Kveldens tankevender

I dag er jeg bare sååå sliten av å være sliten. Jeg har lyst å grine, men orker ikke. Jeg har lyst å sove, men kan ikke. Jeg har lyst til at det skal føles bedre ut inni meg… men vil jeg bruke den tid og de krefter det tar å feste blikket på Jesus? For det krever noe, det koster, og det merkes godt nå. Kjødet sier at det hadde vært enklere å bare finne tidsfordriv på en av strømmekanalene, ikke bare går tiden, men følelser og tanker bedøves. Eller kanskje jeg skal gi følelsene et lite falskt kick med musikk jeg liker? For da kan man lure seg selv til å føle seg bedre for ei kort stund, men jeg orker jo ikke musikk.

Vend blikket mot de ting som er der oppe.
Vi vet det er det vi trenger, men vi er ikke så flinke til det som vi liker å tro. Vi er mye flinkere til å tenke på oss selv enn på Jesus. Mye flinkere til å tenke på våre såre følelser, eller de sår Jesus fikk for vår skyld. Mye flinkere til å tenke på egen uro, enn den fred Jesus tilveiebragte for oss.

Kjødet svarer høylydt tanken «se på Jesus» med jada jatta jatta. Kjødet som ikke liker at noe koster, men vil ha alt sendt på ei fjøl. Kjødet som synes det fortjener det enkle og øyeblikkelig gode, ikke det som koster og gir langsiktig gevinst (ja, helt inn i evigheten lang). Kjødet som vi vet står Gud imot, men som vi så ofte adlyder og lar bestemme, for tross alt- det koster å vende egne tanker, det koster å bruke tid i Guds Ord og bønn, det koster å velge bort det enkle for det riktige.

Men jeg vil jo kjenne på en indre hvile, på fred og glede- og jeg vet jo at jeg trenger å se på Jesus mye mer enn jeg trenger å binge en serie. Jeg trenger fellesskapet med Gud mer enn jeg trenger bedøvede følelser og tidsfyll. Jeg trenger Hans styrke, fordi jeg er svak. Hans nåde, fordi jeg vakler. Hans hjelp, fordi jeg er rådvill. Se på Jesus.

Mange ganger kan vi ha større fokus på troen enn på troens opphavsmann og fullender, men å tro på egen tro hjelper ingen ting. Troen må ha rett fokus- målet må alltid være å se mer av hvem Jesus er og hva Han har gjort. Tro er ikke mål i seg selv, den er den gave Gud gav oss slik at vi kunne forstå de åndelige sannheter, se Gud, se Jesu person og verk- kun den tro som har fokus på Jesus bringer den fred, styrke og glede som vi så ofte lengter etter.

Se på Jesus, grunn/tenk ofte på frelsen og korset, ha blikket festet på det evige, og ikke det jordiske. Men, bor Guds Ord så rikelig i oss at vi faktisk kan gjøre dette? For det er jo Skriftens ord som skal lede og styre våre tanker… jeg har skamfullt tenkt mange ganger de siste uker at jeg vet alt for lite om både evangeliet og korset, om Jesu Person og verk, ja om Gud og Hans vilje. Jeg er evig takknemlig for de ting Gud har åpenbart for meg, men samtidig så ser og erkjenner jeg jo også at hva jeg vet kun er de første dråper av et stort hav. Hjertet lengter etter å se mer av Gud, å skue Jesus i Hans herlighet, å bli bedre kjent, å bli mer likedannet Ham, å elske Gud mer helhjerta og med større kraft og innsikt enn jeg gjør. Gud, åpne mine hjertes øyne så jeg kan se mer!

Se på Jesus!
Jesus, som for at jeg skulle få oppleve fred med Gud måtte lide så mye.
Han måtte oppleve at Gud vendte seg bort fra Ham og forlot Ham for at jeg aldri skal oppleve det.
Han ble pint for at jeg skulle få kjenne på frihet,
Han ble såret for at jeg skulle oppleve sjelens frelse og legedom,
Han ble straffet for at jeg skulle slippe,
Han ble overøst med vrede for at jeg skulle få motta kjærlighet.
Jesus. Dyrebare Frelser! Mektige Herre! Jesus!

Jesus som levde et rettferdig liv i mitt sted, så jeg kunne bli ikledd Hans rettferdighet.
Og hva gav jeg Ham? Et lass med synder, skyld og skam- og Han tok det frivillig på seg og sonet straffen jeg skulle hatt.
Jesus- evig Gud, hellig og allmektig, full av nåde og sannhet, ble menneske for å redde meg fra Guds straff og syndens herredømme, for at jeg skal få del i Hans fylde og oppleve et liv med Ham både på jord og i evighet. Hodet til kirken, kilden til alt av liv, lys og sannhet- som Han lar flyte fra seg og til oss gjennom Ånden. Dyrebare Jesus! Min Frelser, min Yppersteprest, min Bror, min Herre og Gud! Jesus!

En kommentar om “Kveldens tankevender

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: