Tanker og delinger

Jeg hadde egentlig tenkt å skrive noe jeg finner interessant, fascinerende og ja helt utrolig som jeg i år har tenkt på i forbindelse med langfredag og påskelammet og Jesu offer. Kort; jødene på Jesu tid regnet døgnet på to forskjellige måter, noe som forklarer hva som virker som en motsetning i evangeliene- Jesus og disiplene holdt påskemåltid på kvelden, men neste morgen kan ikke jødene gå inn i borgen fordi de ikke vil bli urene? Jeg har stusset på det mange ganger, men leste i høst at det var slik at de regnet døgnet på to måter, noe som selvsagt gjorde selve slaktingen av titusenvis av påskelam mer overkommelig, men som også gjorde at Jesus kunne holde påskemåltid med disiplene, før han selv- på den tid den «siste» gruppen slaktet påskelammet- hang på korset som det perfekte offerlam som sonet totalt og fullkomment for synder. Er det ikke utrolig hvordan Gud har planlagt det hele? To måter å regne døgnet på slik at når påskeofferet ofres i tempelet så henger Jesus på korset og soner verdens synd? Er ikke ord for å forklare hvor utrolig, fantastisk, dyrebart og … ja, ikke ord.

Da ble det kort om en av de ting jeg har tenkt på denne påsken, selv om jeg hadde tenkt å skrive mer, så kom jeg over noen tidligere innlegg som jeg følte for å dele på nytt. Det er kort utdrag her, så får de som finner ut at det er for dem, trykke på lenkene i titlene for å lese resten.

Hva slags konge er dette?
Hva slags konge er dette?
Som villig gir sitt eget liv,
som lider for andres skyld
og som bærer deres synd og skam?

Som villig tar imot det beger
som menneskene fortjente selv,
en dom så tung å bære,
at mørket falt over vår jord.

Hva slags konge er dette?
Som lover en røver paradis,
som viser omsorg mens han lider
og som på korset ber om nåde for andre.

Hvordan be når livet er for mye?
Når livet blir mer enn vi makter så er det viktig at vi søker inn til Gud som Far. Vi trenger  hans kjærlighet og omsorg. Vi trenger den trøst og styrke han kan gi. Vi trenger å minne oss selv på at Gud er vår Far og vi er hans barn, og han er den beste pappa som finnes…
Alt er mulig for deg. Tenk det, Jesus minner både seg selv og Far på at han kan alt! Trenger du også å minne deg selv på at alt er mulig for Gud? Jeg vet at situasjonen din føles umulig og uløselig ut, men det er for deg, ikke for Gud. For Gud er alt mulig. Søk Gud med visshet om at også hva du opplever nå er i hans hånd og at han har makt til å endre det. Umulig for oss er ikke det samme som umulig for Gud. Ikke la din følelse av maktesløshet smitter over på hvordan du tenker om- og ser på- Gud…

Ved korsets fot
Jesus hadde måtte lide for menneskers hånd, de hadde både torturert og hånet ham og han ble uskyldig dømt til døden. Hva gjør man ikke for å bevare roen i en by som plutselig var snudd på hodet og opplevde stor uro? Men det er en sannhet de ikke visste, og som Jesus visste, det var nettopp for denne stund han var kommet. Han hadde levd et rettferdig og syndfritt liv, noe intet menneske har klart verken før eller etter, men det var ikke bare å leve rettferdig han var kommet for, han var kommet for å gi sitt liv som en løsepenge. Han hadde lært disiplene at han var den gode hyrde som gav sitt liv for fårene, og han hadde sagt at han skulle lide. Dette var ikke noe som kom overraskende på Jesus, selv om det gjorde det for disiplene og andre rundt. Jesus hadde visst dette fra før verdens grunnvoll ble lagt. Fra fortidens evighet hadde han visst han han skulle sone straffen for skyldige mennesker slik at hans rettferdighet, den uskyldiges rettferdighet, kunne bli deres.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: