Jeg angrer ikke på…

I går fikk yngstemann og jeg unnagjort både reguleringstannlege og endel julegavehandling. På vei hjem snakker vi bl.a. om advent, jul, familie og tradisjoner. Han synes de var rare som barn, for nå er det liksom ikke samme magi og glede over advent og jul. Det som tidligere var helt utrolig er nå kjipe saker, sånn er det med tenåringer i hus 🙂 .

Jeg forteller om da de kom hjem til julepynta hus og fikk glitter i øynene da de så julestjerna i soveromsvinduet sitt og når de gikk rundt og kikket på alt som var pyntet. Når de 1. desember gikk storfornøyde med smil både om munn og i øynene og holdt julebrus og spiste kakemann, for det gjorde vi aldri før 1.desember. De syntes alltid det var kjedelig å måtte vente siden mange andre allerede hatt fått mange, men du å stas når dagen var der! Så snakket vi om hvorfor vi alltid gav bort hjemmelaga gaver da de var barn. Det var to grunner til det. Med stram økonomi fikk man mer for mindre penger ved å gjøre det slik, men så var det den viktigste delen av det. Mens vi laget gavene snakket vi alltid om den eller de personene vi laget til. Vi delte tanker om dem og lo over gode historier. Hver enkelt gave reflekterte guttenes tanker om den enkelte. Jeg sa at det hadde krevd mye å få det til, for det var en god del forberedelse og etterarbeid, men jeg angrer ikke på det.

Og der var tanken; jeg angrer ikke på det.

Det er mange ting vi kan angre på og ønske vi ikke hadde sagt eller gjort, men det er også mange ting vi ikke vil angre på. Det er ikke sjeldent man hører eldre si at de angrer på at de prioriterte jobb og karriere, eller at aktiviteter tok tid bort fra familie, men noen ting hører vi særdeles sjeldent.

Jeg angrer på at jeg tok tid til familien
Jeg angrer på at jeg levde i tilgivelse
Jeg angrer på at jeg viste for mye omsorg
Jeg angrer på at jeg var for hjelpsom
Jeg angrer på barmhjertigheten jeg viste
Jeg angrer på de nettene jeg satt oppe og hørte på andres utfordringer

Det er ikke ting man angrer på når man kikker tilbake, og det er kanskje en viktig tanke en gang inni mellom: Hvilke ting angrer jeg på å ha brukt tid å krefter på og hvilke angrer jeg absolutt ikke? Og når vi har funnet ut av det så er det kanskje ikke så dumt å gjøre litt mindre av det vi angrer på og litt mer av det vi ikke angrer på. Gjør vi det vil det bli et rikere og gladere liv både for oss selv og andre.

***

De første gavene er sendt ut og en ny ladning blir sendt/levert til helga. Lista over vinnere i adventskalenderen finner du HER og husk at det er mulig å melde seg på helt til 15.desember og det kan du gjøre HER. Del gjerne ord om kalenderen til andre, men ikke nødvendig for å delta.

4 kommentarer om “Jeg angrer ikke på…

Legg til din

  1. Jeg oppdaget nå at jeg hadde vunnet 2. desember. Så koselig! Jeg synes det er fint å lese det du skriver. Jeg har flere ganger lest noe av det på møte i misjonsforeningen.

    1. Så kjekt å høre at både gave og skrevne ord faller i god jord 😃
      Ønsker deg og de du har kjær en fredfylt og velsignet advents-og julehøytid.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: