fra irritasjon til perle

Vi skal snakke litt om små og store utfordringer i hverdagen som ofte skaper irritasjon og frustrasjon. Som at det kommer en viktig telefon når vi er på vei ut døra og allerede er for sent ute, som andres (u)vaner, eller at kaffetrakteren ryker lørdag ettermiddag to minutter etter stengetid og ny ikke kan skaffes før mandag morgen. Når ungen kommer hjem med hull i den nyeste buksa, eller kommer springende inn med skitne sko på nyvaska golv. Dopapir som er vendt feil vei og dolokk som er oppe når det skulle vært nede, og så er det jo de som ikke engang sa hei! eller at jeg ikke ble spurt om råd eller hjelp… sånne saker og ting som lett irriterer oss og får oss til å gå ”Åhhhrrrrrr!!! ATT det går ann!!! Kjenner du til dem? Noen ganger føles det som om de sluker hele dager, ikke sant?

Perler, vet du hvordan de blir til? Den spede begynnelsen er at ett lite fremmedlegeme (ett sandkorn el.l) kommer inn i muslingen. Denne begynner så å skille ut ett stoff kalt perlesubstans som kapsler seg rundt inntrengeren for å hindre irritasjon. Det legges lag på lag med substans, og jo lengre tid som går jo større blir perlen. Tenk det, ett irritasjonsmoment blir forvandlet til ei vakker perle!

Tilbake til oss og de situasjoner, ting og mennesker vi ikke takler så helt bra, de som irriterer og frustrerer oss. Hvorfor er det slik? Vi vet at noen ganger er vi slitne, stressa og reagerer uten å egentlig tenke, mens andre ganger overreagerer vi. Tanken ”hadde ting vært annerledes” eller ”hadde ikke dette skjedd”, kommer også. Men er vi ærlige er det i oss selv det egentlige problemet ligger… Dette er en tøff sannhet å forholde seg til, så vi flykter ofte unna ved å bortforklare eller ved å legge skylden over på andre eller på omstendighetene. Men vær helt ærlig, er det ikke vårt hjerte og våre tanker som må forandres for at disse tingene ikke skal frembringe nettopp disse følelsene? De ting som skjer er utenfor oss, de kun trykker på knapper som allerede er i vårt indre. For å snu dette, er det vårt indre som må forandres og forankres i noe nytt. Bærer vi våre irritasjons-sandkorn fram for Gud, vil Hans blod rense, Gud vil hjelpe oss og ved Sin Ånd vil Han skape noe nytt i vårt indre. Ettersom vi blir mer grunnfestet i troen og mer likedannet Kristus, vil vi også kunne håndtere omstendighetene på en bedre måte. Ei perle kommer utav det som ikke var så bra.

Jeg tror Gud bruker mange av omstendighetene i våre liv som sandpapir, de sliper våre kanter og får oss til å skinne litt mer. Vårt behov av hjelp, nåde og kraft forsterker avhengigheten til Gud, da det er Gud alene som kan skape noe nytt i vårt indre. Dermed vil også Jesus stråle klarere fram i våre liv for hver ny hindring som passeres.

Jeg kan se for meg hvordan Gud smiler stort for hver ny utfordring som overvinnes og hvordan det gang for gang settes inn en ny og skinnende perle i halskjedet til den brud som Ånden forbereder og smykker for Sønnen.

3 kommentarer om “fra irritasjon til perle

Legg til din

 1. HI GIRL

  I think of you – the joy you give,
  the fascination you let live.
  You are a very special girl.
  You give enchantment like a pearl!

  ────────────────────
  VAKSINIUS
  |♥| http://www.vaksinius.com

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: