jeg faktisk ønsker å være frisk, jeg ønsker ikke den syke kroppen jeg må slite med. Jeg tror av hele mitt hjerte på helbredelse, og at også jeg en dag vil springe rundt igjen. Jeg har både erfart og sett Gud virke helbredelse og mirakler gjennom mitt liv de siste årene, samtidig som jeg ser og hører mennesker jeg kjenner og vet om blir helbredet og oppreist. Men hvorfor sitter jeg her og er fortsatt syk, hvorfor blir jeg dårligere?

Det er nok flere enn meg som har ting de har ønsket seg langt ned i hjerterota men som ikke har sett de tingene bli levendegjort. En ting jeg har lært å godta mer over årene er at Gud faktisk ikke skylder meg en forklaring på hvorfor det er og går som det gjør. Vi mennesker vil oftest vite og forstå, men ift Gud må vi mange ganger bare lære å godta at Gud er Gud og vet best og velge å stole på Hans kjærlighet for oss. De gangene vi ikke ser Guds hånd, må vi velge å stole på hans hjerte. Gud har gode planer for oss, ingen kan overgå Han i gode tanker og planer for oss og våre liv. Han har vårt beste og sin ære i syne alltid, Gud ser det hele og fulle bildet. Sier Gud nei, betyr det ikke at Han avviser oss, men at det ikke er i Hans plan for oss eller andre involverte mennesker. Vi glemmer mange ganger at Gud også sa nei til Jesus… Ba ikke Jesus om å få slippe lidelsen? At dette beger/denne kalk skulle gå han forbi? Gud svarte nei på den bønnen. Ikke for å straffe Jesus, men for at nåden og herligheten skulle bli større.

I salme 62.12-13a leser vi

 Én ting har Gud talt til meg, to ting har jeg hørt: at det er Gud som har makten, og at du er trofast, Herre.

Vi vil alle møte tider og områder i livet der vi ikke kan forstå og finne ut av Guds vei og plan. Når vi ikke ser Guds hånd kan vi- og må vi- stole på Hans hjerte. Gud vil i alle ting vise seg trofast, og vi vil lære å slippe tak på ønsket om å forstå alt og mer og mer slippe Gud til og la han være Gud slik Han ser det best. Lar vi Gud sitte på tronen, med makten, i vårt liv, vil han alltid bestemme, styre, lede og tilrettelegge for vårt beste.

Her er enkelte av de bibelvers jeg har støttet meg på i denne teksten

Matt.26:38-39  Da sa han til dem: « Min sjel er tynget til døden av sorg. Bli her og våk med meg!» Han gikk fram et lite stykke, kastet seg ned med ansiktet mot jorden og ba: «Min Far! Er det mulig, så la dette begeret gå meg forbi. Men ikke som jeg vil, bare som du vil.»

Ordspr.3:5-7  Stol på Herren av hele ditt hjerte, og sett ikke lit til ditt vett! Tenk på ham hvor du enn ferdes, så gjør han dine stier jevne. Vær ikke klok i egne øyne, frykt Herren og hold deg fra det som er ondt!

Sal.40:6  Herre, min Gud, mange under har du gjort, og mange tanker har du til vårt beste; ingen kan måle seg med deg…

Jer.29.11-14a  For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere fremtid og håp. Når dere kaller på meg og kommer til meg med deres bønner, vil jeg høre på dere. Når dere søker meg, skal dere finne meg. Ja, søker dere meg av et helt hjerte, lar jeg dere finne meg, sier Herren…

Vær stille for Gud, min sjel!
        Fra ham kommer mitt håp.
     Bare han er mitt fjell og min frelse;
        han er min borg, jeg skal ikke rokkes.
     Min frelse og min ære har sin grunn i Gud.
        Han er mitt faste fjell, jeg søker tilflukt hos ham.
     Folk, stol alltid på Gud,
        øs ut for ham det som fyller hjertet!
        Gud er vår tilflukt. (Sal.62:6-9)

Innlegget Gud gjør nødvendigvis ikke ting enkelt, men... er i samme «dur» som dette og disse to innleggene henger endel sammen. Det er skrevet et innlegg som samler punkter for begge disse to samtidig som litt nytt er tatt med, det heter Tro for tunge tider.

3 kommentarer om “Når vi ikke kan se Guds hånd

Legg til din

 1. Fint innlegg! Jeg er også kristen og har ME. Helbredelsen kommer, det vet jeg:-) Gud har bare litt mer tålmodighet enn oss her på jorden.

  1. Hei på deg prinsessa!
   Alltid kjekt å komme i kontakt med «familiemedlemmer» jeg ikke visste om! Velkommen til bloggen! Håper å lese mer til deg framover!

   Gud er tålmodig ja og Han ser og vet en smule mer enn vi!
   Dagene er til tider ekstremt utfordrende og harde, men jeg kan se tilbake og si at du Gud, du har vært trofast. Ikke bare er jeg kommet gjennom alle dagene, men Gud har hjulpet meg over alle tuer og hindringer underveis i vandringen også. Gud er trofast og god, også når vi ikke ser og forstår.

   Må Gud velsigne dag og hjerte med glede og fred, kjærlighet og styrke!
   Liker nicket ditt, for DU ER virkelig Guds prinsesse! Ta godt vare på deg selv!
   Blessings, prayers and (((((BiiiiiGHuuuGs))))) ~ Cecilie ~

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: