Advent og jul (innlegg)

Her er en samling av innlegg som er skrevet rundt temaet advent- og jul. Du finner en kort beskrivelse av hva innlegget handler om (kommer på alle innlegg etter hvert), og vil du lese resten er det bare å trykke på tittel som er linket til aktuell bloggpost. Innleggene er postet tidligere på enten denne bloggen eller på andaktsbloggen «Ett ord for dagen», noen har også vært publisert i Filadelfia Vennesla sitt (tidligere) månedtlige menighetsblad «Innsyn». De eldste er nederst og evt nye blir lagt til i toppen etter som de postes.

INFO: Begynte å smått på dette lørdag 07.12.13 og skal fortsette arbeidet de neste dagene. Det er et tidkrevende arbeid da det er noen titalls innlegg som skal hentes fram, leses og legges til listen her. Så leser du dette, vet du at mer kommer snart. Beskjeden fjernes når listen er bortimot komplett.

Jesaja, hans samtid og Immanuel-profetien (des 2013, Ett ord for dagen)
Litt om hvem Jesaja var, hvordan samfunnet var på hans tid (som ligner hva vi ser hos oss i dag), hans budskap og kort om Immanuel-profetien.

Ser du Gud i livet ditt? (des 2013, Ett ord for dagen)
Mange merker seg ikke hvor tilstede Gud er i deres liv og hverdag, akkurat slik mange ikke fikk med seg det store med at den lille babygutten i krybben var AGuds sønn. Men de som trodde, så ikke bare en liten baby, de så Gud selv. Simeon er et godt eksempel på en mann som var lydhør for Herren og fikk se Gud selv. Ser du Gud i ditt liv? Ser du storheten i de enkle tingene…

Lydighet selv når det koster (des 2013, Ett ord for dagen)
Når Gud kaller oss til å handle, enten i den ene retning eller den andre, så er det vårt ansvar å handle i lydighet uten tvil, innsigelser og alt annet vi kan la hindre oss. Maria er et flott og fasinerende forbilde i dette. Hun tvilte ikke på engelens ord og hva Gud kaller henne til, går hun villig og med glede inn i fordi hun er Herrens tjenerinne. Hun har en forståelse av Gud som vi kanskje mangler litt av i dag?

Forberedelsestiden er nå (des 2013, Ett ord for dagen)

Kom Herre Jesus, kom (des 2012)
Desember er en måned der følelsen av ensomhet er sterkt tilstede hos mange. Samtidig ser vi et overforbruk og fråtsing som vi aldri har sett maken til i tidligere tider. Det er også tid for diskusjoner om Jesus sin plass i det offentlige rom som skolegudstjenester. Hva betyr advent og hvordan var dette i «eldre» tider? Husker vi at jul er ikke bare å feire det lille barnet, men også en vente- og forberedelsestid for den triumferende kongen som skal komme igjen? Er du rede til å møte ham eller er ytre stæsj viktigere? Kan du si: Kom Herre Jesus, kom!?

1. søndag i advent (Ett ord for dagen)

2. søndag i advent (Ett ord for dagen)

3. søndag i advent (Ett ord for dagen)

4. søndag i advent (Ett ord for dagen)

Veldig bra, men likevel helt feil (des 2012, Ett ord for dagen)

Du er velkommen (des 2012, Ett ord for dagen)

Vil Jesus finne troen? (des 2012, Ett ord for dagen)

Julegleder uten innpakning (des 2011)
Selv om ting ikke alltid er like greit, er det mange drypp av glede, omsorg ogvarme som vi kan ta til oss og glede oss over. Velger vi å verdsette eller overser alle julegledene som kommer uten innpakning?

O jul med din glede? (des 2011)
Det er mange som ikke ser fram mot jul, noen pga vanskelige familieforhold,drikking og rusmisbruk blant kjære og nære, manglende penger eller fellesskap og annet. Vi har ansvar for å inkludere andre mennesker og vise at vi bryr oss. Samtidig skal vi huske at Jesus er med oss i vår smerte, vår ensomhet og vår sorg.

juleglede og julesorg (des 2011)
Mange kommer innom bloggen fordi de har søkt ord som alene i jula eller lite penger. Ofte er jul en familiehøytid, men hva med å inkludere andre i forberedelser og feiring? Jesus sier vi skal ta oss av de enslige, de syke, de fattige…

JUL = Jesus og å hjelpe andre (des 2009)
Selv om man ikke har allverdens selv, så kan man hjelpe andre. Og minner Gud oss om å hjelpe andre, skal vi, uansett hvor lite vi har. Bare spør gutta mine om hva jul handler om, og svaret er Jesus og det å hjelpe andre.

Juleevangeliets fredsbudskap (des 2009)
Hva er «fred»? Hvordan møte motgang og usikkerhet med fred i hjertet. Jesus er fredsfyrsten.

Med julefred i hjertet (des 2009)
Etter en veldig strevsom høst står advent og juleforberedelser for dør.eg stresse for å gjøre en haug av ting eller skal jeg roe alt ned og fokusere på det viktigste? Jeg velger fokus på fellesskap og «tidenes julegave».

I sin kjærlighet HANDLER Gud, hva gjør vi? (des 2008)
Ikke alle ser fram mot høytiden med glede i hjertet og lette dager i livet, noen opplever store utfordringer og prøvelser som farger deres innstilling. Hvordan forholder vi oss til disse menneskene? Guds kjærlighet er en aktiv og handlende kjærlighet, er vår? Gjør vi noe for å gjøre høytiden litt lettere og lysere for de vi kjenner…

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: