Når kriser angriper troen

Det er ikke til å komme unna at kriser og traumer endrer måten vi forholder oss til verden, andre, oss selv og Gud på. For mange vil plutselige kriser føre til et angrep på deres tro som de ikke var beredt på skulle komme. Plutselig rakner ikke bare deres bilde av seg selv og verden, men også deres Gudsbilde tipper, og i mange tilfeller, knuses. Gud er og gjør ikke hva de har trodd og tenkt han skulle være og gjøre.

Men vi kan hvile i visshet om at selv om vi ikke fullt ut har grepet og forstått hvem Gud er, så har Jesus grepet oss og holder oss i trygg favn.

Det er skrevet mye på denne bloggen om å bevare sin tillit til Gud og å stole på ham gjennom hva som er vanskelig og tungt, også om at vårt gudsbilde vil rokkes ved og at det kan være bra. For, vår oppfatning av Gud er aldri helt korrekt. Vi har ikke grepet- og kan ikke gripe- Gud, fordi han er så mye større og annerledes enn vi kan forestille oss. Men vi kan hvile i visshet om at selv om vi ikke fullt ut har grepet og forstått hvem Gud er, så har Jesus grepet oss og holder oss i trygg favn.

Det er viktig at vi forsiktig og mildt hjelper de som kjemper med tvil og frykt til å se Gud på en mer «nøyaktig og korrekt» måte.

Mange vil oppleve at ikke bare deres syn og tanker på verden, hverdag og seg selv vil rokkes og knuses i dagene og ukene foran, men også deres gudstro. Det er viktig at vi forsiktig og mildt hjelper de som kjemper med tvil og frykt til å se Gud på en mer «nøyaktig og korrekt» måte. Vi må lære hverandre at Gud er ikke den som nødvendigvis fikser alt med et fingerknips, men han er den som er med oss igjennom alle slags utfordringer. Vi må lære og minne hverandre om at selv om alt vi trodde vi visste smuldret opp og forsvant under beina på oss, så er Gud fortsatt den samme. Han har ikke forandret seg selv om hele verden har.

Å invitere mennesker til å se Jesus og hans omsorg og kjærlighet for dem er nok hva som i størst grad kan lege, styrke og påvirke deres hjerter

Å invitere mennesker til å se Jesus og hans omsorg og kjærlighet for dem er nok hva som i størst grad kan lege, styrke og påvirke deres hjerter- og det å bli minnet om Guds trofasthet, godhet og nåde mot oss kan bringe håp til en motløs og nedtrykt sjel.

2 kommentarer om “Når kriser angriper troen

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: