Elsk Gud og mennesker

Elsk Gud og mennesker!
Vår viktigste oppgaver i livet- det er jo det som hele budene, hele Bibelen oppsummeres i: ‘Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte…og du skal elske din neste som deg selv’Men hva er ren kjærlighet? Hvordan er Guds kjærlighet? En ting er sikkert og visst, den har sitt utspring i Han som er «Jeg er» GUD ER KJÆRLIGHET sier Ordet. Det er utrolig hvor mye bibelen sier om nettopp dette, likevel er det så lite snakket om…Jeg henter fram de mest kjente og brukte ordene i denne sammenheng; fra 1.Kor.13

«Love never gives up. Love cares more for others than for self. Love doesn’t want what it doesn’t have. Love doesn’t strut, Doesn’t have a swelled head, Doesn’t force itself on others, Isn’t always «me first,» Doesn’t fly off the handle, Doesn’t keep score of the sins of others, Doesn’t revel when others grovel, Takes pleasure in the flowering of truth, Puts up with anything, Trusts God always, Always looks for the best, Never looks back, But keeps going to the end.Love never dies. Inspired speech will be over some day; praying in tongues will end; understanding will reach its limit.(Message-oversettelsen)

«Kjærligheten er tålmodig, kjærligheten er velvillig, den misunner ikke, skryter ikke, er ikke hovmodig. Kjærligheten krenker ikke, søker ikke sitt eget, er ikke oppfarende og gjemmer ikke på det onde. Den gleder seg ikke over urett, men har sin glede i sannheten. Kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt. Kjærligheten tar aldri slutt.»(norsk 78/85)

Leste en fin  utlegging om de enkelte ordene her for noen dager siden. Den er hentet fra boken Før du sier JA! av Wright og Roberts

TÅLMODIG
holder ut i vanskelige tider, er ikke hissig, overlater det som er urettferdig til Herren.
ER VELVILLIG
viser hensyn, forsøker¨å være til hjelp, er konstruktiv, velsigner når andre forbanner,  viser ømhet
MISUNNER IKKE
er takknemlig, slipper gjerne andre foran seg, gleder seg når det går andre godt.
SKRYTER IKKE
er ikke opptatt med å vise seg, forsøker ikke å imponere, har ikke behov for å være i sentrum for andres oppmerksomhet
BLÅSER SEG IKKE OPP
er ydmyk, ikke stolt, ønsker ikke å imponere eller i sentrum for oppmerksomheten
GJØR IKKE NOE USØMMELIG
er høflig og vennlig
SØKER IKKE SITT EGET
setter egne interesser til siden
BLIR IKKE BITTER
har ett mildt sinnelag
GJEMMER IKKE PÅ DET ONDE
er ikke hevngjerrig, men overbærende
GLEDER SEG IKKE OVER URETT, MEN GLEDER SEG VED SANNHET
fryder seg ikke over å kunne fortelle om andres feiltrinn, men gleder seg når andre lyder sannheten
UTHOLDER ALT
lever ikke i opprør, er tapper, i stede for å bringe andres tabber til torgs, skjuler han/hun dem
TROR ALT
er ikke mistenksom, er ikke kynisk, kommer andre i møte, ser etter forklaringer som kan sette andre i best mulig lys
HÅPER ALT
gir ikke opp, mister ikke troen på andre, selv om han/hun er blitt forrådt eller ført bak lyset.
TÅLER ALT
lar seg ikke knekke, ser på problemer som utfordringer som kan takles
WOW her er det virkelig noe å søke inn og ønske å få tak i!! For det er jo helt tydelig at det her ikke er snakk om menneskelig kjærlighet med det selvsentrerte utgangspunkt, men det er snakk om Guds kjærlighet!! Og denne kjærligheten har vi fått tilgang til gjennom frelsen, gjennom å ha akseptert det totale og største kjærlighetsoffer som noen gang er gitt, og som er for alle tider, gjennom Jesu lidelse og død.
Og det lureste vi gjør er vel å innrømme at denne type kjærlighet kan vi ikke virke fram i egne liv, Ånden må virke det fram i oss, vår kjærlighet til Gud må føre oss inn i Hans nærvær så vi blir formet til å bli mer og mer lik Ham- likedannet Mesteren! Han elsker oss med den fullkomne kjærlighet, alt Han gjør med oss er til vårt beste- om vi ser det eller ei.
Hans kjærlighet elsker synderen selv om den hater synden. Han ser til hjertene og ikke det ytre. Han elsker dem som andre ikke vet om, eller vil vedkjenne seg lever. Han elsker meg!!! Og deg!!! «Når Gud har vist meg slik en stor nåde og kjærlighet, hvordan kan jeg da annet enn å vise og gi dette til andre» sier jeg ofte. Og det er her utgangspunktet er: Jeg elsker fordi Han elsket meg først.
Kunne skrevet så mye mer…
om hvor viktig det er at vi elsker synderen og hater synden,
hvor viktig det er at kjærligheten skjuler andres synder (ikke sprer dem rundt)
hvor viktig det er at kristne elsker hverandre
hvorfor det står at vi først og fremst skal hjelpe og elske de troende…
men det viktigste er dette:
Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og hele din sjel…og din neste som deg selv

En kommentar om “Elsk Gud og mennesker

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: