Det er mange sårede mennesker rundtforbi

Dette er andre innlegg i hva som vil være flere innlegg med hovedtittel Ikke forbli en såret kristen. Første innlegg het Og jeg som trode du brydde deg… og kan leses her. Når alle innlegg er skrevet ferdig og postet vil de bli samlet og lagt ut under siden bloggserier og samlinger som du ser i toppen.

Det ligger mange sårede mennesker i veien etter kristne ledere og forsamlinger.

Jeg har hørt utsagnet over flere ganger og du har sikkert også både hørt det. Kanskje har du erfart det selv? Kanskje har mennesker du kjenner opplevd det? Eller kanskje du bare har hørt om det. Mennesker som har blitt urettferdig behandlet, blitt utestengt, nedvurdert og feilbedømt. Mennesker som har opplevd svik, misbruk av ulike typer eller blitt undertrykt og kontrollert i kristne sammenhenger. Uansett grad av svik de har opplevd er det tre ting felles: 1) Det er feil og skal ikke være slik. 2) Det har skapt sår i deres sjel og hjerte. 3) Gud er mektig og stor nok til å hjelpe i dette også.

Vi må slutte å feie alle familieproblemene og konfliktene under teppet. La oss være ærlige å si at det foregår ugreie ting i kristne forsamlinger, menigheter og fellesskap. Alt er ikke som det burde være og noen ganger er det helt på trynet og groteskt feil. Dette må vi innrømme, dette må vi forholde oss til og vi må våge å stå opp og si det. Hvis vi ikke tar tak i hva som ikke er bra, i hva som er feil, så tillater vi det gale å fortsette. Vi må ikke godta alt som skjer fordi vi ikke ønsker å skape konflikter, vi må ikke feie urimeligheter og feil under teppet og tro at det «hjelper og fremmer» Guds rike mer enn om vi innrømmer våre feil.

De ting som skjer i det skjulte, vil en dag komme fram i lyset. Og bedre enn at Gud må stille våre begredeligheter fram til offentlig skue er det at vi selv tar tak i det, nekter å godta urimeligheter, jobber for rettferdighet og kjærlighet, viser omsorg for de sårede og våger å stå opp mot de som sårer.

Vi trenger ikke å gå i detaljer om hva som har skjedd innen kristenheten, for de fleste vet at det ikke bare er ting som er av det gode. Men en ting vi må gjøre, er å si at det skjer og at det ikke skulle være slik. Så må vi også la det vi vet føre til handling, vi kan ikke bare sitte å se på at mennesker blir ødelagt i det fellesskap der de skulle finne frihet, glede og kjærlighet. Det er lite hjelp i å unnskylde seg med at kristne er også mennesker og at ingen er perfekte. Misbruk, kontrollerende lederskap og atferd, nedverdigelse og uthengelse og mye annet skal IKKE skje i kristne sammenhenger. Dessverre skjer det… og vi må ta tak i det.

Fortsettelse følger.

2 kommentarer om “Det er mange sårede mennesker rundtforbi

Legg til din

  1. Så bra at du skriver om dette. Dette ligger også meg på hjertet etter alt hva vi som familie selv har opplevd. Spesielt i tros menighetens saler har jeg opplevd mye.

    Og da det skjedde katastrofale ting i Guds Lam kirke i Oslo, så valgte redaktøren i Magazinet å ikke skrive noe om det (i positivitetens navn). Og senere kom det ut en liten dokumentar om ett ektepar (som virket meget normale) om deres vei tilbake til det normale. De måtte ha hjelp av psykolog. De fortalte bla at datteren til denne Øverby hadde sin egen tjenestejente som kammet håret hennes. Snakk om tjeneste….. Ellers kjente jeg til mennesker som hadde flyttet fra Oslo (Guds Lam kirke) for å få alt på avstand.

    Når vi feier alt under teppet så har det en tendens til å bli så stort at teppet ikke kan dekke det. Eller om man setter seg på en kjele mens den koker, så vill trykket etterhvert plassere den personen ett annet sted. Alt som tales og gjøres i det skjulte, vill etterhvert bli blåst ut så alle gjerninger kan bli kjent. Det beste er å gjøre opp sine saker her nede på jorden, enn å komme til himmelen og bli eksponert der….

    Ellers ligger sårede mennesker på mitt hjerte. Det gjør meg vondt at det er så få hyrder som leter etter mennesker som trenger opprettelse, legedom og befrielse (de tapte fårene). Det virker heller som om mange menighets-mennesker er mer opptatt av systemet de kaller menighet, enn av menneskene i menigheten. Gud vill gjøre slutt på vår avhengighet av systemer sånn at vi bare kan være avhengig av Jesus. Uten Ham så fungerer ingenting. Jesus er midtpunktet og ikke menigheten. Menigheten betyr mennesker og menneskene skal hjelpe hverandre så vi alle når frem til det evige. Ikke hjelpe hverandre med å falle i mørket. Måtte Herren hjelpe sin menighet til å forstå de store Sannhetene i bibelen enn å falle inn i sin egen behagelige sone og lukke øynene til det ubehagelige. La oss se som Herren ser!

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: