Og jeg som trodde du brydde deg…

Dette er første innlegg i en serie med hovedtittel Ikke forbli en såret kristen. Når alle innlegg er skrevet ferdig og postet vil de bli samlet og lagt ut under siden bloggserier og samlinger som du ser i toppen.

Jeg ble ganske overrasket over at det ikke bare var det vanlige smilet og «hei» jeg fikk, hun stoppet faktisk opp der mellom hylleradene i butikken og begynte å snakke med meg! Jeg var gledelig overrasket og svarte vennlig på et par spørsmål før jeg kjente at noe ikke var helt riktig. Jeg klarte ikke å sette fingeren på det, men jeg merket at selv om hun spurte, så var det likevel en avstand mellom oss. Hun spør om meg, mine og mitt noen minutter og sier også at det er spennende med adventskalenderprosjektet jeg skrev manus til.

Hva som var «feil» oppdager jeg plutselig når hun sier: «Det er så trist med xxx. Hvordan har h*n det egentlig?» Da merket jeg plutselig at nå ble en ekte omsorg uttrykt, noe det ikke var da hun spurte meg om hvordan jeg hadde det. Jeg svarte med noen linjer, prøver å ikke si mer enn nødvendig og hva som er kjent for flere. Vi avslutter etter kort tid og går hver vår vei for å fortsette handlingen.

Senere den kvelden og i dagene som følger blir jeg minnet om opplevelsen. Den var ikke god. Jeg gledet meg over at noen endelig så ut til å bry seg nok til å ta tid til meg, men så viser det seg (igjen) at det var ikke meg det gjaldt i det hele tatt. Jeg ble (igjen) bare stoppet pga mitt kjennskap til noen andre. Hadde det vært en engangshendelse hadde det ikke brydd meg, men jeg har opplevd dette flere ganger dette året. Mennesker som later som om de bryr seg, men som egentlig vil snakke med meg utav omsorg for et menneske jeg kjenner. Det gjør vondt, for det er mennesker jeg har kjent i 10-20 år som gjør dette. Og det kommer på toppen av mye annet ugreit jeg har opplevd i kristen sammenheng og fra kristne mennesker. Tragisk nok, sett med en Jesus-etterfølgers øyne, er det fra ufrelste jeg det siste tiåret har fått mest støtte, omsorg og hjelp. Det har vært nydelige unntak blant kristne, men det har også vært mye av de ting som absolutt ikke skal være blant oss troende.

Jeg skal være helt ærlige om dette. Det er vondt, det er sårt og det trigger motstanden i meg. Hvorfor skal jeg fortsette å holde meg trofast til broderfellesskapet når dette er hva jeg i hovedsak møter? Hvorfor skal jeg fortsette å være «god» når andre oppfører seg slikt? Tror de ikke at jeg vet at de sprer løgn om meg og at de snakker ned om meg? Tror de ikke at jeg merker at de ikke bryr seg på ordentlig? Tror de ikke at jeg vet at de er ute etter å ramme meg med falske rykter og meninger? Hvorfor skal jeg måtte være den som vender kinnet til og svarer tilbake med mildhet og nåde? Hvorfor?

Fortsettelsen kommer snart.

6 kommentarer om “Og jeg som trodde du brydde deg…

Legg til din

  1. Det er veldig veldig sårt å lese det du skriver, og det skulle ikke være slik! Men så er jeg veldig spent på fortsettelsen, jeg tror jeg vet noe om hva du vil skrive…

    Ønsker deg en velsignet god dag!

  2. Betimelege spørsmål du kjem med her.Gler meg til å lese vidare om dette temaet.

    Det er rart dette,med å kjenne eller ikkje kjenne om mennesker ein møter på sin veg bryr seg eller ei.Det merkast godt. Såra kristen….Kanskje vi som er kristne forventar meir av andre kristne? Trur at mange av oss «gløymer» å bry seg heilhjerta om andre eg, midt i vår eigen kvardag med våre eigne utfordringar, på godt og vondt. Eg har sjølv arbeidt ein del med meg sjølv i forhold til dette, at eg er såra og skuffa over kristne venner, som ikkje ser. Ser eg ? Nok?

    Ha ein finfin dag Cecilie :)Marieklem

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: