Jeg bare spør …

Denne var verdt å dele fordi den er til grundig ettertanke og hjerteransakelse ift hvordan vi behandler og tenker om mennesker som er psykisk syke. Har du tenkt over hva du EGENTLIG mener?

Grønne Drømmer

Er jeg en dårligere kristen fordi jeg er psykisk syk og ikke fysisk syk? Er jeg svakere? Dårligere? Mindre verdt? Si meg, er jeg det? For det er egentlig slik jeg føler det. Du er jo syk du og, men det er liksom fysisk, så du kan ikke noe for det, mens jeg, jeg har vel skyld i det selv?

Vis opprinnelig innlegg

7 kommentarer om “Jeg bare spør …

Legg til din

 1. Har vært innom her, og «Grønne drømmer» og tidligere,
  og i dag «er jeg her igjen» 🙂

  Leser i salme 34 i dag.
  Herren er nær hos dem som har et nedbrutt hjerte,
  han frelser dem som har en knust ånd.

  Som du vet har jeg en gutt på 25, som kan mindre enn de fleste. Han kan telle til 4, og si noen få ord, – men han kan også spre glede, og ha omtanke. Kan også fortelle om: For noen år siden mistet jeg to jobber på et halvt år, etter å ha hatt en sikker jobb i veldig mange år. (Nå driver jeg min egen «arbeidsplass»)

  Jeg forstår ikke Gud, og hans veier, – men det er som om det hjelper å søke Gud, –
  Det er som om fokus på Gud og lyset, gjør «mørket» mindre.
  Fil.4.4-6 passer: Gled Dere i Herren – ALLTID.
  Og: VÆR IKKE BEKYMRET….

  Jeg går på en utfordrende vei, – MEN DET ER LYS HER!!!

  Det er som om Gud sender mennesker, sender kreativitet og ideer.

  Det er som om GUD SENDER VELSIGNELSE
  Fordi GUD ER GOD.

  Kjære Cecile og Du som leser akkurat nå:

  La oss holde fast på GUD og det GODE!
  Hver dag.

  Ønsker DEG en VELSIGNET fremtid.

  «MINSTE-BROR-KLEM»

 2. Ja jeg er så enig i det som alt er skrevet.
  Det burde ikke være slik at psykiske sjukdommer var noe anerledes enn fysiske.
  Vi får prøve å formidle det så godt vi kan på en god måte.
  Ønsker deg styrke og kraft til dagene som ligger forran.
  Klem fra meg 🙂

 3. Dette er bare vondt å lese, fordi alle burde vite litt mer om psykisk syke i 2015 enn tidligere. Fortsatt tror jeg mange er usikre på sykdommen, men dårlige holdninger er det ingen undskyldninger for! Selv om man ikke forstår sykdommen kan man vise omsorg, respekt og inkludere!

  Må Gud velsigne «grønne drømmer» som har opplevd dette og deg som videreformidler!

  Guds fred og hvile!

 4. Drog innom henne ein tur eg 🙂

  Eg tenkjer at det er enno noko att før fysisk og psykisk sjukdom vert sett på likestilt. Det kjem nok av at psykisk sjukdom har vore meir skambelagt gjennom tider, slik at den som er/har vore ramma, har snakka lite om det, halde det for seg sjølv og at sjølve psykiatrien har kanskje også vore mindre opne. Vi kan verkeleg håpe at det skjer endring fort, trur nok at det er mykje bedre alt.
  Vi medmennesker har eit stort ansvar.

  Marieklem, med ynskje om ei god veke 🙂

  1. Hei gode Marie!
   Jeg er enig med deg i hvorfor ting er som de er, og også at det er blitt bedre- MEN jeg vil aldri akseptere at slike holdninger rår blant oss kristne. Vi skal være et annerledes folk og vi skal ha et spesielt hjertelag og omsorg for mennesker som av en eller annen grunn sliter. Og helt ærlig. jeg synes det virker som at disse holdningene er mer inngrodde i enkelte kristne miljø enn i samfunnet ellers…

   Jeg vet selv hvor i behov av Guds nåde og hjelp jeg er, og jeg vet hvor vondt det er å bli nedvurdert, mistrodd, stemplet som det ene og andre og mye annet av kristne søsken- og det er ikke slik vi skal være mot og med hverandre… ja vi skal formane og tilrettevise, men langt oftere enn å gjøre det trenger vi å trøste, støtte og vandre veien sammen…

   Har ikke glemt deg, og heller ikke at jeg har en ubesvart mail. Litt mer på tapeten her enn jeg pleier å organisere, og av en eller annen grunn tar skriving fortsatt for mange krefter fra meg…
   kjempeklem til gode og skjønne du >3

   1. Ikkje stress, nyåret kjem med blanke ark 🙂
    Sender styrkeklemmar.

    God adventstid til deg også Ingar 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: