å bevare sitt hjerte

Jeg ble i kveld minnet om flere samtaler jeg har hatt det siste året/halvannet med mennesker i mange ulike situasjoner. Felles for dem alle har vært at det er blitt gitt råd om å «bevare sitt hjerte». Det er gitt i forskjellige ordelag og med henvisninger til ulike plasser i Bibelen,
alt utfra den enkelte ‘sak’ og hva jeg der og da er blitt minnet om, ledet av Ånden til å bruke.Det er viktig å påpeke at det ikke direkte er knyttet frykt til disse sakene, for da ville det vært andre råd som ble gitt og andre vers som ville blitt brukt. Vi må huske at frykt ikke er fra Herren og de sakene må gripes fatt i på en litt annen måte enn dem jeg tenker på her.

Den ene er ei ung kvinne som slet noe veldig med å være i samme rom som far sin. Hun hadde da jeg snakket med henne over en periode på noen uker, vært gift 2-3 år og hadde en flott ektemann. Men hver gang familien samlet seg ble det krangel mellom henne og pappa og hver gang var mannen like frustrert- «Hvorfor kan vi ikke bare la være å gå? Du blir jo ødelagt av dette, det river hjertet ditt i stykker». En ikke helt ukjent problemstilling for mange dette. Kanskje ikke den neste heller…

Det kom litt sånn stille og rolig fra den som satt foran meg «at jo, til tider hadde hun kjørt noen minutter ekstra for å handle på en butikk der hun visste det ikke var ‘fare’ for å møte enkelte mennesker». Jeg har hørt denne i flere sammenhenger, noen handler aldri i nabolaget, noen reiser gjerne halvtimen unna for å slippe unna enkelte mennesker… Hvorfor? Fordi det er en for stor psykisk påkjenning der og da å kanskje måtte møte ett eller flere spesielle mennesker. Det er ikke alltid knyttet frykt til slike situasjoner, det kan like gjerne være at det er en forhistorie som gjør at det er ekstra belastende for hjertet der og da.  Bruker man flere dager på å «psyke seg opp» for å møte ett spesielt menneske eller timer for å forberede seg på ‘faren for’ om at man kanskje kan møte på noen man der og da ikke ønsker møte, da er det bedre å holde seg unna og finne andre løsninger. Man må fortsette å jobbe med seg selv, man må arbeide med egne sår og følelser, men beskytt for ALL del hjertet mens det skjer! Det gjelder å for en tid å holde seg unna steder og/eller mennesker som gir hjertet for stor psykisk påkjenning, ikke fordi man frykter dem, men fordi man ivaretar seg selv og sitt eget beste i den gitte (livs)situasjonen

Livet kan til tider bli tøft, og hvis man har nok med å komme seg gjennom dagene som de er,
trenger man ikke å utsette seg selv for faren for en enda større «hjertebelastning» (overbelastning). «Bevar ditt hjerte framfor alt som bevares, for livet utgår fra det» leser vi i Ord.sp. 4.23. Å for en tid trekke seg unna mennesker og situasjoner trenger ikke være ett nederlag, det kan være en stor seier – fordi det viser at man har selvinnsikt nok til å verne om seg selv og sitt hjerte.

også… vi ber: Led oss ikke inn i fristelse, men frels oss fra det onde... Hvis man VET man ender opp med å krangle med noen og si ting man angrer på i ettertid, er det ikke bedre å for en tid å holde litt avstand? Eller kanskje bringe en anstand,en som kan trekke en ut av situasjonen før det blir for ille.

Ikke la noen få deg til å tro du er rar som gjør slikt, eller at du er svak, eller at du er drevet av frykt når du selv vet du beskytter seg selv fra sorg og smerte. Vi er selv den eneste som kan ta disse stegene og valgene om å bevare vårt eget hjerte, og det er en seier å gjøre dette, for det er å leve etter Guds Ord!!!

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: