Gud vet hva vi trenger

Stakkars lille søkende sjel…

Jeg lo godt da jeg hadde en sjekk av søkerord som ledet andre til den andre bloggen min. I dag (som er blitt i går når jeg trykker publiser) hadde det kommet innom noen som hadde søkt på «ord for dagen om kyr». Fint, jeg skal innrømme at jeg smilte godt da jeg så de søkerordene, hvorfor søker noen etter det liksom? Men jeg måtte le høyt da jeg husket hvilket innlegg de var blitt ledet til. Det er nemlig ett som heter: Galt er galt uansett hva flertallet sier. Og som tittelen sier, det handler egentlig ikke om kyr, men jeg bruker et eksempel fra da guttene var mindre. Da rettet de på voksne som sa kuene og sa det hette kyr, mens de nå har gått over til å si kuene selv også siden «alle andre» gjør det. Parallellen er at det er lett å la seg påvirke av flertallet selv om hva de mener nødvendigvis ikke er rett utfra Guds ord.

Men så mens jeg sitter der og humrer godt for meg selv kommer et lite bibelvers opp i husken (som faktisk fungerer en sjelden gang innimellom)

Å, dyp av rikdom og visdom og kunnskap hos Gud! Hvor uransakelige hans dommer er, hvor ufattelige hans veier! (Rom. 11:33)

Og jeg husker at det er flere ganger jeg under leten etter ting har kommet over ord, sanger og annet som har blitt til styrke, hjelp og trøst for meg. Jeg lette ikke etter et ord fra Gud, men Gud brukte hva jeg gjorde som en mulighet til å nå meg med sin nåde og kjærlighet. Gud visste hva jeg trengte før jeg selv visste det. Gud glemmer oss ikke, selv om vi noen ganger føler det slik. Han er nær og han vil hjelpe. Men hva jeg mang en gang har erfart er, det skjer ikke alltid slik jeg forventer eller håper, det viser seg til stadighet Gud har sin egen plan og agenda som er betraktelig mye bedre enn min. Jeg er glad han følger sin plan og ikke mine forvetninger! Om jeg fikk en god latter da jeg leste søkeordene «ord for dagen om kyr», er det enda mer dyrebart med den nydelige påminnelsen jeg fikk om at Gud ser oss og at Han strekker seg ut for å røre ved våre hjerter.

PS! Er det ikke forunderlig at hva jeg har beskrevet Gud gjorde er et eksakt eksempel på hva jeg fikk tanker om? At Gud finner oss selv når vi ikke søker ham og at han vet hva vi trenger selv før vi ber. Gud er god!

Takk for kommentarer på bloggene de siste ukene, jeg prøver å komme i gang med litt fast skriving igjen, men sliter veldig med å få svart på kommentarer. Vit at de blir lest og også dypt verdsatt. Håper å komme mer i gjenge med det også snart. Guds fred og velsignelse over deg, ditt liv og alle du holder kjær.

En kommentar om “Gud vet hva vi trenger

Legg til din

  1. Takk for smil i dagen 🙂

    «Gud glemmer oss ikke, selv om vi noen ganger føler det slik. Han er nær og han vil hjelpe. Men hva jeg mang en gang har erfart er, det skjer ikke alltid slik jeg forventer eller håper, det viser seg til stadighet Gud har sin egen plan og agenda som er betraktelig mye bedre enn min.»

    Marieklem

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: