Hvorfor Jesus?

Dette er ikke ett personlig vitnesbyrd, mer enn enkel fremstilling av hva Bibelen sier om Gud og mennesker, synd og frelse. Det mer personlige kan leser her: Gud og meg

Bibelen sier klart at intet menneske kan komme til himmelen på egen hånd. Det er ikke slik at bare man gjør godt nok så har man automatisk himmel-billetten i orden. Guds Ord sier at man må ha tatt imot Jesus som Frelser og blitt ett Guds barn. Her følger en veldig kort og enkel oversikt hva Bibelen sier om aktuelle emner i denne sammenhengen.

Gud er hellig

Gud er hellig, noe som betyr at Han er helt ren og totalt perfekt. De som skal tre fram for Gud og være i Hans nærhet må være hellige som Gud er- dvs  helt uten synd.

Synd skiller menneskene fra Gud

Alle har vi sagt, tenkt og gjort gale ting, Bibelen kaller dette  ‘synd’. Siden Gud er hellig og ikke tåler synd, har dette skilt menneskene fra Gud

  • Nei, det er skylden som skiller dere fra deres Gud. Syndene deres skjuler ansiktet hans så han ikke hører dere. (Jesaja 59:2)
  •  for alle har syndet og mangler Guds herlighet. (Romerne 3:23)

Menneskets egne gode gjerninger

Ingen mennesker er i seg selv gode nok til å komme nær Gud, uansett hvor godt liv man lever- vil man komme til kort i forhold til den hellighets-standarden Gud har. Ergo er alle mennesker utestengt fra muligheten til å kunne tre inn i Guds nærvær- og himmelen- basert på egne prestasjoner og gode gjerninger

Guds kjærlighet til menneskene

Gud elsker alle mennesker og ønsker ikke at noen skal gå fortapt. Guds kjærlighet til det enkelte menneske overgår alt vi kan forestille oss eller beskrive. Uansett hvor mye galt man har gjort, vil Guds kjærlighet til den enkelte aldri forandre seg. Nettopp fordi Gud elsker sitt skaperverk så høyt og ikke klarte være atskilt fra oss, grep Gud selv inn og ordnet en vei slik at menneskene igjen kunne være sammen med Ham- Jesus.

  • Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere. (Romerne 5:8)
  • Ja, dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder. (1. Johannesbrev 4:10)
  • For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. (Johannes 3: 16-17)

Jesus

Jesus er Guds sønn og levde ett syndfritt liv på jord. Han døde på korset for å gjøre soning- betale straffen- for alle menneskets synder. Jesus døde for oss mens vi enda var syndere, og gjennom Hans offer ble det åpnet en vei for menneskene inn til Gud.

  •  Og ved dette ble Guds kjærlighet åpenbart blant oss, at Gud sendte sin enbårne Sønn til verden for at vi skulle leve ved ham. (1. Johannesbrev 4:9)
  • Den som har Sønnen, har livet, men den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet. (1. Johannesbrev 5:12)

Gud Faderen reiste Jesus opp fra det døde, og i dag sitter Jesus ved Faderens høyre hånd i himmelen. Vi blir tilbudt evig liv som en gave, men det kan kun mottas gjennom å akseptere Jesus som Frelser og Herre i livet . Jesus er den eneste veien  til Gud Faderen. Dermed er eneste mulighet til å først leve livet her på jord i fellesskap med Gud og deretter hele evigheten sammen med Gud er å akseptere Jesu verk på korset.

  • For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst. Med hjertet tror vi så vi blir rettferdige, med munnen bekjenner vi så vi blir frelst. (Romerne 10:9-10)
  • Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett.  (1. Johannesbrev 1:9)
  • For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. (Efeserne 2:8)

Gud elsket verden(= alle mennesker) så høyt at Han sendte Jesus.
Jesus kom for å frelse de fortapte og å lege de syke.
Den som tar imot Jesus blir ett Guds barn.

Hebreer-brevet i Bibelen nevner i kap.4:14-16 flere sider av Jesus. Se innlegg Jesus er for mer (og dette er bare noen få av hans «karakter-trekk»)

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: