Du er ikke alene om det vonde

I går gikk jeg og frøs på beina hele dagen. Uansett om jeg fyrte og varmet det godt opp inne, fikk jeg aldri helt varmen der nede. Jeg antar at det er en blanding av at vi hadde en småkald dag og at det var værforandring i vente. Men det fikk meg til å tenke at det er sikkert andre der ute som har småkalde bein, og derfor er dagens kalendergave et par lave raggsokker. Du finner mer om det her.

Det at jeg opplevde ubehag istandsatte meg til å tenke på at andre kanskje også opplever det samme, og slik er det med mange av de ubehagelige opplevelsene vi har. Vi kan velge å bruke dem enten til å synes synd på oss selv eller vi kan bruke dem som hjelp til å løftet blikket og se utover. Uansett hva vi opplever, så er det andre mennesker rundt oss som opplever det samme. Ingen av oss er alene om det vonde og vanskelige, vi er flere.

Stå ham imot, faste i troen! Dere vet jo at deres søsken rundt om i verden må gjennomgå de samme lidelsene. En kort tid må dere nok lide, men all nådes Gud, som ved Kristus har kalt dere til sin evige herlighet, han skal utruste dere, gi dere kraft og styrke og stille dere på fast grunn. (1. Pet. 5:9-10)

Hva så da, når vi da har løftet blikket og kikket utover, når vi ser at det er andre som har de samme (eller lignende) utfordringene vi selv har, hva gjør vi da? Også da har vi to valg, vi kan la det være med at vi ser at det er behov eller vi kan gjøre noe for å fylle de behovene vi ser er der. Velger vi det siste så vil vi måtte engasjere oss og gå inn i et annet menneskes liv og bære byrdene deres sammen med dem. Vi må gi av oss selv, også når vi ikke er på topp. Vi må ta et annet menneskes liv inn i vårt eget liv og vi må omslutte dem med den varme, omsorg og praktiske hjelp vi har mulighet til å gi videre. Og det trenger ikke å være stort for å skape stor forandring, bare det at noen ser at det er behov og gjør noe for å hjelpe litt, betyr utrolig mye.

Ofte kan vi føle oss veldig alene med våre utfordringer og vanskeligheter, fordi vi ofte er omgitt av mennesker som ikke er åpne om at alt er ikke bare bra. Men da får vi starte selv. Vi kan være ærlige om at ting er vanskelig (uten å belemre andre med ALT). Det at vi selv er åpne og ærlige kan gi andre det dyttet de trenger for selv å åpne opp og si at det er ikke bare bra. Og skulle det ikke skje at andre er åpne tilbake, eller at man virkelig ikke ser andre rundt seg som sliter, så husk at du er aldri alene om å ha det vondt- det er mange der ute som forstår hva du opplever og føler, nettopp fordi de selv har opplevd det samme (enten tidligere eller nå).

Vær med og hjelp de hellige som lider nød, og legg vinn på gjestfrihet. (Rom. 12:13)

Når vi opplever at ting ikke er helt greit, så la oss bruke det som en påminnelse til å våge å spørre andre om hvordan de egentlig har det. Ikke bare den høflige «går det bra?» men den i-øye-kikkende «hvordan har du det egentlig?». Andre er ikke så annerledes enn vi selv er, vi ønsker å finne samhørighet med andre i det vonde og akkurat det gjør andre også.

2 kommentarer om “Du er ikke alene om det vonde

Legg til din

  1. Kloke ord fra en klok kvinne som alltid underbygger sitt budskap med Guds ord!
    Fortsatt velsigna god advent!

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: