Lørdagskos

– Det er lørdag i dag mamma? kommer det fra den andre kroken i stua
– Ja det er det, svarer jeg og lurer på hvorfor han spør om noe han vet
– Da er det godteri i kveld da? er påfølgende spørsmål
– ja det er det, svarer jeg og smiler mens jeg tenker «åhh, det var derfor han spurte»

For enkelte er det kos hele uka, vi har det i hovedsak på¨lørdagen. Denne helga er det minstens sin tur til å velge mat og størsten sin tur til å velge film, og så fyller vi hver vår godteskål med hva vi vil. Og nei, det er ikke store mengder, her i huset ligger grensa på 100 gram. Men det er mer enn nok, for når det er det de har så holder det. Og selv om det fortsatt ligger hvertfall 2-3 kg igjen i skap og skuffer etter sommerens utenlandsturer er det aldri mas om mer- slik er det bare.

I natt tenkte jeg at jeg skulle dele to gode ting med dere, og da passet det så godt å starte med den lille hendelsen over. Hvor viktig det er å ha vanlig hverdag! Det er da kos blir noe spesielt, er det ikke? Det er ikke like stas med ei lita brus hvis du får det hver dag, men når den hører lørdag og spesielle anledninger til er det noe ekstra over det hele. La oss glede oss over de gode anledningene og opplevelsene livene våre bringer oss.

Astrid har en fantastisk «Engle- og krybbe adventskalender». Jeg besøkte henne flere ganger i fjor og har også i år hatt et par turer innom. Hun legger ut bilder fra sin egen innholdsrike og flotte samling av engler og krybber sammen med noen få ord og kanskje et bibelvers. Det flotte er at det ligger masse fint å se på, for tror du ikke at det er femte året hun gjør dette! Dere kan besøke kalenderen hennes HER.

Den neste ting jeg vil dele er det endel som allerede har funnet ut, men for de som ikke visste det- Spirea er tilbake i bloggverdenen og skriver igjen på Hjertespor. Damen er til rik velsignelse, glede og hjelp for mange- og hennes siste innlegg er like omsorgsfullt og fylt med varme og trøst som vi husker fra tidligere. Innlegget «Himmelen kan vente» er verdt et besøk. Velkommen tilbake Spirea, du har vært savnet av mange- og Gud virker gjennom dine ord og din dypfølte omsorg for andre.

Guttene og jeg skal kose oss litt ekstra i dag, og kanskje får du også noen ekstra koselige stunder når du besøker de to flotte damene som er nevnt! God lørdag til dere alle!!!

4 kommentarer om “Lørdagskos

Legg til din

 1. Hei! Takk for at du fortalte både om denne kalenderen og at Spirea var tilbake! Det blei jeg veldig glad for å høre 🙂 Er veldig glad i å lese det du skriver på bloggen din- takk for at du skriver! Vil foresten gjerne bli med på den adventskalenderen! Endelig noe for oss uten facebook 😉 Ha ei velsigna god adventstid! Julehilsen fra Signe

  1. Vi er mange som er glade for at Spirea er tilbake!
   Og takk for gode ord om denne bloggen, gjør virkelig godt!

   Den adventskalenderen har jeg prøvd å gjøre enklest mulig å delta i ved å ikke ha krav for å delta og også det at man kan delta uten at alle andre vet det (er bare jeg som ser lista over de som melder seg på). Nå må du bare huske å sjekke innom hver dag og sende inn skjemaet de dagene du ønsker å delta! Kjekt at du like kalenderen!

   Med ønske om en velsignet og fredfylt adventstid.
   Klem fra Cecilie

 2. Ja, ikke visst jeg hva du hadde skrevet her når jeg i sted
  skrev på kalenderen din at det alltid var så mye fint å lese her.
  Takk for gode ord. Setter stor pris på det.
  Ja vi har tapt noe på at vi alt for ofte kan spise det vi vil hele tiden.
  Det er viktig å ha noe å se frem til.
  Jeg ble også glad da jeg så at Spirea var tilbake med et flott innlegg.
  Blir så velsignet av det jeg leser hos dere begge to.
  Ønsker deg ei velsignet god helg 🙂

  1. Vi tenker nok ikke over hvor mye vi taper ved å ha det godt… jeg minnes ofte ordene Gud gav til Israelsfolket da de skulle inn i det lovede landet: Når velstanden vokser så pass på at du ikke knytter hjertet til den… ord vi også i dag burde bruke tid på. Ofte har vi ikke godt av alt vi synes vi fortjener, og vanlig hverdag er faktisk nødvendig for å glede seg over festdager.
   Takk for mange gode ord og kommentarer i det siste, varmer! Klem 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: