Julegleder uten innpakning

To English readers; wishing everyone a Merry Christmas and a blessed new year! YOU are precious and loved!

Dagen før dagen er blitt tilbragt i en litt tom leilighet med mer stillhet enn ønsket. Guttene er hos farmor og farfar med pappa’n sin, og dette har de gledet seg til! Jeg gleder meg med dem, for selv om jeg virkelig ønsker å oppleve jula sammen med dem, er det viktigste at de har det godt der de er- så får jeg ta hva som kommer som følge av manglende lyder og lukter, manglende klemmer og gledeshyl, slik er det bare når man er skilt.

Men dagen i dag har vært fylt med mange gode stunder og opplevelser oppi alt som er savnet. Og helt ærlig- de fleste er kommet totalt uventet og har bragt med seg glede, takknemlighet og smil, julegleder uten innpakning jeg verdsetter mer enn hva som kan stappes oppi esker og inni papir for deretter å staslig tvinnes inn med kruset pyntebånd.

Jeg har åpnet ett par av guttenes julegaver på forskudd. Egentlig skulle de ligge der fint innpakket under juletreet og jeg skulle høre gledeshyl når pakkene ble åpnet og de oppdaget sengetøy med favoritt-fotball-laget sitt på. Jeg kan se det for meg, og også høre gleden som uttrykkes… men det får jeg jo ikke se, for jeg åpnet jo de pakkene i dag jeg! Vel å merke for å vaske sengetøyet slik at sengene kan være ferdig oppredde med sengetøyet på når de kommer hjem. Jeg vet at de vil ha det på med en gang, og da får jeg jo ikke vasket det først hvis de skulle pakket det ut 4.dag på kvelden, og sengetøy skal jo alltid vaskes før første gangs bruk! Men jeg gleder meg nesten mer nå, for dørene deres skal være lukket når de kommer hjem, og de skal ikke få kikke inn før mor sier «Nå er det greit», oi som jeg gleder meg! En forventningsfull følelse som fyller hjerte og letter sinnet og løfter humøret!

Jeg har orket å lage marsipanfigurer i dag! Jippi! Guttene og jeg pleier å gjøre dette sammen i adventstida, men i år ble det ikke krefter til det. Men i dag fikk jeg plutselig innfallet og kreftene, og på brett er 35 hjemmepynta marsipanhjerter med sjokoladetrekk! Vel, det var 35, er ikke sikker på hvor mange som er igjen… de er jo gode til kaffen da! En stund som gav meg glede fordi jeg orket, som gledet smaksløkene mine og som vil fortsette med det i dagene som ligger foran! Og for meg er marsipan en ting som hører jula til, det gir litt ekstra stemning og kos.

Så var det den hyggelige sms’en jeg fikk på formiddagen. Ei herlig søster spurte om ett par navn, og jeg ble så glad! Jeg skjønte det gjaldt en ekstra overraskelse til de to det gjaldt, og jeg ble bare så utrolig glad på deres vegne, jeg ble så glad for at Gud hadde lagt nettopp disse to på flere sitt hjerte. De trenger å føle seg inkludert, og jeg fikk kikke litt bak gardinet og se at Gud virkelig jobbet med den saken! Jeg for min del har pakket inn gaven fra guttene og meg til den minste av de to. De får den ikke før i morgen etter at alt er stengt, men jeg smiler med tanken på hva som er oppi og reaksjonen når tingene plukkes ut og studeres. Jesus sa det er saligere å gi enn å få, jeg må si meg enig i den! Takknemlig for Guds og menneskers godhet og omsorg!

Så den feilsendte sms’n jeg fikk i ettermiddag da! Den bragte masse glede og smil, og endel humring også! En kar i Langtvekkistan hadde sikkert truffet ett tall eller to feil, og inn på mobilen min tikker meldingen: «Hei, julenissen hvisket meg i øret at dere hadde gjemt postkassa bak søppeldunkene?! Dette er kanskje en sak for Julepolitiet?! Juleposten MÅ fram! Fikk du julebrevet? En kollega av meg lovte å levere det…» Og siden jeg kjenner ikke igjen navn og nummer og det tross alt er jul, fant jeg ut at jeg fåtte jo sende en melding tilbake om at beskjeden var kommet feil sånn i tilfelle det ikke ble oppdaget. Smilende skriver jeg: «Vi beklager å måtte meddele at den SMS du sendte for noen minutter siden glemte den instruks den mottok før avsendelse. Etter å ha rotet seg bort i rommet, tok den i stjernekrysset til venstre i stede for høyre og havnet med det i (stedsnavn). Beklager om dette har ført til uventede hendelser og episoder 🙂 med ønske om fredfull julehøytid og ett velsignet godt nytt år» Det tok ikke lange tiden før det pep i mobilen og latteren ble frambragt på ny. «Beklager uleiligheten! Må ha fått ribbefett i telefonen. Skal prøve å kjøre fettsuging. God jul til deg/dere også» Kan man annet enn å trekke på smilebåndet av slikt?

Når jeg tenker meg om, har dagen og kvelden vært fylt med mange slike små drypp av glede, overraskelser, samtaler, klemmer, SMS’er, en totalt uventet gave og annet. Mange gode ting har kommet min vei, og de fleste av dem av en ikke håndfast karakter. Glede, kjærlighet, omsorg, fred, takknemlighet og andre velsignelser jeg selv kan- og må- velge hva jeg vil gjøre med. Vil jeg ta imot dem med åpne armer og åpent hjerte når de kommerog vil jeg la dem berøre meg eller vil jeg overse dem og la dem fare forbi? Jeg liker gaver pakket inn, men må likevel innrømme at de gledene jeg har fått fylle denne dagen med, er jammen meg av skikkelig god kvalitet! Julegleder uten innpakning er helt konge! Og best av alt er markeringen av tidenes gave, Jesus! Gratulerer med dagen Jesus! Du er best og du ruler!

6 kommentarer om “Julegleder uten innpakning

Legg til din

  1. Det ble en utrolig koselig feiring! Tusen takk som spør!
   Jeg var ikke bra forut, og gikk på en smell etterpå, men det velger jeg å overse siden jeg tross alt koste meg masse og har litt tid til å hente meg inn igjen før gutta kommer hjem!

   Jeg så alt ikke var helt godt, har tårer i øya for deg, skulle ønske jeg kunne knipse med fingra og boff var alt bedre- men uansett, jeg vet det kommer bedre dager for deg, hold ut selv om det er riktig ille til tider, det blir bedre.

   Jeg håper mest hele dagen var bra for din del, men mer realistisk håper jeg du fikk stunder der det føltes godt ut og du kunne smile med både hjerte og ansikt.

   Kjempeklem til deg, du er skjønn og god og utrolig mye sterkere enn du tror. ❤

 1. Kjære Cecilie 🙂
  Ønsker deg alt godt i dagene som kommer.
  Håper også at guttene får en fin juletid.
  Guds velsignelse ønskes herfra.
  Beste hilsninger fra
  Morten

  1. Heisann Morten!
   Koselig å lese deg igjen!

   Ønsker- og håper- du og alle dine får en koselig feiring, fredfull julehøytid og ett velsigna godt nytt år!

   Guds fred og velsignelse!
   ~ Cecilie ~

  1. Hei prinsessa, du er det vet du!
   Gratulere med dagen til oss alle!
   Håper dere får en fantastisk flott dag og feiring!
   Beste ønsker til deg og alle dine velsignelser!

   “For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herreveldet er lagt på hans skulder.
   Han har fått navnet Underfull rådgiver, Veldig Gud, Evig far, Fredsfyrste.” (Jes.6:9)

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: