Håpet og livets Gud (del 1)

Håpet og livets Gud  (del 1) er del 7 av serien Hvor var du da jeg døde Gud? med undertittel om drømmene dør så holder løftene. Jeg har valgt å utelate de fleste bibelhenvisninger da det er «brukt» flere titalls bibelvers bare i dette lille stykket. Mulig jeg gjør noe med det senere, men akkurat nå er det ikke hode til det. Del 6 hadde tittelen omgivelsenes reaksjoner, og der finnes også oversikt med link til resten av serien. Historien om når Jesus vekker opp Lasarus (Joh. 11.1-44) er hovedfortellingen serien er basert på.

~   *   ~         ~   *   ~          ~   *   ~

I vanskelige tider kan Gud enkelte ganger kjennes langt borte ut, men det betyr ikke at det er sant. Gud har lovet at Han aldri vil svikte oss eller forlate oss.

Jesus sier til Marta: Jeg er oppstandelsen og livet. Ikke at han en dag der framme skal bli det, men at han ER. Dette er noe som går igjen i Guds beskrivelse av seg selv gjennom hele historien, Gud sier han er ”Jeg Er”. En tilstedeværende Gud, en Gud som er med oss her og nå, ikke en gud som var eller skal komme, men som er. Ett av de navn Gud bruker om seg selv er Jehovah-Shammah som betyr Herren er der. Uansett hva vi måtte møte og gå igjennom i livet er Gud med oss og rede til å hjelpe.

Det er ikke få ganger de siste årene jeg har hørt ropet: «Mamma! Kom å hjelp!» eller «Mamma, jeg får det ikke til.» Responsen min er oftest en av to, «jeg kommer» eller «kom ut her». Jeg gikk og tenkte på det for noen dager siden, at det er slik Gud er med oss også. Kom til meg med det, jeg skal hjelpe deg, jeg kan dette. Bibelen sier vi skal kaste våre byrder på Herren, Jesus vil bære dem for oss, vi trenger ikke gå alene med alt som er vanskelig og vondt. Men kanskje likner vi guttene mine innimellom, de har fått høre at det er bare å komme ut til meg så vil jeg hjelpe, men de ser ikke vitsen i å gå de få meterne. Kanskje er vi litt slik vi også, vi vet at Gud kan hjelpe oss, men vi går ikke det lille stykket det kreves for å møte ham. Vi sier ikke til Gud hva som er galt og hva vi sliter med, vi kobler oss ikke på Gud slik at Han kan få tale til oss og hjelpe oss… vi holder oss litt på avstand.

Men selv om vi holder oss litt på avstand har Gud lovet at Han er der, at Han ikke vil svikte eller forlate oss og at selv om vi kan være troløse vil Han alltid være trofast. Gud har lovet å være med oss alle dager, og Han svikter ikke sine løfter. Alle Guds løfter har sitt ja og sitt amen i Kristus. Gud vil fortsette å rekke ut en hjelpende hånd, Han lengter etter å få berøre oss, få trøste oss og være sammen med oss. Han vil bære byrdene, han vil lege det sønderknuste hjertet og Han vil bære oss når vi selv ikke kan ta neste steg.

I de smertefulle tidene er Gud der. Otto Dibelius har sagt: «God does not lead His children around hardship, but leads them straight through hardship… And amidst the hardship, He is nearer to them than ever before.» Vi ser dette tydelig mange steder i Bibelen og det er mange løfter om at Gud er med oss gjennom det vanskelige, at Han gir styrke og at vi vil ikke bli overmannet av hva som skjer. Gud sier at Han er med gjennom dødsskyggens dal og når vi må gå gjennom vannene, elver skal ikke få skylle over oss og flammen ikke svi oss fordi Gud er med.

Det er tider Gud ikke tar oss ut av problemene, fordi han ønsker å ta oss gjennom dem. I de tidene kan vi være sikre på at Gud holder seg veldig nær oss og at Han er der og hjelper oss. Han har lovet å sørge for oss og det gjør han. Det kjennes ikke alltid slik ut, men det er sånn.  Gud er vår faste klippe og vårt sterke vern i disse tider. Han vil bære oss når vi ikke kan gå selv. Gud vil gi av sitt liv inn i oss slik at vi ikke vil bli overmannet og overvunnet. Vi kan bli rystet til det innerste, men vi står likevel støtt, fordi Gud er med oss. Derfor er det er enda en ting vi kan være sikre på: Hvis Gud ikke stiller stormen, vil han stille sitt barns hjerte midt i stormen.

Det kan være vanskelig å tro på gode tider når vi går gjennom tåredalen, men Gud lover faktisk å gjøre den til en kildevang- til ett sted som bringer velsignelse. Gud har sagt at alt virker sammen til det gode for dem som elsker ham og uansett hva vi måtte oppleve, kan og vil Gud vende det til godt. Om vi ikke klarer å se de gode dagene som kommer fordi mørket omgir oss og smerten fyller oss, kan vi velge å stole på Gud. Dette er ett valg på tross av alle omstendigheter, følelser og opplevelser, men på grunn av at Gud er Gud. ”Gud, jeg klarer ikke dette, men jeg vet du er med og hjelper meg. Gud, jeg klarer ikke håpe på glede og smil igjen, men jeg vet at du lover det og jeg venter…” Vi oppfordres til å stole på Herrens navn og sette vår lit til Gud når vi vandrer i mørket og det ikke er noe lys (Jes.50.10b)

Gud lover at vi vil oppleve at det gryr av dag. Det er en tid for alt, alle tider avsluttes og går over i en ny epoke. Det kommer alltid vår etter vinter, morgen etter natt og det vil komme glede etter sorg. Gud sier at lyset vil bryte fram, at legedom vil bryte fram, at vi blir salvet med gledens olje og at de som venter på Herren vil ikke bli til skamme (Jes.49.23b). Gråt og klagerop varer kanskje for en natt, men glede kommer om morgenen og den som sår med tårer vil høste med jubelrop.

alle innlegg i serien er samlet HER

2 kommentarer om “Håpet og livets Gud (del 1)

Legg til din

  1. Til Cecilie.
    Er så glad for at Herren leder oss på vår vei.At Han gir trøst og oppmuntring til oss gjennom Hans mektige Ord,til å igjen løfte hverandre opp i vår høyhellige tro.
    Tusen takk for innlegget Cecilie.
    Ønsker deg en velsignet helg,klem Anita.

  2. Takk for oppmuntrende ord Cecilie. Han er med, uansett hvilken farefulle landskap vi måtte bevege oss i. Eller når tårene fylles opp i Guds glass, så som skyene gir regn og gir liv til alt grønt der nede, så vil også våre tårer gi liv til de rundt oss.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: