utsendt for å tjene

«Slik som Du har utsendt Meg til verden, har også Jeg utsendt dem til verden.»  ~Joh.17.18

Jesus kom for å frelse verden! Han la av seg guddommeligheten og tok på seg en tjeners skikkelse… Han kom ikke med pomp og prakt, men som en liten baby. Han levde ikke i luksus og var med de ‘høye herrer’- han var fra ringe kår og levde og virket blant vanlige mennesker.

Det står noe flott i forbindelse med det siste måltidet: «Som Han hadde elsket sine egne som var i verden, slik elsket Han dem til det siste.» (Joh.13.1b). Gud er kjærlighet! Vi ser dette så tydelig i hvordan Jesus møtte mennesker, den medlidenhet, omsorg og nød Han hadde for de som led, de som ikke klarte selv… I alt handlet Han i kjærlighet, og det helt til det siste.

Som Faderen sendte Jesus, sender Han oss. Ikke som forståsegpåere som er bedre og vet best, men for å tjene. Vi tjener Faderen gjennom å tjene (og betjene) de menneskene vi har rundt oss til vanlig og de som ’tilfeldigvis’ kommer i vår vei. Vi er ambassadører for Guds kongerike, og i Guds rike skal den som vil være stor, være de andres tjener…

Kjære Gud, hjelp meg å se det store i å være andres tjener. Vis meg mer av Ditt hjerte for menneskene som kommer min vei, la meg se dem slik Du ser dem. La mitt liv i alle ting, bringe Deg ære og pris, og la meg være ett redskap for å dra mennesker nærmere Deg! I Jesu Navn, Amen!


Du liknet Far i dag – da du din hånd rakk ut, og hjalp en sjel i nød

Da ord til trøst og hjelp ble gitt – fra hjertet fylt av kjærlighet

Medlidenhet og omsorg,  fikk virke gjennom deg, du tok deg tid

Ett nedslått blikk ble  løftet opp – nytt håp ble atter tent

Du liknet Far i dag – da du Hans hjerte viste fram, og hjalp en sjel i nød

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: