Gi håpet en sjanse til å flyte opp

når vi møter nye ting i livet kan det være både skremmende og lammende. Om det er ny livssituasjon, sykdom, uventede omstillinger eller plutselige vansker- kan det ta pusten og motet fra oss. Usikre står vi med uvisshet og uro, vi vet ikke hva vi skal se i øynene, for vi kjenner ikke til det uventede som plutselig møter oss… frykt og usikkerhet kan være tilstede, sinne og frustrasjon over at dette hendt meg/oss, hvordan skal jeg i det hele tatt klare dette? Hvordan skal jeg takle dette? Jeg klarer ikke…jeg er ikke sterk nok… jeg kan ikke…
Livet går videre og du må bare følge med, vi kjenner utrykket, det føles som en floskel når livet plutselig smeller ei dør i ansiktet vårt og vi står der omtåkaog ør. Sjelen er plutelig bar og kald, nakne står vi og skal overvinne det ukjente som plutselig møter oss.
Gi håpet en sjanse til å flyte opp. Det er ikke slik at vi i ett sekund kan vende oss til alt nytt, vi trenger tilvenning, vi trenger kunnskap, vi trenger en stooor dose støtte og omsorg for å klare omstillingen på en positiv og fruktbar måte. Dette gjelder alt vi møter… Vi må la sinne, frustrasjon og vonde tanker og følelser få slippe ut, det nytter ikke å prøve å undertrykke dem eller overse dem, vær ærlig og innrøm at du ikke kjenner deg på topp og ikke føler for å være mr/mrs perfect som aldri sier, gjør eller tenker noe upassende. Men i ærligheten bør vi likevel vise varsomhet med hvilke tanker og følelser som får feste seg, bitterhet og mindreverd bør aldri få fast husrom…. det vil bli ett hinder for å føle seg fri i sjel og hjerte igjen, det har makt til å binde oss fast. Mens ærlighet om det vonde overfor seg selv og andre, vil åpne opp for at vi kan slippe lys og håp inn, vi kan motta støtte og omsorg. Nettopp derfor brukte jeg uttrykket; gi håpet en sjanse til å flyte opp igjen. Det er alltid mørkets før det gryr av dag, men en ny dag kommer alltid. Ja det kommer alltid vinter etter høst, men våren kommer deretter med varme og solstråler som tiner opp det forfrosne. Det er alltid håp, men noen ganger må vi våge å møte mørket, og i det vanskelige må vi la håpet få en sjanse til å flyte opp slik at vi for virkelig kan se hvor sterkt lyset egentlig skinner…
Hvis vi ikke gir opp, vil vi alltid komme gjennom, vi vet bare ikke på hvilken måte enda… Gi ikke opp, du er sterkere enn du tror. Og ja, dette er ikke bare ord og tanker til andre- det er også en slags pep-talk til meg selv òg.. Etter år hvor ting bare ser ut til å bli verre, kommer det dager innimellom der det er viktig å minne meg selv på at Gud er trofast og at om jeg ikke ser lysstripa akkurat her og nå, vil håpet en dag der framme stige og skinne i hjerte og sinn igjen. Jeg vet sola skinner bak skyene og jeg vet at jeg igjen vil kjenne varmen fra dens stråler. Det vil du også!

Sal.38:16  Herre, til deg står mitt håp. Du vil svare meg, Herre, min Gud.

Sal.62:2  Bare i håp til Gud er min sjel stille, min frelse kommer fra ham.

Sal.146: 5-9a   Salig er den som har Jakobs Gud til hjelper og setter sitt håp til Herren sin Gud, han som skapte himmelen og jorden, havet og alt det som finnes der. Herren er trofast til evig tid, han skaffer de undertrykte rett. Herren gir mat til dem som sulter, og løser dem som er bundet. Herren åpner blindes øyne, og reiser de nedbøyde opp.  Herren elsker de rettferdige og tar seg av innflytterne. Herren holder enker og farløse oppe…

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: