Vennlighet styrker menneskene

I dag har minsten og jeg vært på Rikshospitalet. Vi kom inn i går, men hadde undersøkelse og time i dag. Jeg sjekket tavlene i går kveld og fant ut at jeg fant ikke ut hvor vi skulle. Så i dag morges da vi kom inn hovedinngangen svingte jeg rett bort til informasjonen der ei utrolig hyggelig, vennlig og hjelpsom dame svarte på hvor vi skulle.

Etter undersøkelsen er ferdig svinger jeg bortom henne igjen og hun er like blid, hyggelig og hjelpsom. Når jeg etter en tur innom apoteket er på vei ut døra ser jeg henne i sidesynet og tenker at hun var det noe med. Jeg bestemmer meg for å si det til henne og snur på hælen og masjerer bort: «Du, jeg ville bare si at det var utrolig kjekt å komme hit å møte på deg, du var så blid og hjelpsom». Jeg sier litt mer og også jeg måtte bare si det til henne. Foran meg ser jeg øynene bli blanke og at hun tar hånda opp til hjertet: «Tusen takk for at du sa det» kommer det litt lavere enn tidligere, og jeg tenker «så lite som skal til».

Så lite som skal til… Litt ærlig vennlighet kan skape, styrke og bringe fram så mye mer enn vi tenker. Bare noen få ord kan forandre en dag, kan spre lys inn i mørke og gi styrke til å fortsette. Bare noen få gode ord kan gjøre så utrolig mye. Jeg ble litt forundret jeg over hvordan det «traff» og takknemlig over påminnelsen om at det er ikke så mye som skal til for å gjøre dagen litt bedre for noen andre.

*********

PS! Husk adventskalenderen (se i toppen) og adventsheftet som er til fri nedlastning ett par dager til (se sidekolonnen). Også, i morgen kommer det et innlegg på den andre bloggen der du kan skrive deg opp for å få papirutgaven av adventsheftet (bare for å presisere, jeg mener FÅ). Oppdatert 02.12: Nederst i dette innlegget finner du kontaktskjemaet som må fylles ut med navn og adresse

6 kommentarer om “Vennlighet styrker menneskene

Legg til din

 1. Så flott at du fulgte hjerte og intuisjon og delte ut denne «blomsten» i hverdagen! Og så fint at du ville dele det med oss etterpå!
  Ha en fortsatt velsignet god dag!

 2. For et godt eksempel på hvordan vi kan «løfte» hverandre. Ved å gi vennlighet hjelper vi til med at andre føler seg bedre, det er jo i grunnen essensen i Guds ord, at vi bryr oss nok til å gi vennlighet. Flott Cecilie! 🙂
  Ønsker alle en god dag med gode tanker.

 3. Vi burde bestemme oss for å SI UT slike ting hver gang vi tenker det. I det øyeblikket vi setter ord på slike positive tanker blir de til velsignelse. Javisst er det godt å få en liten oppmuntring i hverdagen, å få høre at nettopp jeg betyr noe for noen. I alle fall synes jeg det er godt, og det gjorde tydeligvis hun også. Ha en fin dag, kjære deg 🙂

 4. Ja det er ikke så mye som skal til alltid.
  Så flott at du sa det til henne. Vi er ofte ikke så flinke til det.
  Kommer til å laste ned det heftet. Ser kjempefint ut.
  Takk skal du ha.
  Har satt igang adventskalenderen min i år igjen.
  Håper jeg rekker å lage et innlegg for hver dag.
  Ta gjerne en titt innom.
  Ønsker deg en velsignet god advetnsdag 🙂

 5. Absolutt! Eit smil, eit takk og klapp på skuldera slår ikkje feil. Å sjå kvarandre i ein hektisk kvardag! Så viktig! Sjølv om folk egentlig berre gjer jobben sin.

  Ha vakker dag 😀
  Klem sendt til deg frå meg

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: