Du er fin du!

Den siste måneden har jeg gått fra vondt til verre. På vei fra den ene har jeg passert en trang dal med en smal sti. Ved min ene side gikk håpet, håpet om at det skulle gå og at jeg ikke skulle bli dårligere (vi må aldri slippe håpet) og ved min andre side gikk vissheten om at jo, det kan bli verre. Vi har gått sammen noen uker på veien fra det ene stedet til det andre og selvsagt har vi hatt oss noen prater underveis. Med vissheten om at det kan bli verre har jeg snakket om at jo, jeg vet at jeg egentlig ikke tåler hva jeg går igjennom, men det er tross alt mulig at dette også går bra. Ikke fordi jeg er sterk, men fordi Han som er med meg er sterk. Med håpet har jeg snakket om at jeg ønsker dette går, at vi ikke er på vei fra vondt til verre men heller går mot litt bedre. Vel, som du allerede har forstått gikk det ikke som jeg håpet. Men fordi om jeg nå er kommet fram til verre, er det ikke verre med innstillingen min. Håpet er også med meg, det har ikke forlatt min side.

Utfordringene har vært mange og den berømmelige døra i ansiktet har slått meg flere ganger, men slik er livet inni mellom. Brutalt. Hardt. Men oppi det hele er det de nydelige øyeblikkene som skaper håp, som holder liv i gnisten. Som da jeg så årets første linjekonvall, i egen hage av alle ting! Som da minsten kom hjem og sa: I dag SKAL jeg begynne på fotball igjen og ett par timer senere var det ut døra med oss. Og tror du ikke han hopper strålende omkring fordi i morgen er hans aller første seriekamp,til helga skal han på cup og onsdag neste uke skal han til Danmark på fotballturnering!

Øyeblikkene er der, akkurat som de gode overraskelsene. En telefon fra en av dere som leser som bragte tårer og oppmuntring, en mail som deler nyheter om at bønn virker og ting er lettere nå, en sms med jeg er glad i deg og tror du ikke også det er kommet ett par kommentarer som sier at Gud har fått virket forandring gjennom de skarve ordene jeg har delt. Det er stort det!

De gode overraskelsene bringer mye styrke, takknemlighet og ydmykhet. Akkurat som noe jeg opplevde for noen få dager siden, at den som kanskje var den minst sannsynlige til å hjelpe er den som trådte til for å skjerme meg fra videre overbelastning. Det er også stort å oppleve. At noen gjør noe de ikke er helt tent for bare for å beskytte meg. Snakk om omsorg og kjærlighet i praksis!

Og så er det de stundene der hverdagslykken bare strømmer over et slitens sinn og en utmattet mamma og bringer smil, glede og dyp takknemlighet. I kveld kom jeg inn døra og minsten kikker på meg og utbryter: «Du er fin du»! og jeg kjenner smilet komme og sier, «det var godt å høre, for jeg føler meg litt som et vrak noen ganger. Som når jeg er veldig sliten og slik som nå når jeg er syk også». Minsten kikker meg dypt og alvorlig inn i øynene og sier fast: «Du er alltid fin du»! Og jeg smiler! For en herlig pjokk da! Og svarer: «Er det ikke rart det der, når vi er virkelig glad i noen så er de alltid fine»? Vi snakker om at slik er det. De vi er glade i er fine, virkelig fine! Vi syntes kanskje de var litt rare eller merkelige i starten, men jo mer vi ble kjente med dem jo finere ble de! Jo, slik er det er vi enige om, de vi er glade i er fine selv på sine dårlige (eller utmatta) dager!

Livsvisdom fra en gutt på 9 som med all tydelighet bekrefter min plass og mitt verd her i denne verdenen, det er hverdagslykke på særdeles høyt nivå det!

Om du sliter litt for tiden, så husk at håpet alltid er ved din side og aldri vil forlate deg. Det vil bli bedre, en dag. Jeg vet ikke når, men jeg vet at det vil alltid gry av en ny dag, det vil alltid kommer vår etter vinter, det vil alltid bli bedre. Så selv om veien kanskje har gått fra vondt til verre, så ikke gi opp, det kommer en ny og bedre morgendag. Og underveis, om du vandrer i skyggedaler som meg eller om solen skinner fra bortimot klar himmel, husk at Gud elsker deg og vil være din trofaste følgesvenn og hjelper uansett hva du møter. Om du møter utfordringer eller fremgang, husk at hverdagen er fylt med mange nydelige øyeblikk, mange gode overraskelser, hjelpende hender og dyrebare øyeblikk av den reneste hverdagslykke. Ikke la disse bare gli forbi, være våken for dem og verdsett dem mer enn diamanter. Slike opplevelser og stunder, og alle de fine menneskene vi er så glade i, er mye mer verdifulle enn all verdens gull og grønne skoger.

Ta vare på deg selv og de du er glad i!

5 kommentarer om “Du er fin du!

Legg til din

 1. I fra din andre blog som hjalp meg mye 🙂

  Vær modige og sterke! Vær ikke redde og la dere ikke skremme av dem! For Herren din Gud går selv med deg. Han svikter deg ikke og forlater deg ikke… Herren selv skal gå foran deg. Han skal være med deg. Han svikter deg ikke og forlater deg ikke. Vær ikke redd og mist ikke motet! (5. Mos. 31:6+8)

 2. Revelation 2:1

  To the angel of the church in Ephesus write:

  “These are the words of him who holds the seven stars in his right hand and walks among the seven golden lampstands. I know your deeds, your hard work and your perseverance. I know that you cannot tolerate wicked people, that you have tested those who claim to be apostles but are not, and have found them false. You have persevered and have endured hardships for my name, and have not grown weary.»

  http://closer2heaven.org/2013/05/17/youre-not-the-only-one-hurting/

 3. Jeg føler meg litt lei meg fordi det du må gå igjennom. Og jeg håper av hele mitt hjerte at du klatrer ut av dette. Din trøst, oppmuntring og veiledning har betydd mye for meg og mine. Og man skal lete lenge etter å finne noen som har en sånn oppriktig omsorg.

  Jesus har aldri gitt løfter om at livet er lett, og noen må slite mye mer enn andre. Og det er ikke lett å se hvorfor ting er som de er. Men de som vandrer tett til Guds hjerte, vill Han en dag, som en blomst, plukke ut og sette i sin himmelske Balkong, for at de aldri mer skal lide eller kjenne smerte. Gud elsker de som har det vondt, Han føler hver en smerte som om det var på seg selv, og også Faderen lar sine tårer renne når Hans barn har det vondt, for hver vår tåre, så feller også Han en tåre..

  Og kommer man til Faderen, enda man kjenner seg kanskje mislykket og dårlig, så finnes det ingen bedre ord å høre «du er fin du» og da du nekter å helt akseptere det, vill Han igjen si «Du er alltid fin du». Noen ganger kan Faderens ord høres gjennom barn, og vi skal ta dem imot med glede. I Kristus så er vi ikke mislykket, men fullkommen i Hans frelse. Selv om ikke ting fungerer helt som det skal i kropp eller sjel, så er en pånyttfødt ånd, eller skal man si et Guds barnehjerte, en velduft innenfor en Hellig Gud.

  Gud velsigne deg og dine!
  Din bror i Herren

  Mvh
  Tore

 4. Kjære deg… Jeg blir stadig forundret over ditt livsmot og din tro. Til tross for alle vanskeligheter som møter deg, klarer du tilsynelatende alltid å finne grunner for å se det gode i livet. Jeg ber virkelig om at Gud vil gi deg og barna gode og velsignede dager sammen.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: