Hellige Jesus som konge i livet

Palmesøndag er over. Vi leser ofte teksten og glemmer å tenke over hva det egentlig burde bety for oss i vår vanlige hverdag. Vi kobler den mot påske og påskens budskap- mot hva som ‘kommer’ senere’- men det ligger mye mer i teksten enn bare så. Vi ser på den først, hentet fra Markus 11.1-10

«1 Da de nærmet seg Jerusalem og kom til Betfage og Betania ved Oljeberget, sendte Jesus to av disiplene av sted  2 og sa til dem: «Gå inn i landsbyen som ligger foran dere! Straks dere kommer inn i den, skal dere finne en eselfole som står bundet, og som det ennå ikke har sittet noe menneske på. Løs den og før den hit!  3 Og om noen spør: ‘Hvorfor gjør dere dette?’ skal dere svare: ‘Herren har bruk for den, og han sender den straks tilbake igjen.’»
4 De gikk av sted og fant folen bundet ved en dør ut mot gaten, og de løste den.  5 Noen av dem som sto der, sa da til dem: «Hva er det dere gjør? Løser dere folen?»  6 De svarte som Jesus hadde sagt, og da fikk de gå.  7 Så førte de folen til Jesus og la kappene sine på den, og han satte seg opp.  8 Mange bredte ut kappene sine på veien, andre dekket den med grønne kvister som de hadde skåret på markene omkring.  9 Både de som gikk foran, og de som fulgte etter, ropte:
« Hosianna!
Velsignet være han som kommer i Herrens navn!
10 Velsignet være vår far Davids rike som kommer! Hosianna i det høyeste!»»

Det riket de roper høyt om er kommet, Guds rike er kommet! Det er ett «nå, men ikke ennå»-rike… Vi har Guds rike inni oss, samtidig er det ikke helt her da all makt enda ikke er lagt under Jesu føtter i meningen vi er ikke i himmelen enda. Vi som frelste har allerede nå del i dette riket, vi har himmelen på innsiden, samtidig skal vi se det en dag komme til sin rette makt og posisjon. Djevelen har enda litt igjen av sin tilmålte tid, men han har ikke makt over oss hvis vi ikke lar han, for Han som brøt djevelens makt, er sterkere og har allerede vunnet- og Hans riket og dets makt og kraft kan vi leve i og med i vår hverdag.

Menneskene som priste Jesus, anerkjente at Han var sendt fra Gud og gjorde store ting, vi må anerkjenne Jesus som konge og herre i våre liv hver dag. Hver dag skal det lyde pris av Hans navn, og hver dag skal våre liv leves til Hans ære. Det er ikke noe som er for søndagene, det er for den enkelte dag hele livet ut. Jesus skal helliges som konge i våre liv.

Følger vi teksten i Markus videre ser vi det står om dagen etterpå også.

15 Da de kom inn i Jerusalem, gikk Jesus opp på tempelplassen og ga seg til å jage ut dem som solgte og kjøpte der. Han veltet pengevekslernes bord og duehandlernes benker, 16 og han ga ingen lov til å bære noe med seg over tempelplassen. 17 Og han lærte dem: «Står det ikke skrevet:
Mitt hus skal kalles et bønnens hus for alle folkeslag?
Men dere har gjort det til en røverhule

Jesus blir forargret over at Hans hus er gjort til en røverhule, og desverre ser vi mye av det samme i dag… mange utnytter Jesu Navn til å tjene penger, til å bygge status og karriere. Vi har ikke problem med å se det skje, men vi glemmer å rette blikket innover og se på eget liv… Vi er ett tempel for Den Hellige Ånd, er vårt liv renset og fullt og helt til Guds ære og behag? Eller har verden og dens bedrag fortsatt stor plass i våre liv? Lever vi for å ha det godt og nyte denne verdens gleder og kortvarig lykke, eller er vårt fokus på det kommende riket, på det liv vi har fått på innsiden? Er vi ærlige vet vi at det fortsatt er endel av verden igjen inni oss som må renses ut. Enda dypere ærlighet er å innrømme at … vi lever ikke alltid for Gud, vi har ikke alltid helliget Kristus som konge i livet… for mange har verden med dens bedrag lokket dem inn og de er mer opptatt av å ha det godt og lykkes her og nå… for andre ønsker de å være frelst slik at Gud kan velsigne deres liv og deres valg… ikke at de lever for Gud…

Krsitus skal helliges som konge i våre liv og vi må rense våre hjerter og våre liv slik Han alltid og i alle ting bringes ære og pris, hele vårt liv skal vitne om Ham og rope ut Hans pris og ære.

En kommentar om “Hellige Jesus som konge i livet

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: