«duden dagg» ~ om å si tusen takk!

Med glitrende øyne og ett stort smil kikker en liten gutt på meg og ytrer etter beste evne ett «Tusen takk» eller «dudden dagg» som det hørtes mer ut som. To små ord fra ett ærlig og hærlig barnehjerte som treffer mitt hjerte og lar det strømme over av glede. Ett nydelig og sjarmerende barneansikt med ett smil fyllt av glede og fryd får takknemligheten til å strømme over i mitt hjerte. En så liten ting som å hjelpe en sjarmør med glidelåsen, gir meg en overflod av glede og takknemlighet tilbake som varmer hjertet resten av dagen.

Barn har en særegen måte å sjarmere oss på med sine smil, glitrende øyne, varme klemmer og duden dagg’er. De er tilstede, de er ekte, de har mye å lære oss voksne… Tenk om vi tok lærdom av deres glede over de små ting, tenk om vi delte vår takknemlighet med like stor kjærlighet og innlevelse… Tenk om vi sa tusen takk ikke bare som en høflig frase, men som om vi virkelig mente det.

De viktigste ting i livet er ikke ting i det hele tatt, men mennesker. De beste stundene i livet er de øyeblikk der du og jeg blir vi. De største gledene i livet er de som deles med andre. Ett enkelt tusen takk kan inneholde så mye kjærlighet, glede og takknemlighet at det varmer en annens hjerte en hel dag og mere til!

Vi er ikke alltid så flinke til å si tusen takk helhjerta, kanskje vi skulle gjøre det oftere? Tusen takk for at du hjelper meg, tusen takk for at jeg får kjenne deg, tusen takk for alle godord og oppmuntringer du gir, tusen takk for at du hører på meg, tusen takk for at du tok klærne, tusen takk for at du klippet plenen for meg, tusen takk for at du stakk innom butikken, tusen takk… Ikke den høflige, kalde tusen takk, men den tusen takk som er varm og god og bærer bud om ett takknemlig hjerte.

2 kommentarer om “«duden dagg» ~ om å si tusen takk!

Legg til din

 1. Vi skulle jo være som barn for å komme inn i Guds rike. Av de 10 spedalske som ble helbredet, kom det bare 1 tilbake og takket. Takknemlighet er fundamentalt innen den kristne troen, men man har lett for å bli revet med av knurr, klaging og utakknemlighet. Sånn er det å bo i verdens «beste» land.

  Gud sa til Israel «å fører jeg dem inn i det landet som jeg med ed lovte deres fedre, et land som flyter med melk og honning. Men når de har spist seg mette og er blitt fete, vil de vende seg til andre guder og dyrke dem. De vil ringeakte meg og bryte min pakt» 5 mos 31

  Dette er problemene som kan oppstå, om man får alle sine fysiske behov møtt, og det i overflod. Man tar det som en selvfølge. Eller man synger takkesanger til kua (den som Gud har skapt), som ofte gjøres i barnehagen.

  Under krigen, så kom vii under Tyskerne og det var mangel på det mest nødvendige. På den tiden var det også fullt i bedehusene. Og folk ba og søkte Gud pga trengslene.

  Da krigen var over, ble bedehusene tømt.

  Å gå gjennom tøffe perioder i livet sitt, kan være vondt. Men vi tenker ofte ikke på at det er en Guds nåde. Å få en takknemlig natur, som ofte skjer i tøffere perioder, er en velduft innenfor Faderen. Og i evigheten, så vil vår smerte her nede, være en dråpe i det store havet.

  Etter å ha gått gjennom alt jeg har gjort, så har jeg lært meg å bli takknemlig for små ting. Om en nabo kommer over med litt mat eller noen gir deg en hilsen, eller en e-mail fra en oppmerksomt mennske eller en telefon fra noen som tenkte på deg. Man tar ikke sånne ting som en selvfølge lengre. Man lærer takknmelighet.

  1. å lære seg å være fornøyd med hva man har er en viktig kilde til takknemlighet!
   Paulus sier jeg har lært å være fornøyd under alle forhold, og i det har vi noe viktig å ta lærdom av. For ofte sutrer og klager vi over hvordan Gud tar vare på oss og sørger for oss, «Gud jeg mangler, Gud jeg skulle hatt, Gud hadde jeg bare hatt, Gud…». Vi tror vi trenger mer ting og mer lette dager for å ha det godt, for å føle oss takknemlige og lykkelige. Men det er ett bedrag. Gud sørger for oss og er alltid med oss, vi trenger ikke frykte. Vi vil ha hva vi trenger, men enda viktigere enn full mage er fred, glede og takknemlighet i Gud. Vi tviler på Gud fordi dagene ikke er full av rosa skyer, vi er fulle av vantro. Hvor det sårer Guds hjerte, Gud vil ha vår tillit og takknemlighet under alle forhold.

   Vær alltid glade, sier også Paulus, en stor kilde til glede er takknemlighet over hva Gud har gjort for oss gjennom korset, og hvordan Gud er med oss hver dag. Vi må tilbake til korset og se den rikdom det bringer, vi må lære oss å være fornøyde og leve i tillit til at Gud har kontrollen.

   Vi kan ikke bli lykkelige uten ett takknemlig hjerte, og ett takknemlig hjerte kan hjelpe oss gjennom mange harde stunder og dager, for i takknemligheten ligger håp og liv grunnfestet i noe større enn oss selv.

   Jeg er takknemlig for deg Kaktus! TUSEN TAKK for alt godt du bringer min vei, DU er velsignet og DU ER en velsignelse! Guds fred og velsignelse over deg og dine kjære!
   Take good care precious one!

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: