fra barnemunn om Gud og slikt

vi har hatt endel gullkorn siste månedene, så også da vi var på ferie for litt siden. Under en av bilturene kommer det rolig, litt tankefullt, men bestemt fra 7åringen i baksetet:

«Min beste venn er usynlig(=Jesus)… ingen andre av vennene mine har gitt livet sitt for meg… «

Neste er fra 5åringen, mer en gullopplevelse enn ett gullkorn! Gutten går fra campingvogna og skal ned på hovedområdet til campingplassen. Der går han nedover, nesten lettere hoppende, med glitrende øyne og synger høyt og tydelig med DEN glade og lykkelige stemmen

«Helt fantastisk! Gud i himmelen! Helt fantastisk!»

Eldstegutten har overrasket meg flere ganger de siste månedene med sin innsikt og forståelse av frelsesverket. Han snakker om at Jesus sonet for alle syndene, at Jesus gjorde det for oss og andre ting i denne sammenheng. Påskebudskapet om frelse og dom, liv og død ble virkelig for ham i år… Det har jobbet mye, og dermed er den tankefulle bemerkningen jeg nevnte først veldig spesiell å høre for meg som mor…

For godt over ett halvt år siden opplevde vi noe spesielt som familie, Gud helbredet yngstegutten vår fra astma. Vanligvis er en vinter fyllt med mer enn tusen doser med medisiner og flere hundre anfall. Denne vinteren, ca 30 doser medisin og ingen anfall. Takk Gud! Mor har visst at det vil komme en prøve eller flere på dette, det skjer med oss voksne etter vi har mottatt noe spesielt fra Herren, og jeg så det som naturlig at det på ett eller annet tidspunkt ville komme ift minstens helbredelse også- og vi har hatt to tilfeller. Den ene dyktig forkledd med å komme den uken det regnet svovel, allergisesong på sitt verste og også kraftig forkjølelse som alle tre er ting som alene ville gitt anfall, og her har vi tre i slengen. Mor tenker; hvor dum tror du jeg er? At jeg lar meg lure av dette? Jeg og guttene snakker om dette, at når vi mottar noe fra Gud er det en som vil prøve å ta det fra oss med å få oss til å tvile. Djevelen, kommer det fort fra eldstegutt. Han vil bare ødelegge han… ja han vil sier mor, bibelen sier at han stjeler, myrder og ødelegger. Men vet dere hva, sånn som skjer nå skjer med mange, djevelen prøver å få oss til å tvile på at det Jesus gjorde ikke var ordentlig gjort, at det ikke er sant, han vil ha oss til å tvile på Gud… Hæææ?? Jesus gjør jo alt ordentlig han! Han kan alt Han! kommer det fra guttene. Ja Han kan sier ho mor, men vet dere hva… det er faktisk mange- til og med voksne- som lar seg lure… og da ramler haka ned på guttene og eldstemann uttrykker det slik: HVA? Lar de seg lure av djevelen? Han vil jo bare ødelegge! snakk om at de ble overrasket da de hørtedet- og jeg tenker: Tenk om vi voksne hadde hatt den tro de viste- Jesus kan alt og alt Han gjør, gjør Han ordentlig!

En kommentar om “fra barnemunn om Gud og slikt

Legg til din

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: