Hele livet i en dråpe

Noen dager renner bare tårene. Jeg kan være så sliten at jeg ikke orker svare på spørsmålet: Hvordan går det? Tårene bare begynner å renne fordi jeg vet at den som spør virkelig bryr seg, og omsorgen (og det at jeg må innrømme at nå er det mer enn jeg klarer) får tårene til å renne. Det kan være stunder så fulle av forundring og glede, at tårene triller av glede og lykke. Som når guttene overraskende kommer med varme klemmer og godord etter en dag hvor vi har knuffet endel. Da får deres nådefulle kjærlighet tårene til å strømme. Det kan være triste opplevelser, som når venner svikter eller bedrar, eller knust hjerte og sorg pga knuste drømmer.

Mange har opplevd hjertesorg så sterk og dyp at de har grått seg tomme… det er ikke mer igjen på innsiden, alt er tømt ut. Selv om de vil gråte, er det ikke mer igjen, det er bare dype sukk… hvorfor? hvor lenge?

Mange ganger har jeg sagt til mennesker som sier «jeg klarer ikke be engang, jeg bare gråter» at tårer er en nydelig bønn som Gud forstår og ser dybden av. Gud vet hva tårene betyr, Gud kjenner hjertene, Gud ser sorgen, smerten, savnet… Gud ser, Gud er der, ingen tårer faller uten at Han ser det.

Visste du at tårer består av noen av livets viktigste elementer? Salt, som er både konserverende og beskyttende. Vann, som vet vi er essensielt for alt liv og det er også enzymer og antistoffer med ulike funksjoner. Og alt dette er i en dråpe, i en tåre.

Det er lett å dra parallellen til når vi gråter til det er tomt for tårer, vi føler oss tomme, «tørre»og livløse. Det er som om livet i oss renner ut, kilden til glede, styrke og liv tørker opp, det er tomt…

Herren Gud skal tørke tårene fra hvert ansikt står det i Jes.25.8b og i Åp.21:4 står: Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte. For det som en gang var, er borte.»

Noen ganger trenger vi litt himmel på jord, vi trenger å oppleve at Gud kommer nær, tørker våre tårer, trøster oss og bærer våre byrder. Men vi trenger også noe mer, vi trenger at håp og liv igjen finner plass på innsiden. Jesus sa at den som tror på ham skulle ha en kilde med levende vann inni seg, og at denne kilden aldri vil gå tom. Gud tørker ikke bare våre tårer, men han lar også sitt liv fylle oss så vi igjen kjenner oss levende på innsiden, Gud gjenoppretter livet atter en gang. Jes.58:11 sier

 Herren skal alltid lede deg
og mette din sjel i det tørre landet.
Han skal styrke kroppen din
så du blir som en vannrik hage,
en kilde der vannet aldri svikter.

5 kommentarer om “Hele livet i en dråpe

Legg til din

 1. Jeg ble helt på gråten over innlegget ditt, det traff noe i meg. Takk, jeg trengte å lese akkurat det, akkurat i dag. 🙂

  1. Gud vet hva vi trenger og hvordan han skal lede oss til det sted vi kan finne det. Han ser hjertene og kjenner oss på dypet. Takk Gud for hans godhet og storhet.

   Må Gud velsigne dagen din og fylle hjertet med glede og styrke, fred og kjærlighet.
   Velkommen til bloggen Kristin.

 2. …tusen, tusen takk…
  Klem fra meg som har tårer nedover kinnene i skrivende stund…

  1. Håper dine dager er ispedd nok hverdagsvelsignelser til å tåle alt annet som skjer.
   Du er i tanker og bønn. Klem til deg skjønningen.

Din tur til å dele :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: