Når det er noen som ser

Den unge moren har fått guttene på 1 og 3 til å sove. Hun vet at inne i stua sitter mannen og svitsjer seg gjennom kanalene på tv, sliten etter en dag på jobb. Selv synker hun sammen der ved kjøkkenbordet, om ikke lenge kommer han til å spørre om de ikke snart skal spise. Spise? Hun gav akkurat det siste de hadde til guttene. Sorgen og smerten knuger hjertet og overdøver smerten som den tomme magen gir fra seg. Tårene drypper stille ned på bordet og hun sukker: «Hjelp». 

Hun vet ikke at det er en som har sett dem, som vet at de trenger hjelp, som allerede har gjort noe med saken. Men på en annen kant av bygda holder en annen mor på med å pakke en pose med mat. Hun hadde bakt denne kvelden og da hun var ferdig med all oppryddingen kommer tanken om å ta en liten svipptur ned til ei hun kjenner og levere en pose med nybakte rundstykker. Hun synes tanken er rar, men har lært seg å stole på den lille stemmen. Hun sender en melding og spør om hun får komme innom på en kopp kaffe, hun tar med kaffe selv. Bare kom er svaret.

Hun hilser fort på mannen i huset og går videre ut på kjøkkenet der hun setter posen på bordet. «Gud sa jeg skulle ta turen ned hit med litt av den nylaga baksten», sier hun før hun fortsetter, «jeg la oppi litt pålegg og litt av den hjemmelaga sjokoladekremen også». Hun stopper opp og ser at tårene drypper hos den andre: «Jeg satt for ti minutter siden og sukket om hjelp fordi vi ikke hadde noe mat igjen».

Dette er en sann historie som skjedde for rundt 7 år siden, med vilje skrevet slik at mennesker ikke kan gjenkjennes. Vi tenker ofte og fort at mennesker i Norge har det de trenger, men det er de blant oss som innimellom ikke har selv det nødvendigste. Og i disse tidene er det tungt. Ikke bare er det et strev å få mat på bordet, men alt snakket om gaver, selskaper og annet gjør det enda tyngre.

Det var En som så denne unge moren og som gav et av sine barn beskjed om å hjelpe.
Det var ei som var villig til å gjøre godt mot noen selv om hun ikke forstod hvorfor.

Det er noen i dag som trenger at noen ser dem- og også, hører på den lille svake stemmen om å hjelpe noen andre. Det virker kanskje som litt rare tanker, men hva galt kan du gjøre ved å gjøre godt mot noen?

Det er mennesker rundt oss som trenger hjelp, våger vi å se på ordentlig? Ikke bare lukke ute tankene om at det kanskje er vanskelig for dem og at det kanskje er behov for hjelp fordi det er lettere å ikke ta innover seg andres problemer og prøvelser. Våger vi å se sannheten om andres nød og behov for hjelp? Og hvis vi ser, hvis vi vet, gjør vi noe med det?

4 kommentarer om “Når det er noen som ser

Legg til din

 1. Takk for viktig påminning!
  Gjør det lille du kan heiter det i sangen:)
  Viktig med åpne hjerter og ånd.øyrer.-
  Og som du seier; å handle.
  Veksigna adventstid for deg og dine.
  Klem Sol

  1. Koselig å se deg her Sol!

   Jeg tror vi ofte glemmer at «det lille» vi kan gjøre faktisk kan utrette en stooor forskjell for andre. Vi vet jo alle at det er ganger der bare en liten oppmerksomhet har hjulpet oss gjennom veldig tunge og harde stunder.

   Velsigna adventstid til deg og dine dyrebare også!
   Klem 🙂

 2. Åh! Så godt det måtte vere å bli sett på denne måten.
  Er redd vi ikkje alltid er lydige når HAN ber oss om å gå..
  Måtte vi be om å bli meir villige til å lytte og til å gå.

  Adventsklem 🙂

  1. Har lest litt i dag om at tro uten gjerninger er død. Det er nåde og tro som gjør at vi er frelst, men vi må ikke glemme at vi er er skapt til gode gjerninger som er lagt ferdige for oss. Som kristne burde det å dele Guds hjerte og omsorg med andre være naturlig for oss, og spesielt når vi plutselig- eller på forunderlig vis- blir minnet om mennesker eller støter på mennesker som har behov. Må vi ikke bare være hørere, men også gjørere.

   Varm adventsklem til gode du også!

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: