am I a hypocrite???

I’ve been thinking about this for a couple of months now. Not every day, but in between.
It’s not something that has bothered me, but it was a needed thing to work through for me…
and writing about it here, is the closure on the whole thing…

It started with a message I got a while ago, someone told me:
"God has so and so for you and you just do so and so and you’ll have it"… a nice thing to do, wasn’t it?

But there were 2 thoughts that hit me immediate:
1. Since you don’t know me, how can you say that?
2. What you tell me can have foundation in the Bible, but at the same time-
these are things that are debated and there are different opinions about what the Bible actually says…
so why do you mean that what you say is His truth in these questions? (doctrine? ‘own’ personal belief? He revealed it?)

There was nothing in me rising against the person telling me this, but I think the Spirit started to work with this inside of me; because what I’ve been thinking about is: What do I say to people that ‘God says’? Have the things that I say foundation in the Bible? Am I sure that it’s His truth and not my own opinion about what His truth is? and questions like this…

There are people here living close to God and that also have very sensitive (heart)ears towards Him and Him talking to them; both about their own lives, and about other peoples lives- that I know. But I didn’t know the one telling me, so how could I know about that persons personal relationship with God? I couldn’t… just as many don’t know about me and what kinda relationship I have with God…

that takes me back to the start… am I, me- Cecilie, a hypocrite? Because if I just tell people nice things because I want to make them happy or feel better, give them ‘false’ hope- things that aren’t actually based on His word and according to His truth and also is what the Spirit reminds me to share- then I am a hypocrite… because then I say "God says" when it actually are me saying those things…

…and am I a hypocrite???

I have my answer to this and I’m not seeking other peoples opinion on me and this question, that’s not why I’m writing… I write it because we all need to be honest with us self about questions like this… we need to allow the Spirit to shine His light in ALL parts of our hearts… why do we do what we do? why do we say what we say? are we trying please people or God? are we obeying God? Living, talking and sharing according to His word? are we doing what we do/say from a pure and honest heart?

I’m NOT interested in being a hypocrite…who are?? none I’ll guess…

2 kommentarer om “am I a hypocrite???

Legg til din

  1. HEHE og siden vi er i det ærlige hjørnet… da jeg var yngre slet jeg ofte med å finne ut om det var feil å hjelpe de fattige …. var det noe jeg gjorde for å kjøpe meg selv fri?…… vel…. falskt eller ikke…. mottaker er overhode ikke interessert i våre forunderlige tanker bare de får mat klær og medisiner… så vi må av og til svelge motivkamelen… og stole på målet for handlingen:o)

  2. Fantastisk!!!! Når spørsmålet er stilt er trollet utsatt for lys og vil definitivt ha problemer med å overleve….hehe..:o) Vi må aldri stoppe å spørre oss selv… og bibelen oppfordrer til selvransakelse… Hva i all verden kan vere bedre enn å få medmennesker til å føle seg berde en stakket stund… det er da vanskelig nok å leve om vi ikke i tillegg skal legge steiner til våre brødres byrder… bibelen sier igjen KLART at vi skal bære hverandres byrder…

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: