Guds beskyttelse og en brors oppmuntring

Saul fulgte ikke de beskjeder han som konge fikk fra Gud og han hadde større frykt for mennesker enn Herren. Uansett om han prøvde å bortforklare sin skyld med at han gjorde det for Herren, ble Gud sint, fikk nok og fjernet sin ånd fra ham. Like etter dette blir David salvet til konge av profeten Samuel, og han opplever å få Guds ånd over seg. David lykkes i alt han gjør, fordi Gud er med ham. Saul er fortsatt konge, men David er den som Gud styrker, hjelper og lar vinne seier.

Saul liker David i starten, men føler seg snart truet av ham og legger ham for hat. Saul sin sønn Jonatan derimot, får David kjær og de sverger hverandre vennskap og troskap. Det er flere ganger at Jonatan redder David fra Saul sin hånd, men den siste gangen så er kong Saul så innstilt på at David må dø at Jonatan sier til David at han må flykte for å berge livet. En sann broder berger livet til hva som skal bli Israels neste konge, og dette bør vi ha til forbilde: Vi må hjelpe våre søsken å bevare troen, håpet og motet ved at vi støtter, styrker og beskytter dem.

David begynner et nomadeliv der han og de menn som har samlet seg rundt ham ferdes i ørken og fjell og skjuler seg for Saul og hans menn. De går til angrep når Gud sier så og de vinner, men de må trekke seg raskt tilbake til ødemarken fordi Saul er besatt av tanken på å drepe David. Jeg synes det er så fint å lese at uansett hvor mye Saul leter og uansett hvor mange menn som hjelper ham i jakten, så finner han aldri David fordi Gud lot ham ikke falle i hans hender (1. Sam. 23:14).

Det er troende som i denne stund opplever at det er angrep mot dem fra flere kanter. Det er merkelige uhell og ulykker som skjer, det er mennesker som baksnakker og det er flere som prøver å stikke kjepper i hjulene for dem. Er du en av disse? I så tilfelle: La meg gi deg noen ord; slik Gud vernet David vil han verne deg. Du ønsker å tjene Herren, du elsker Gud og du lever i trofasthet og lydighet mot Guds ord og kall- Gud vil ikke la fienden få has på deg, Gud vil beskytte deg slik han beskyttet David mot hans fiende. Ikke gi opp, Gud kjemper for deg og han er ikke kjent for å tape verken slag eller kamper!

Så er det en annen gruppe menneske jeg også ønsker å snakke til, og det er de som kjenner noen som opplever slike tider. Det er viktig at vi som er rundt dem kommer på banen. Vi må ikke sitte stille og bare se på hva som skjer, vi må involvere oss og vi må styrke våre søsken. De som er under angrep blir slitne og de kan bli motløse, vi som er rundt dem og ser dette, må være vårt ansvar bevisst og gjøre hva vi kan for å styrke og oppmuntre deres tro.

Jonatan fulgte med på hva som skjedde og han visste at faren hadde dratt ut for å drepe David. Jonatan blir ikke værende hvor han er og sukker en kort bønn om «Gud hjelp David», nei han gjør seg i stand og reiser dit hvor David er. Han bryr seg nok til å gjøre noe, han bryr seg nok til å involvere seg, han bryr seg nok til at han ser det som sin oppgave å styrke en kjempende bror- kjærligheten driver ham til handling. Jonatan finner David og han ikke bare hjelper ham å finne styrke hos Herren (jeg tror også at bare det at Jonatan kom styrket David, at noen bryr seg nok til å komme til oss når vi kjemper og er alene, gjør underverker for en sliten sjel og et tynget hjerte), men han også bekrefter det kall Gud har lagt over Davids liv. Og dette er egentlig ganske fantastisk, for Jonatan er den som menneskelig sett skulle blitt den neste konge, men han innser, aksepterer og fryder seg over at Gud har utvalgt og salvet David til å bli den neste kongen. (1. Sam. 23:16-17).

Mine kjære søsken, la oss glede oss over at Gud har kalt og salvet noen av våre søsken til ting vi kanskje kunne tenkt oss, la oss ikke bære på sinne og bitterhet fordi Gud ønsker å bruke andre på en måte vi trodde vi skulle bli brukt (eller kunne tenkt oss). La oss glede oss sammen med de som Gud utvelger og kaller, la oss styrke hverandre i troen og i Herren, la oss hjelpe hverandre å bevare motet og la oss minne hverandre på Guds kall og alle hans løfter til oss. La smålighet og misunnelse være langt fra oss og la vårt dypeste hjerterop være: Gud må du bli herliggjort på denne jord, samme hvem det skjer igjennom, og skulle det ikke være meg, så er det også greit- men la meg hvertfall få styrke, støtte og oppmuntre mine søsken slik at de fortsetter i det kall du har lagt over deres liv.

Opplever du motstand og angrep fordi du går i Guds plan for ditt liv? Gud er der og han vil hjelpe deg, frykt ikke, bare fortsett i tro og tillit til hans nåde og kraft.

Opplever du at søsken rundt deg går gjennom tunge ting og tider? Ikke bare se på og be en prektig bønn, har du mulighet så involver deg og hjelp, styrk og støtt dem.

3 kommentarer om “Guds beskyttelse og en brors oppmuntring

Legg til din

 1. Takk Cecilie. Fint å bli minnet om Gud som er her, selv om «uværet» skulle komme.
  Virker som om Gud virker og er med Deg og styrker Deg, – selv om dagene ikke er enkle. Herren velsigner Deg og bevarer Deg.
  🙂

  1. Enkelt har det ikke vært de siste måneder, men Gud er god! Noen ganger trenger vi å kjenne på byrden for å være takknemlig for friheten, andre ganger trenger vi tårene, så vi kan oppleve gleden og styrken i å bli trøstet. Når vi vi er svake og lite kan, vil vi finne ut at det er Hans styrke som bærer oss og hans kjærlighet og nåde som holder oss oppe. Uansett hva vi opplever, Gud er god og verdt vår tillit, pris og takk.

   Og du, dette var ord som bragt tårene frem, takk ❤ Guds fred og velsignelse

   1. 🙂
    Takk for tilbakemelding.

    Når jeg er svak, da er jeg sterk,
    skriver Paulus.
    For at Kristi kraft kan ta bolig i meg.
    For når jeg er svak, da er jeg sterk.

    Fra 2.Kor.12, 8-9 (10)
    Tre ganger ba jeg Herren om at den måtte bli tatt fra meg, men han svarte:
    «Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet.» Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg.

    Ja, –
    Da lever vi videre med utfordringene
    for at Kristi kraft kan ta bolig
    i deg og meg
    🙂
    HERREN VELSIGNE DEG

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: