(verken) nettløs og/eller vettløs

Vi hadde en stor krise her hjemme de to foregående dagene! Det var av den størrelsen at guttene rømte hjemmet og holdt seg borte. Vi mistet nettet. Jeg for min del synes ikke det er all verdens krise selv om det er enkelte ting som blir vanskeligere, spesielt siden det er apper jeg bare har på pc og ikke mobil, men som jeg humoristisk har tenkt: Bedre å være nettløs enn vettløs, men jeg er ikke så sikker på at guttene er helt enige i den.

Tanken har selvsagt gått videre og over til vårt åndelige liv, for vi kan havne i begge fellene. Vettløs kristendom og nettløs kristendom. Begge deler er farlige, og selv om vi alle er tilbøyelige til begge deler, har nok de fleste en av grøftene de havner mer i enn den andre.

Vettløs kristendom er kristendom uten grundig forankring i Guds ord. Vi kjenner til overflaten, men det mangler dybde og innsikt i grunnsannheter. Vi vet vi er frelst fordi Jesus døde og stod opp for oss, men vi kjenner ikke så veldig godt til hvem Gud egentlig er og den store rikdom som er i Ham og i Jesu Kristi verk. Dessverre har det vært mye av denne type tro de siste tiår, for det har mer gått på å føle og erfare Ånden enn å pløye seg ned i Skriften. Det har gått mer på å kjenne i følelsene enn å vokse i kunnskap.

Den andre grøften er nettløs, at vi ikke har den daglige kontakt med Gud i bønn og heller ikke opplever at Ånden virker til trøst, oppmuntring og formaning. Og dette er faktisk den jeg må passe meg mest for- ikke fordi jeg ser ned på Åndens virke og bønnens livs- og kraftslinje, men fordi jeg er utrolig glad i å lære. Jeg kan bli litt for opphengt i å lære mer og med det glemme nærheten til hvem jeg lærer om. Det å elske Guds Ord er bra, men det er når vi husker å søke kontakt med den Gud som står bak vi opplever gleden, freden og styrken i troslivet. Kristenlivet kan ikke leves i egen kraft, vi trenger Ånden og vi trenger å leve i bønnens verden.

Noen vil kanskje ta igjen at jeg skriver at vi skal vokse i både kunnskap og kjennskap til Gud, og de to henger sammen. Skal vår tro styrkes trenger vi å vite mer om den Gud vi tror på og det fantastiske verk Jesus gjorde, men hvis ikke det kobles sammen med troen i vårt hjerte og Åndens åpenbaring om dybdene i Gud, så vil vi ikke modne og utvikle troen. Vi kan ikke virkelig tro i hjertet hva hjernen ikke har vært i kontakt med, vi trenger kunnskap og vi trenger at Ånden åpenbarer det for oss slik at det blir levende i vår ånd.

Ønsker vi et balansert og stødig kristenliv kan vi ikke velge bort den ene til fordel for den andre, vi trenger begge deler. For å stå støtt i troen er både vettløs og nettløs kristendom uaktuell, vi skal vokse i både kunnskap og kjennskap til Gud.

Fra den dag vi fikk høre dette, har vi ikke holdt opp med å be for dere. Vi ber om at dere må bli fylt av kunnskap om Guds vilje og få all den visdom og innsikt som Ånden gir. Da kan dere leve et liv som er Herren verdig, og som helt og fullt er til glede for ham, så dere bærer frukt i all god gjerning og vokser i kjennskap til Gud. Kraften fra hans herlighet skal gi dere styrke, så dere alltid er utholdende og tålmodige. Med glede skal dere takke Far, som satte dere i stand til å få del i de helliges arv i lyset. For han har fridd oss ut av mørkets makt og ført oss over i sin elskede Sønns rike. I ham er vi kjøpt fri og har fått tilgivelse for syndene. (Kol.1.9-14)

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: