God sommer?

Vi går en tid i møte der mange i glede over å kunne leve her og nå glemmer himmelfokuset. Endelig er det sommer og ferie! Vi skal slappe av og nyte dagene, vi skal være mer sammen med familie og venner og gjøre det ene med det andre. Misforstå meg rett, jeg er ikke imot at det skal være en tid for felleskap og glede, en tid for å hente nye krefter og samle opplevelser. Dette er noen av sommerens velsignelser vi skal nyte og glede oss over! Men de siste ukene har det vært en nød i hjerte for de som ikke ser på sommeren med denne gleden og forventningen… vi glemmer så fort ”de andre” og er opptatt med oss og vårt.

Visste du at sommeren er høysesong for familiekonflikter og samlivsbrudd? Familievernkontor i hele landet vil være fullbooket utover høsten fordi mange vil oppleve at det i løpet av sommeren kommer store og uhåndterlige konflikter til overflaten. Visste du at det er tusener rundt oss som ikke får feriepenger? Det er mange som lever i en hverdag hvor det eneste ”ekstra” de har til sommerens store sprell, er en tusenlapp eller kanskje to pga lavere skatt (men dette går vanligvis til utsatte regninger eller nødvendigheter). Visste du at det er mange som ikke har noen å være sammen med? Eldre, som ikke har familie eller bekjente som inkluderer dem i ferieplanene. Syke, som er bundet innenfor fire vegger enten hjemme eller på institusjon og uten mulighet til å være ute sammen med andre. Enslige, både med og uten barn, både unge og gamle, som mangler ett nettverk. Ungdommer, som opplever at venner er bortreist, mens de selv ikke har denne muligheten. Alle disse menneskene er ”vår neste” og vi har ett ansvar overfor dem. For å være der, gi støtte og hjelp og for å inkludere dem. Å elske dem slik Gud elsker dem.

Vi trenger ikke gå med geipa på kne’a og akke og ve’e oss over alt det gale og vonde, men vi trenger å ha åpne hjerter for (hver)andre. Vi må være villige til å gi av oss selv og vår overflod for at andre skal få det bedre. Gi tid, samhold og fellesskap, gi av hjerte og liv, og ja-  gi penger, gaver og betalte opplevelser og aktiviteter. Vi må være villige til å virkelig se de menneskene vi har rundt oss, til å bry oss nok om dem til å høre på dem, til å være der for dem. Kanskje må vi tåle at det kommer skitt, sorg og smerte inn i våre egne liv, men vi kan ikke isolere oss fra virkeligheten fordi det er sommer. Vi kan ikke utsette å bry oss til høsten når det er nå mennesker trenger oss og vår hjelp. Når det er nå de trenger å bli vist at det finnes noen som bryr seg og som sier: ”Jeg er her! Jeg har/tar tid! Jeg bryr meg og jeg elsker deg fordi Guds kjærlighet er utøst i mitt hjerte! Hva kan jeg være for deg? Hva kan jeg hjelpe deg med?” Det er vi som er Jesu armer og bein på denne jord, det er vi som skal vise andre hvem og hvordan Gud er…vi- du og jeg.

Jeg ber at Gud åpner våre hjerter så vi ser andres behov, at alle må oppleve sol i hjerte og liv og ha stunder der alt kjennes godt og perfekt ut. I Jesu Navn, amen!

Med ønske om en velsignet god sommer!

3 kommentarer om “God sommer?

Legg til din

 1. Tusen takk! Jeg begynner å trekke på årene. 🙂

  Jeg har det bra. Jeg engasjerer meg litt samfunnsmessig for tiden ved å sende ting fra meg i og med at jeg ikke får besøk på bloggene mine. Det er givende. Blant annet sender jeg e-post brev til stortingsrepresentantene. Du finner artiklene mine på bloggen http://awellingsen.blogspot.com/.

  Jeg har ingen spesielle planer for sommeren. Jeg har tenkt å være hjemme og engasjere myndighetene. Jeg blir også fryktelig slapp av disse medikamentene som tvinges på meg så energien til å finne på noe er der bare ikke. Men jeg håper på finvær sånn at jeg får solt meg litt innimellom.

  Jeg håper du selv og guttene har en fin sommer. Jeg håper du får samlet masse energi og at Vårherre gir deg fine opplevelser!

  1. Koselig å se deg igjen Anders! og takk for gode ord!
   Rolige skrivetider her, venter på nytt adapter, så ikke mye mulighet til å være online noen steder. Hvordan står det til med deg? Og sånn på forskudd; Gratulere med dagen neste uke/torsdag! Er ikke hjemme da, så benytter anledningen til å ønske deg en flott dag og ett velsignet ‘nytt år’! Take good care 🙂

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: