Litt luft hadde vært tingen

Litt luft mellom ørene hadde vært tingen akkurat nå. Hodet er stappendes fullt av ting jeg vil ha ut i skreven form, men ordene trives tydeligvis så godt der inne at de har bestemt seg for å bli der. Håper de har tenkt å flytte ut snart, for det er ganske trangt om plassen nå. De trykker tydeligvis også på noen feile hjerneceller, for hodeverken vil ikke slippe taket. Men, nå er det visst ikke meningen at vi skal ha veldig mye luft mellom ørene, så da får jeg klare meg med litt luft utafor dem.

Ja for det ble litt av det i dag, men bare fordi jeg måtte handle mat og litt gaver til pakkekalenderen. Ja og så måtte jeg en meter utenfor verandadøra og hente inn mer ved. Der er det godt å ha luft forresten. Ikke ute på verandaen altså (selv om det er bra og veldig nødvendig), men i vedovnen altså. Der er det også viktig med litt luft, og heldigvis er strømmen friere der enn i toppen min. Varmer godt gjør det også! Jeg er så takknemlig for den leiligheten vi har og takker Gud ofte for at vi får bo så godt.

Men nå hoppet jeg ut av tankerekken jeg hadde, men slik er det når altfor mange ord skal krangle om plassen, da dulter de litt borti hverandre og forstyrrer det som var i gang.

Jeg var så snill av meg i dag at etter handlingen tok jeg turen ned til guttene for å overlevere et spill de hadde etterspurt. Vel, snill og snill, hadde det ikke vært for at jeg måtte levere ned svømmetøyet til eldsten, som jeg glemte å minne ham på at han måtte pakke, så hadde jeg ikke vært så snill av meg, da fåtte de fint klart seg uten. Men det var så lite atte, ja å ta med seg spillet når jeg likevel burde ta turen ned. Men det jeg skulle skrive var at på vei ned tenkte jeg på at det er mye som er godt for oss, men bare med måte. Ta f.eks. avokado. Det er sunt som heiane, men bare i moderate megder. Akkurat som med advokater, bra i passe mengder. Det er med advokaten som med avokadoen, bra under de rette forhold og i passende mengder. Hvis man ikke er gift med en da, (ja en advokat altså, ikke en avokado) da er store mengder ganske kjekt å ha! Så tenkte jeg videre på at nøtter er også bra og sunt, akkurat som det inni mellom er bra å være litt «nuts» av seg. Men også det i passende mengder og til rette tider. For man skal ikke overdrive noe av det slaget, verket den ene eller den andre.

Men, om det ikke er luft mellom ørene og det er trangt om plassen, om kroppen fortsatt er i helt-stoppet-opp-modus og det er vanskelig med utenomhodisk kontakt (guttene blir prioritert her), så er det bra med meg. Jeg har det godt selv om kroppen ikke gidder å høre på hva jeg mener og sier. Men den får ta seg den heisaturen den tar, jeg vet den sakte men sikkert vil vende tilbake til meg. Og imens skal jeg glede meg over alt som er godt. For mye godt er det jo, jeg har til og med mange kilo av det ute i kjøkkenskapet (godteri/snop sier kanskje noen av dere, men her sier vi godt), men jeg har det godt i hjerte og sjela også altså!

Det er mange tanker om Gud, mennesker og evighet som har fyllt toppen i det siste. Som at vi ofte sier at Gud har problem med synd. Spør du meg har han ingen problemer med synd, han har nemlig et veldig avklart forhold til det og han har fikset en løsning på «problemet» for en god del år siden. Er det da et problem for ham? Eller er det kanskje heller vi som har problem med synd? Å forstå hva synd og hva nåde er. Åinnrømme egne svakheter og feiltrinn. Å forstå alvoret i hvor ille gale synd er og hvor dyp, mektig og stor nåden er… Jesus er løsningen og aksepterer vi løsningen vil det følge mye godt i fotsporene her på jord og i evigheten.

Jeg kjenner at det jobber på mange kanter og det er da tidvis frustrerende å ikke kunne tenke ut med fingrene slik jeg pleier. Men det er visst tiden for korte tanker nå. Og det er jo slik at det er lett å tenke, det er vel en av verdens enkleste aktiviteter å holde på med? Men hva som er betraktelig mye vanskeligere, ja jeg tror det er en kunstart av de største, er å tenke bra! Det krever sin mann og kvinne å fokusere tankene om hva som er godt, til nytte og har verdi utover meg selv og min egen lille merkelige verden. Det krever litt det. Men kjekt er det, selv om ordene gjerne kunne samlet seg i litt lengre tankerekker enn de har for vane å gjøre akkurat nå.

Ja ja, da er det tiden for å avslutte dette merkelige innlegget med
Tjo hei!

Vel, det var jo egentlig ikke det jeg skulle avslutte med, så jeg prøver igjen.
Jeg ønsker deg og alle du har kjær en fortsatt god helg og håper livet er fylt med stunder der alt kjennes godt ut. Og vær takknemlig for at de gode stundene ikke er der hele tiden, for da ville du ikke visst hva det var med gode stunder, for da ville det vært normalen. Som sagt tidligere, mye er bra, men med måte! Ta godt vare på deg selv og dine!

3 kommentarer om “Litt luft hadde vært tingen

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: