Når de nærmeste sliter -10

Jeg satt meg egentlig ned for å skrive dette innlegget i går kveld, men da jeg begynte å tenke over hvem jeg skulle skrive om og hva jeg skulle ha med og ikke, ble jeg så overveldet på innsida at jeg kjente klumpen i halsen og tårene i øyekroken. Jeg sukket dypt i hjertet, Gud, å kjenne deg bedre, det er det dypeste og største ønsket jeg har. Det ble ingen skriving da, og jeg er fortsatt litt usikker på hvordan dette innlegget vil utvikle seg, men en ting er sikkert: Vi trenger Gud. Selv om vi alltid trenger Gud like mye, så opplever vi det enda sterkere når det er tunge tider eller når vi over tid ser at mennesker vi elsker sliter og strever.

Gud er vår Far.
Vi har himmelens og jordens skaper og opprettholder som Far! Det er stort! Og Gud er en far som elsker sine barn og som vil både trøste, hjelpe, styrke og lede dem. Han er en far som er nær i alle ting og som ønsker å dele både seire og nederlag med oss. Uansett hva vi opplever så er det ikke for stort eller for lite til at han kan hjelpe. Han elsker oss alltid, også når vi feiler, faller eller gir opp. Han er trofast mot oss, også når vi viker unna eller svikter.

Gud er vår styrke
Det er ikke alltid vi har mot til å se dagen som ligger foran oss i øynene og angripe den med vilje og innsats. Noen dager er det bare det å komme igjennom som er den store kampen. Uansett hvordan vi føler oss og hvordan vår dag ser ut, så er det styrke og hjelp hos Gud. Han vil gi styrke til å fortsette, han vil gi styrke til å holde ut, han vil ta oss igjennom også denne dagen. Jeg vet ikke med deg, men det er så utrolig mange kvelder jeg har sittet og sukket: Takk Gud for at du hjalp meg gjennom denne dagen også at jeg har ikke tellingen på dem lenger. Vi føler kanskje ikke at vi får stor dose styrke når vi sukker til Gud om hjelp, men vi kan vite at Han både hører og svarer på vår bønn om hjelp til å klare også denne dagen og dens utfordringer. Bare det at vi klarer å huske at det er noe godt, at vi klarer å gi en liten oppmuntring, at vi klarer å vise litt omsorg til de nærmeste, burde vi ta som tegn på at også i de verste og tyngste stunder er det nåde og styrke fra Gud som hjelper oss igjennom.

Jesus er vår øversteprest
Jesus var menneske av kjøtt og blod slik som oss og han opplevde også at det var ikke bare enkelt. Kanskje opplevde han ikke det samme som deg eller meg, men han opplevde den kampen mennesket står i. Nettopp det gjør at han kan forstå på en helt spesiell måte, og ikke bare nok med det, han sitter ved Faderens høyre hånd og han ber for oss. Tenk at Jesus, vår frelser, ber for oss med forståelse for hva vi står oppi, og ikke nok med det, han har ordnet det slik at vi pga hans verk har fri adgang til Guds trone og kan søke hjelp, trøst, visdom og styrke alltid. Han har banet vei for oss til Faderen, og han vil bane vei for oss igjennom hva vi opplever her og nå også.

Gud er Trøsteren og Rådgiveren
Er det noe vi trenger titt og ofte så er det både trøst og rådgivning og tenk at det er noen av navnene som Gud bruker om seg selv! Vi har en god Gud som ønsker å hjelpe i alle ting og som vil være med oss hele tiden. Mens mennesker kan være flinkere til å peke oss i den retning de mener vi burde gå enn de er til å gå ved vår side gjennom det, så er Gud der midt oppi alt sammen med oss. Han gir trøst når vi sørger og er slitne, han gir råd om hva vi burde og ikke burde gjøre. Han viser vei og han er det lys i mørket som vi trenger. Det lys som viser veien videre samtidig som det varmer et kaldt og frossent indre.

Gud er hva vi trenger mest hele livet, selv om vi også har behov for menneskers omsorg, trøst og hjelp. Men de kan ikke hjelpe oss slik Gud kan, han kan fylle vårt indre med kraft og nåde fra seg selv og hans kjærlighet og styrke kan få oss til å stå igjennom de verste stormer og reise oss fra de tøffeste smellene. Når vi føler vi ingenting kan i oss selv, så opplever vi enda sterkere at Gud er hva vi trenger mest. Han blir vårt alt i vårt ingenting, og nettopp i det nære avhengighetsfellesskapet finner vi fred og glede, styrke og mot, trøst og visdom og alt vi trenger for å fortsette enda litt til.

Kjære Far, takk for at du er trofast mot oss gjennom alle ting, også når vi trekker oss unna eller svikter. Det er så mange tunge stunder som fyller våre hjerter når vi ser de vi er glad i sliter, og Gud, vi trenger din trøst og styrke, ditt lys og din visdom, din kjærlighet og din nåde. Gud hjelp oss å utvikle både tålmodighet og utholdenhet oppi alt vi opplever. Må våre hjerter alltid klynge seg til deg og våre tanker være vendt mot deg. Du er den eneste som er verdt vår pris og lov og jeg ber om at du skal bli æret gjennom hvordan vi takler de prøvelser vi står oppi. Må din trofasthet og godhet bli tydelig for andre og må det håp vi har til deg og dine løfter skape forundring. Gud, vær vårt alt, alltid og i alle ting. I Jesu dyrebare Navn, amen

Et tidligere innlegg
Gud av mitt alt

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: