I går, i dag og i morgen

Innlegg skrevet tidligere til «Innsyn», derfor den starten. Kommer opp igjen nå da det passer med hva Gud viste meg i går for denne uken.

Mange ganger den siste uken har jeg spurt Gud hva Han ønsker jeg skal skrive om denne gangen, og nettopp disse ordene, men i sitats form, har kommet for meg hver gang. Jeg derimot, følte det var for vanskelig og kronglete, så jeg fortsatte å spørre Gud, men det var fortsatt det samme ’svaret’ som kom. Når jeg skriver dette ned her, føles det hele plutselig veldig dumt ut… for Gud har jo sagt mange ganger hva jeg skal skrive om, det er jeg som ikke har vært lydig og begynt å skrive på det før nå…

Sitatet jeg har fått fra Gud er: ”I dag bygger vi for morgendagen med hva gårsdagen gav og lærte oss”, og det er dette vi skal snakke litt om denne gangen – å være bevisst at hver dag, hvert øyeblikk og hver handling har betydning. Øyeblikkene teller, fordi som Bibelen sier: ’Det du sår, skal du også høste’.

”Livet går sin vante gang” er ett kjent uttrykk, men det betyr ikke at det er bare av det gode. Mange vil nok kjenne igjen at hverdagen fort kan bli svært rutinepreget pga alle de faste forpliktelser vi har ift arbeid, skole, familie, venner, foreninger og lag, menighet, andre aktiviteter ol. Vi blir fanget opp av dem, og det går mange ganger automatikk i hverdagen i stede for at vi har ett bevisst forhold til hvem vi er, hvorfor vi er her, hva vi kan og også hva vi burde gjøre. Hver enkelt troende har sitt eget kall og sin egen tjeneste som bare denne kan utføre, akkurat som hver enkelt har sin plass i denne verden som bare de kan fylle.

Denne dagen er full av muligheter som du aldri vil få tilbake og det er opp til deg å benytte dem på en måte som ærer Gud. Hopp inn i hver ny dag med iver etter å gjøre ditt beste og husk at Gud allerede har forberedt deg. Han har tatt deg til ett punkt der du er klar for å gjennomføre dagens muligheter på en prima måte, ja Han har faktisk forberedt deg for å lykkes! Er ikke det flott? Gideon fikk høre: ”Gå i den styrken du har!” og dette gjelder også oss! Men skulle du plutselig finne deg selv i en situasjon der du føler du ikke mestrer det, at du ikke har hva som trenges, vel… ikke bekymre deg, bli ikke motløs og gi opp, for Gud er jo der sammen med deg. Spør Han om hjelp, styrke, visdom eller hva du nå enn trenger. Gud er der og Han er mektig i og gjennom alle ting og tider.

De fleste av oss vil aldri oppleve at vi gjennomfører ”de store bragdene” som forandrer denne verdens historie, men det er ikke så viktig. Det viktigste er at vi er trofaste i våre egne liv, at vi tar valg som samstemmer med Guds Ord og at vi lever liv som er en velduft både for Herren og overfor andre. Vi er alle med på å forandre verdenen til de menneskene vi har rundt oss. Det gode liv er ikke bare noe du opplever, det er noe du lever, og livet kan kun leves øyeblikk for øyeblikk! Hvert øyeblikk er verdifullt, og vi burde bruke dem alle til Herrens ære og andres beste. I salme 90.12 leser vi: Lær oss å gjøre mest ut av vår tid, så vi kan vokse i visdom (egen overs. fra eng. NIV) La denne dagen være til Herrens ære og andres beste! Legg en solid grunn for morgendagen i dag, med hva gårsdagen gav og lærte deg! Og husk: Gud er der!

En kommentar om “I går, i dag og i morgen

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: