Å bruke anledningene godt

Først: Bare en liten påminnelse om at jeg har en adventskalender gåendes på bloggen. Helt øverst på siden finner du informasjon og oversikt over de dager som er lagt ut.

———————————

I dag har jeg lekt ball-tikken- inne!

Med store smil og glimt i øynene har jeg og minsten svinset rundt mellom kasser med julepynt, stoler og bord. Vi har dukket og hoppet, gjemt oss og tøyset. Vi har blitt truffet både her og der og vi har vært oss i lek og herjing helt til hodeverken min ble for kraftig. Men vi gjorde det!

I dag har vi hatt julebrus!

Og det på en torsdag, vi som bare drikker brus på lørdager og til spesielle anledninger. Men det var en spesiell anledning. For i dag bakte vi de første julekakene og vi har også fått fram adventsstaken som ikke kom fram grunnet Oslotur og Rikshospitalet. Nå er det tente lys til alle måltid og bruk av juletallerkner og juleglass. Og da passer det godt med et lite glass julebrus også! (som aller helst skal være av det brune slaget)

I dag har jeg støvsuget nesten hele leiligheten.

Det er egentlig i nærheten av et mirakel at det ble gjort, for det kjentes ut som jeg hadde sprunget et maratonløp da jeg var ferdig. Det har blitt litt her og der de siste ukene, men i dag ble alle store flater tatt- og det gjorde godt for tankene selv om kroppen tydeligvis ikke likte det helt.

I dag har vi bestemt julegardiner og juleduker.

Minsten fikk velge duk til spisebordet i stua og øynene ble store da jeg fortalte at nettopp den duken han valgte hadde jeg sydd selv. Han trodde meg ikke helt i starten, for den var stor og med mye mønster, men da han innså at jeg snakket sant var det ekstra stas å ha den på. Og eldsten var med å plukke ut gardiner til vinduet i deres krok av stuen. Valget stod mellom to ulike sett og når jeg sier at det ene har jeg sydd er det det valget havner på. Så kommer det lurt: «Jeg hadde valgt dem selv om de var stygge, fordi du har sydd dem!»

Vet du, det har vært en utrolig fin dag, sånn egentlig. Det er flere ting jeg kunne husket på som gjorde at dagen ville føltes tung og vanskelig ut, men jeg velger heller å huske de gode stundene. Vi har alle både gode stunder og tunge stunder i løpet av dagene våres, men det viktigste er hva vi velger å ta med oss videre.

Jeg satt og tenkte på et lite vers fra Bibelen som er en bønn til Gud om hjelp til å leve godt hver dag.

Lær oss å telle våre dager så vi kan få visdom i hjertet! (Sal. 90:12)

Å ha en bevissthet om at vi eier kun nuet og ikke morgendagen gjør at vi lettere verdsetter og bruker de muligheter og anledninger vi får, det gjør at vi blir flinkere til å gjøre det viktige og utsette det ikke så viktige, det gjør det enklere å huske at godhet og nåde når lengre enn stolthet og stivhet. «Gud hjelp meg å bruke alle muligheter jeg får til å smile og le, til å dele gode ord og klemmer og til å takke for både din godhet og alle de nydelige mennesker jeg har, kjenner og møter.»

*******************

Takk for mange flotte kommentarer på forrige innlegg. Det er litt vel travle tider her nå, så jeg er ikke kommet så langt at jeg har fått svart enda- og helt ærlig: Da jeg hadde litt tid og hode til å skrive i kveld, valgte jeg å heller skrive dette innlegget. Alle kommentarer er lest og blir verdsatt, og kanskje kommer jeg meg til å svare snart. Ønsker alle en fantastisk god helg!!!

4 kommentarer om “Å bruke anledningene godt

Legg til din

 1. Så flott å lese, slike øyeblikk er fine og viktige ❤ I dag skal jeg ut og spise med mamma og se julefilm og ha snop og julebrus etterpå, fine øyeblikk med takk ❤ 🙂

  God juleklem til deg ❤

 2. Tror kanskje ikke det er så ‘galt’ å skrive i jeg-form likevel. Du får det til så bra! Du setter ord på det du tenker på, på en fin og strukturert måte. Det er det jeg får et inntrykk av. Fint å bruke tiden til det kroppen har lyst og energi til. Selvfølgelig gjøre det som er fornuftig og viktig, men at en kan kose seg også i mellom slagene 🙂

  Ha en finfin dag sammen med dine 🙂

 3. Så flott å lese at du kan ha en slik dag og benytter anledningene på den måten! 🙂
  Også var det et gullkorn til ettertanke i ordene fra eldstemann: «Jeg hadde valgt dem selv om de var stygge, fordi….».
  Fred og glede være med deg!

 4. God morgon! Så godt å lese! Eg har hatt det og har det litt for hektisk til å klare nyte desember. Men godt å bli mint på å sjå etter dei gode stunder. Gjer godt å kome innom bloggane dine.
  Vonar dagen din vert fin! Klem 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: